De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Inschrijven

Kamer huren in Rotterdam - inschrijven

Als student en jongere zit je goed bij Stadswonen Rotterdam. Wij richten ons volledig op jou. Met meer dan 6.000 kamers, studio’s en appartementen in de stad, zijn we dé jongeren- en studentenhuisvester van Rotterdam.

Je schrijft je in via het inschrijfformulier en betaalt eenmalig € 25,- aan administratiekosten. Als je ingeschreven staat, bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe hoger je op de lijst komt. Gemiddeld heb je binnen zes tot twaalf maanden een kamer, uiteraard afhankelijk van je wensen en eisen. 

Zoek je in Rotterdam een kamer, studio of appartement? Schrijf je dan zo snel mogelijk in. Vrijgekomen woningen worden toegewezen aan kandidaten met de langste inschrijfduur. Ook bij hospiteren is de inschrijfduur belangrijk. De vijftien reacties met de langste inschrijfduur worden doorgestuurd naar de bewoners.

Je kunt je bij ons al inschrijven als je 17 jaar bent. Zo bouw je direct inschrijfduur op en heb je straks een grotere kans om snel een kamer, studio of appartement te huren.

 

We richten ons volledig op studenten en jonge starters op de woningmarkt en hanteren leeftijdsgrenzen:

 • Kamers: 17 tot 27 jaar
 • Studio’s en appartementen in studenten- en jongerencomplexen: 17 tot 30 jaar
 • Studio’s en appartementen bestemd voor werkenden of net afgestudeerden: 23 tot 35 jaar

Naast een leeftijdsgrens hanteren we ook inkomensgrenzen. Stadswonen Rotterdam is als woningcorporatie verplicht om 95% van de woningen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen. Dit betekent dat we moeten controleren of je niet te veel verdient voor we een woning aan je toewijzen. 

Bij doelgroepen en voorwaarden ontdek je de voorwaarden per doelgroep en type woning. Bij hoe toon ik inkomen aan ontdek je welke informatie en bewijzen je nodig hebt.

 

Wil je van een kamer naar een ruimere studio verhuizen? Of woon je in een studio en wil je samenwonen in een appartement? Je kunt bij Stadswonen Rotterdam doorverhuizen naar een andere woning. Wij noemen dit wooncarrière maken. Schrijf je dan opnieuw in via Mijn Stadswonen om inschrijfduur op te bouwen en te kunnen reageren op woningen. De kosten hiervoor zijn eenmalig € 15,-. 

   

  Heb je heel dringend een kamer nodig, liever vandaag dan morgen? In een aantal gevallen kun je een urgentieverklaring aanvragen. Bijvoorbeeld als je reistijd minimaal twee uur is, of op basis van een medische verklaring. Let wel: als je urgentie aanvraagt op basis van reistijd, moet je wel minimaal zes maanden ingeschreven staan als woningzoekende.

  Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan onze uitgebreide informatie over de voorwaarden en het aanvragen van een urgentieverklaring.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Woningen
  beschikbaar

  Waarom Stadswonen Rotterdam?

  Studenten kiezen voor huren bij Stadswonen Rotterdam!

  Stel een vraag