• grootste aanbod
  • vanaf € 325,-
  • geen borg
  • huurtoeslag
  • makkelijk doorverhuizen

Caland I

Als student wonen in een rijksmonument? Caland I is een voormalig wijnpakhuis waar je een kamer, studio of appartement huurt. In het deftige Scheepvaartkwartier – op vijf minuten fietsen van het centrum – woon je ook nog eens op een toplocatie.

Woongebouw Caland I

De katrollen aan de gevel en de enorme houten balken in het interieur van Caland I herinneren je eraan dat dit rijksmonument uit 1860 ooit een pakhuis was. Je woont in het Scheepvaartkwartier, op een steenworp afstand van Het Park bij de Euromast. In vijf minuten fiets je naar het centrum. Ook de hogescholen en universiteit zijn op fietsafstand. De ingang van Caland I vind je aan de Rivierstraat 1-39.

Studentenwoningen in een bijzonder gebouw

De kamers in Caland I zijn gemiddeld 18 m2; hierin deel je de keuken, badkamer en het toilet met een of meerdere huisgenoten. Bekijk de 360 foto van een kamer in Caland I. In de studio’s (gemiddeld 27 m2) en appartementen (60 m2) heb je alle voorzieningen voor jezelf. Een luxe voor studenten! Caland I heeft 118 kamers, 12 studio’s en 5 appartementen. Er is een wooncommissie actief.

Het schitterende Scheepvaartkwartier

Een rustige, groene omgeving, waar je naast veel advocatenkantoren ook een hoop barretjes en restaurants vindt met uitzicht op de gezellige binnenhaven: dat is het Scheepvaartkwartier. Als je van kunst en cultuur houdt, zit je hier goed: de Kunsthal, het Natuurhistorisch Museum en Wereldmuseum zijn vlakbij. Je woont op loopafstand van Het Park bij de Euromast, waar je ’s zomers lekker in het gras lekker kan studeren. Of je maakt een stevige wandeling over de kade langs de Maas. Weer of geen weer, het uitzicht aan de rivier is altijd fenomenaal. Het Erasmus MC en verschillende locaties van Hogeschool Rotterdam zijn in de buurt en je bent in vijf minuten op de bruisende Witte de Withstraat.

Wil je hier wonen? Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam, zodat je kan reageren op de advertentie. Houd rekening met onze huurvoorwaarden voor studenten.

 

 

Faciliteiten

internet

Internetaansluiting (Kennisglas) aanwezig

buitenruimte

Er is een binnenplaats aanwezig

parkeermogelijkheden

Geen eigen parkeerfaciliteiten aanwezig, parkeren aan de openbare weg met parkeervergunning

fietsenberging

Aanwezig

lift

wasmachine

Gemeenschappelijke wasmachines en -drogers aanwezig

veilig wonen

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Beschikbaar aanbod

Er zijn op dit moment helaas geen woonruimtes beschikbaar.

Kenmerken

Doelgroep

Student in Rotterdam

Soort woongebouw

Middelgroot

Kamers

118

Studio's

12

Woonlagen

5

Wooncommissie

Er is geen wooncommissie actief

Locatie

Adres

Rivierstraat 1

Wijk

Nieuwe werk (Stadscentrum)