De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Wonen in centrum Rotterdam

Bruisend, bekend en populair, een kamer, appartement of studio in het centrum van Rotterdam is de ultieme droom voor veel studenten en werkende jongeren. De vraag is hoog, gelukkig is het aanbod van Stadswonen Rotterdam groot en gevarieerd.

Samen met Kralingen is dit gebied onder studenten dé plek om te wonen. Vooral studenten en jongeren die nieuw in de stad zijn, zoeken een kamer of appartement in het centrum. En op kamers in het centrum van Rotterdam is ook geweldig. Je hebt hier alles om je heen: kroegen, eettentjes, terrassen, winkels, een bioscoop en verschillende musea.

Wist je dat?

  • De Markthal de eerste en grootste overdekte food market is van Nederland?
  • Het gebied rondom Station Blaak en de markt de Stadsdriehoek wordt genoemd?
  • Wij veel kamers voor studenten hebben in Rotterdam Centrum?
  • Station Rotterdam Centraal is uitgeroepen tot het gebouw van 2015?

Het foodwalhalla van Nederland: een bruisende markthal waar je alles vindt voor een lekker dinertje, inclusief die hippe bloemen op tafel. Geen zin om te koken? Dan ga je hier een hapje en drankje doen in een van de unieke restaurants. Deze bijzondere plek zet Rotterdam op de kaart, in het rijtje van Barcelona, Valencia en Kopenhagen.

In het stadscentrum is voor iedereen wel een kroeg te vinden. Wil je van café naar café en tussendoor iets eten of misschien wel een kunstgalerie bezoeken? Ga dan naar de populaire Witte de Withstraat. Zelfs midden in de winter staan hier de terrassen op straat. We hebben mooie appartementen aan de Witte de Withstraat, ideaal voor jonge starters op de woningmarkt.

Wil je liever iets anders? De Buik van Rotterdam heeft een mooie top 10 cafés in Rotterdam samengesteld.

Ruime kamers en studio’s vind je in de Schiedamse Vest, een monumentaal pand op loopafstand van Coolsingel, Koopgoot, Lijnbaan en de Oude Binnenweg en op fietsafstand van verschillende onderwijsinstellingen.

Wil je een uniek uitzicht over Rotterdam? Op woongebouw Maasboulevard heb je een geweldig dakterras. Je zit dicht bij de Oude Haven en in tien minuten sta je in hartje centrum.

En dan hebben we nog het nieuwe wooncomplex Timmer. Hier woon je in hartje centrum aan de Oude Binnenweg en de Boomgaardhof. Het is een authentiek gebouw met 60 moderne studio's.

De woongebouwen in Stadscentrum:

Woningen
beschikbaar

Pepe

Ik heb een fijn ruim appartement en in de zomer zit ik binnen twee minuten op het terras bij de Oude Haven

Josine

Ik zit midden in de stad en woon toch rustig in een fijne studio

Scifo

Midden in de stad, om de hoek bij de Witte de With. Een toplocatie!

Christiaan

Tijdens de gezamenlijke dakterras BBQ’s genieten we optimaal van het uitzicht

Mathieu

Wonen in het Witte de Withkwartier is ideaal, ik kan me niets beters voorstellen.