De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

West

Eigenzinnig Rotterdam West

Wonen in Rotterdam West

Vroeger werd het nog wel eens gekscherend het Wilde Westen van Rotterdam genoemd, vandaag de dag is West the place to be. Kleurrijke straten en pleinen worden afgewisseld met statige, vooroorlogse panden.

De Nieuwe Binnenweg vormt het kloppend hart van Rotterdam West. Oude panden kregen er de afgelopen jaren een nieuwe bestemming als galerie, conceptstore, barbershop of koffiebar. Boodschappen doe je bij een van de multiculturele winkels die de West Kruiskade rijk is. Aan de oostkant ligt het Museumpark met alle musea op loopafstand. De Hogeschool Rotterdam en Erasmus MC grenzen aan het groene Museumpark.

Ten westen van de Binnenweg vind je Historisch Delfshaven. De historische en multiculturele sfeer in Delfshaven is uniek. In deze wijk vind je eettentjes van allerlei nationaliteiten en woon je direct aan de oude havens aan de Maas. Fietsend ben je binnen 10 minuten in het centrum van Rotterdam.

Delfshaven staat bekend om zijn verscheidenheid. Het ene moment loop je langs statige herenhuizen om vervolgens een exotisch, kleurrijk straatje in te duiken vol Marokkaanse eethuizen en Turkse bakkers.

Trek je nog verrder West in, dan kom je uit in het Merwe-Vierhavengebied (M4H) met haar stoere havengebouwen, innovatieve ondernemers en een stadsboerderij.

Kamers en appartementen in West

Stadswonen Rotterdam heeft in West verschillende studentenflats en woongebouwen voor studenten en jongeren. Van een opgeknapt oud pakhuis aan de Coolhaven tot het voormalige Belastingkantoor aan de Puntegaalstraat, in Rotterdam West vind je unieke huurwoningen en voor studenten en jongeren.

Onze woongebouwen in West:

Woningen
beschikbaar

 

4 x West

  • Je muziekcollectie uitbreiden bij de Plaatboef
  • Naar wereldse optredens bij podium Grounds
  • Struinen langs ateliers en winkeltjes vol antiek
  • In de zomer naar pop-up restaurant De Viskantine