Wonen in stadscentrum Rotterdam

Twee vrouwen lachend op de markt bij Blaak voor de markthal.

Winkelen, uitgaan, cultuur, noem maar op. In het centrum woon je ‘daar waar het gebeurt’. Niets voor niets is een eigen plekje in het centrum van Rotterdam de ultieme droom van veel studenten en jongeren.

Hippe winkels aan de Meent, gezellige terrassen aan de Oude Haven, bruine kroegen op de Binnenweg, kunst op en rond de Witte de With. In het hart van Rotterdam mis je niets. 

Elke buurt heeft zijn eigen karakter en dynamiek. Ga voor bijzondere winkels en boetiekjes naar het Oude Westen. Uitgaan doe je in de bruisende Witte de Withstraat. Winkelen op de Oude- en Nieuwe Binnenweg. Geniet van de iconen van de stad, zoals de Markthal en de kubuswoningen. En maak een reis om de wereld op de West Kruiskade. 

In het centrum wonen en werken mensen uit alle windstreken naast elkaar. Van een oer-Rotterdammer tot een Japanse conservatoriumstudent. Wil je de hectiek van de grote stad ontvluchten? In een van de vele parken in de stad kom je heerlijk tot rust. Of ga eens op zoek naar de ‘verborgen parels’. Her en der zijn groene binnentuinen en andere verrassende plekjes te vinden. 

Woongebouwen in het stadscentrum 

De vraag naar een woning in het centrum van Rotterdam is hoog, maar gelukkig is ons aanbod groot en gevarieerd. Ruime kamers en studio’s vind je in de Schiedamse Vest, om de hoek van de Witte de With. Wil je een uniek uitzicht over Rotterdam? Op woongebouw Maasboulevard heb je een geweldig dakterras. In wooncomplex Timmer woon je echt hartje centrum; aan de Oude Binnenweg. Bekijk hieronder het complete overzicht.  

De kamers, studio en appartementen in woongebouwen voor studenten kan je huren als je een voltijd mbo, hbo of wo studie in Rotterdam volgt. Daarnaast hebben we studio's en appartementen voor huurders die na hun studie gaan werken en willen doorverhuizen.  

Kamers, studio’s en appartementen voor studenten: 

Appartementen en studio’s voor afgestudeerden: