De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

De vier hotste parken van Rotterdam

07 jul 2017

De vier hotste parken van Rotterdam
It’s getting hot in here! Het is eindelijk zomer, en je studentenkamer tovert zich om tot gratis sauna. Geen tijd of zin om naar je ouders te vluchten voor een beetje verkoeling? Dan ga je toch gewoon lekker in het park liggen. Dit zijn de vier hotste parken van Rotterdam.

Vroesenpark
Het Vroesenpark in Noord is de uitgelezen plek om de hele dag te chillen. Bij de eerste stap op de grasmat van dit park, vliegt de relaxte vibe je om de oren. Fijne beats, genoeg ruimte en BBQ's everywhere!! Het Vroesenpark wordt ook wel de gezamenlijke achtertuin van Blijdorp genoemd. Een smakelijk broodje of ijskoud drankje haal je bij Het Vroesenpaviljoen of de Albert Heijn om de hoek. 

Euromastpark
Eén van de fijnste stadsparken van Rotterdam is het Euromastpark in het westen van Rotterdam. Dit park is veel rustiger dan het Vroesenpark, dus perfect als je behoefte hebt aan privacy. In dit park liggen fijne asfaltpaden waar je een rondje kunt skaten of hardlopen. Eigen bammetjes niet mee? Voor een heerlijke lunch plof je neer bij Parqiet

Kralingse Plas
De crème de la crème onder de stadsparken is de Kralingse Plas. Met genoeg water om te zwemmen, bos om te wandelen en gras om op te liggen, is dit gebied meerdere malen uitgeroepen tot Beste Openbare Ruimte van Nederland. Daarnaast kun je ook hier genieten van een sissend stukje vlees op je zelf meegebrachte bbq. Horeca rond de plas is er ook volop. 

Zuiderpark
Het Zuiderpark behoort tot een van de groenste en grootste parken die Rotterdam te bieden heeft. Voetballen, skaten en kanoën; het kan hier allemaal. Liever dansen dan sporten? Ook worden er vaak genoeg festivals gehouden. 

04 mrt 2020

5 x studeren in hartje Rotterdam

Kim is bijna klaar met studeren en deelt haar favoriete studeerplekjes in Rotterdam met jou.

#studietips
Lees meer
20 dec 2018

6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is

De afwas van je huisgenoot, platzak zijn en je alwéér verslapen voor een tentamen… het leven van een student gaat niet over rozen. Maar; als Rotterdamse student heb je het toch wat minder zwaar. Je woont en studeert namelijk in de leukste stad van Nederland! Niet meteen overtuigd? Lees dan deze 6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is.

#nieuwstekkie #typischrotterdams
Lees meer
12 aug 2018

Samen maken we Rotterdam

Berend van Zanten, een ondernemende duizendpoot, die bij het jongere publiek vooral bekend is van de geliefde DAK zomerfeesten: 'Rotterdam heeft het gewoon en wie wat onderneemt, wordt daarbij geholpen.'

#typischrotterdams
Lees meer