De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Wie zijn wij?

Stadswonen Rotterdam maakt het voor jou als student en jongere gemakkelijk om een kamer of appartement te vinden.

Dé jongeren- en studentenhuisvester van Rotterdam

Met meer dan 6.000 betaalbare studentenkamers, studio’s en appartementen zijn we de grootste woningcorporatie in Rotterdam gericht op studenten en jongeren.

Als student of net afgestudeerde, werkende jongere is het niet altijd gemakkelijk om een betaalbare kamer of huurwoning te vinden. Je komt bij ‘gewone’ woningcorporaties vaak niet in aanmerking, omdat je niet lang genoeg ingeschreven staat of de woningen simpelweg te duur zijn. Stadswonen Rotterdam maakt het voor jou als student of jongere gemakkelijk om een woonruimte te vinden. We richten ons namelijk alleen op jou en dat doen we al sinds 1961. 


Ruim aanbod kamers, studio’s en appartementen

Met meer dan 6.000 betaalbare studentenkamers, studio’s en appartementen zijn we de grootste woningcorporatie in Rotterdam gericht op studenten en jongeren.

Je studietijd is een bijzondere periode in je leven en wij willen die tijd nog leuker maken door mooie, unieke kamers te bieden. Niet alleen de woningen zijn belangrijk, ook onze woongebouwen en studentenflats en de wijken waarin ze staan zijn gericht op studenten en jongeren. Je vindt bij ons veilige en aantrekkelijke plekken waar je zorgeloos kunt leven, studeren, ontmoeten en genieten.

In ons ruime aanbod kamers en appartementen zit zeker iets voor jou tussen. Wil je wonen in een oude kerk? Heb je graag uitzicht op de Maas? Wil je naast de Erasmus Universiteit wonen of kies je voor een rustige plek? Al onze kamers en appartementen liggen in en om het centrum en in de buurt van onderwijsinstellingen.


Altijd een passende huurwoning

Stadswonen Rotterdam werkt actief mee aan de doelstelling van de gemeente Rotterdam om zoveel mogelijk hoogopgeleide Rotterdammers te behouden in de stad. Dit doen we door passende kamers en appartementen te bieden voor studenten, en door net-afgestudeerden te laten doorstromen naar huurwoningen die passen bij hun nieuwe situatie.

Stadswonen Rotterdam staat garant voor een goede woon- en leefomgeving. Een belangrijk onderdeel hiervan is de veiligheid in en om onze woongebouwen. Alle grote woongebouwen hebben een eigen, in grote mate zelfstandige, wooncommissie. Deze wooncommissies vertegenwoordigen alle huurders in het woongebouw en zien toe op het naleven van de afspraken tussen Stadswonen Rotterdam en jou als huurder. De voorzitter van de wooncommissie is de beheerder van het woongebouw en in veel gevallen de schakel tussen huurders en Stadswonen Rotterdam. Op deze manier is er een nauwe samenwerking tussen huurder en verhuurder en kunnen we samen de leefbaarheid doorlopend verbeteren.

Stadswonen Rotterdam ondersteunt haar wooncommissies op verschillende vlakken. Zo organiseren we jaarlijks brandveiligheidstrainingen en bewustzijnscampagnes voor alle wooncommissies. De trainingen bestaan naast voorlichting ook uit praktische blus- en vluchtoefeningen. Verder helpen we bij het leggen van contacten tussen brandweer, politie en de wooncommissies voor het eventueel participeren in bijeenkomsten.

Stadswonen Rotterdam is sinds 1 mei 2015 onderdeel van Woonstad Rotterdam, de grootste wooncorporatie van de stad. Dit is fijn voor ons en voor jou! Stadswonen Rotterdam heeft nu nog meer capaciteit om aan jouw wensen te voldoen, in de woningen, de woongebouwen en de wijken.


100% verbonden met Rotterdam

In Rotterdam wordt gewerkt, geleefd en gebouw zoals nergens anders. Hier doet iedereen mee en grijpt iedereen zijn kans. Liever aanpakken dan afwachten. Rotterdam is een stad waar jongeren aan hun toekomst werken en waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen.

Woonstad Rotterdam is een maatschappelijke onderneming die gericht investeert in wijken en buurten die dat nodig hebben. Mensen met een smallere beurs moeten prettig kunnen wonen in betaalbare, toekomstbestendige woningen. Onze overkoepelende woningcorporatie biedt ook woningen voor jonge hoogopgeleiden en jonge gezinnen, zodat jij ook na je studeren fijn in de stad kunt blijven wonen.

Samen maken we ons sterk voor goede woningen, sterke straten en wijken die leven. Rotterdam is een wereldstad waar we trots op zijn en ons 100% mee verbonden voelen.Herson

Ik ben huurder én beheerder van het complex waar ik woon. Makkelijk voor iedereen: als er iets is weten mijn medebewoners me te vinden en zoek ik een oplossing.

Birgit

Ik kwam hier voor de liefde maar ben verliefd geworden op de stad!

Alexandra short stay

Short Stay in Cité is perfect voor mij, alles is geregeld en het ligt lekker centraal

Anastasiia

Tijdens de Eurekaweek won ik een jaar gratis huur!

Christiaan

Tijdens de gezamenlijke dakterras BBQ’s genieten we optimaal van het uitzicht

Stadswonen Rotterdam

  • Meer dan 6.000 kamers en studio's
  • Vanaf € 300 p/m incl.
  • Geen borg
  • Voor studenten en jongeren only
  • Eenmalige inschrijfkosten € 25

Stel een vraag