De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Wooncommissie

Wonen met een wooncommissie, hoe is dat?

Alle onze grote woongebouwen hebben een eigen wooncommissie. De wooncommissie is er voor jou als huurder en zorgt ervoor dat het fijn, schoon, veilig en gezellig wonen is in het gebouw.

Een wooncommissie bestaat uit vier tot tien bewoners die zich inzetten voor het woongebouw en jou als medehuurder. Lees hieronder meer over wat de wooncommissieleden doen en wat ze  voor jou kunnen betekenen. 

Schoon en veilig wonen  

De wooncommissie zorgt ervoor dat reparaties worden gedaan en de gezamenlijke ruimtes opgeruimd zijn. Ook volgen zij jaarlijks een brandveiligheidstraining. Zo kan jij wonen in een schoon en veilig pand.

Een gezellige sfeer

Ook is de wooncommissie er voor het sociale deel. De leden organiseren borrels en andere activiteiten. Een leuke manier om je buren (nog) beter te leren kennen.  

Samen dingen aanpakken

Als huurders zelf iets willen verbeteren aan het woongebouw, dan kan een wooncommissie hierin het voortouw nemen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe wasmachines of het opknappen van de fietsenstalling.  

Een vast aanspreekpunt

Heb je vragen of klachten over jouw woongebouw? Dan heb je dankzij de wooncommissie één aanspreekpunt. In de meeste gebouwen is er een spreekuur voor klachten, het melden van reparaties, en andere vragen en verzoeken.

 

Wat doet de beheerder?

De voorzitter van de wooncommissie is de beheerder van het woongebouw. De beheerder is in veel gevallen de schakel tussen jou als huurder en ons als verhuurder. Hij of zij is het aanspreekpunt van het pand, dus als er iets is in jouw woongebouw dat je niet prettig vindt, of je hebt een vraag of verzoek, neem je gewoon contact op met de beheerder. De beheerder is altijd een bewoner van het woongebouwen. Dat is handig, want hij of zij weet precies wat er speelt en waar er behoefte aan is. 

 

De taken en verantwoordelijkheden van een wooncommissie

  • Voordragen van nieuwe huurders.
  • Bespreken van de servicekosten en vaststellen van de fondsen.
  • Houden van een spreekuur voor vragen en klachten.
  • Zorgen voor een goed leef- en studieklimaat. Met andere woorden: het woongebouw schoon, heel en veilig houden.
 

Vergaderingen

De wooncommissie komt regelmatig bij elkaar, soms ook met medehuurders of ons als verhuurder. Ze organiseren bewonersvergaderingen waarbij zij samen met medehuurders het woon- en leefklimaat bespreken. Daarnaast komen ze iedere maand op onze pizza-avond, waarbij wij ze de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen vertellen en we in gesprek gaan over verschillende thema's. 

 
 
 
 
 
 
 

De wooncommissie

Arien vertelt over de voordelen van een wooncommissie