Wie zijn wij?

De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Wie zijn wij?

In onze gebouwen woon je zelfstandig, maar ben je nooit alleen. Zo deel je de lusten en de lasten en dat is wel zo gezellig!

Stadswonen Rotterdam verhuurt ruim 6.000 goede en betaalbare kamers, studio’s en appartementen aan studenten en jonge starters in de stad. Hiermee zijn we de grootste studenten- en jongerenhuisvester van Rotterdam.

Stadswonen bestaat al sinds 1961. Sinds 1 mei 2015 is Stadswonen Rotterdam onderdeel van Woonstad Rotterdam. Hiermee kan Woonstad Rotterdam als grootste Rotterdamse woningcorporatie de gehele markt bedienen, van student tot senior.

Wonen bij Stadswonen Rotterdam betekent zorgeloos huren van kwalitatief goede, veilige en betaalbare woningen. Ook biedt Stadswonen Rotterdam goede doorstroommogelijkheden voor de periode na de studententijd.

Bij studenten en jongeren staan bij wonen de ervaring en levensstijl centraal. Op kamers gaan is het begin van een dynamische periode waarin eigen keuzes worden gemaakt, van studie tot de eerste baan. Iedereen heeft zijn eigen levensstijl. Stadswonen Rotterdam biedt daarom woonruimtes in verschillende woongebouwen, voor ieders smaak en stijl. Veilige en aantrekkelijke plekken waar je zorgeloos kunt leven, studeren en ontmoeten. De woongebouwen liggen op of nabij KennisAs van Rotterdam, in buurten met stedelijke kwaliteit en uitstraling, vaak in de binnenstad van Rotterdam.

Stadswonen Rotterdam werkt actief mee aan de doelstelling van de gemeente Rotterdam om zoveel mogelijk hoog opgeleidde Rotterdammers te behouden in de stad, door de huisvesting van studenten en jongeren te laten doorstromen naar passende woningen.

Stadswonen Rotterdam staat garant voor een goede woon- en leefomgeving. Een onderdeel hiervan is de veiligheid in en om onze woongebouwen. Alle grote woongebouwen hebben een eigen, in grote mate zelfstandige, wooncommissie. Deze wooncommissies vertegenwoordigen alle huurders in het woongebouw en zien toe op het naleven van de (huis)regels. De voorzitter van de wooncommissie is de beheerder van het woongebouw, die bij een aantal onderwerpen de schakel vormt tussen huurders en Stadswonen Rotterdam. Volgens de Wet op het Overleg Huurder-Verhuurder (WoHV) is de wooncommissie voor het woongebouw de gesprekspartner van Stadswonen Rotterdam. Op deze manier vindt er een nauwe samenwerking plaats tussen huurder en verhuurder en wordt de leefbaarheid geborgd.

Bij Stadswonen neemt ook brandveiligheid een belangrijke plaats in. Daarom organiseert Stadswonen Rotterdam jaarlijks brandveiligheidstrainingen en bewustzijnscampagnes. Deze trainingen zijn bestemd voor alle wooncommissie van de woongebouwen. De training bestaat naast voorlichting ook uit een praktische blus- en vluchtoefeningen.

Met voorlichtingsmateriaal (posters, stickers, folders) en met begeleiding bij het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten ondersteunt Stadswonen Rotterdam de wooncommissies. Ook helpt Stadswonen Rotterdam bij het leggen van contacten tussen Brandweer, Politie en bewonerscommissie voor het eventueel participeren bij dergelijke bijeenkomsten.

Stadswonen Rotterdam is sinds 1 mei 2015 onderdeel van Woonstad Rotterdam

100% verbonden met Rotterdam

Woonstad Rotterdam is een maatschappelijke onderneming, die gericht investeert in wijken en buurten die dat nodig hebben. Omdat mensen met een smallere beurs prettig moeten kunnen wonen in betaalbare, toekomstbestendige woningen. Ook bieden wij goede woningen aan jonge hoogopgeleiden en gezinnen met een middeninkomen, om deze groepen voor de stad te behouden.

Onze medewerkers zetten zich hiervoor met passie en gedrevenheid in. Samen met bewoners, de gemeente en andere partners werken we aan Rotterdam als aantrekkelijke woonstad, waar huurders en kopers graag willen wonen, leven en werken. Kijk voor meer informatie over Woonstad Rotterdam op www.woonstadrotterdam.nl.
Herson

Ik ben huurder én beheerder van het complex waar ik woon. Makkelijk voor iedereen: als er iets is weten mijn medebewoners me te vinden en zoek ik een oplossing.

Birgit

Ik kwam hier voor de liefde maar ben verliefd geworden op de stad!

Alexandra

Short Stay in Cité is perfect voor mij, alles is geregeld en het ligt lekker centraal

Anastasiia

Tijdens de Eurekaweek won ik een jaar gratis huur!

Christiaan

Tijdens de gezamenlijke dakterras BBQ’s genieten we optimaal van het uitzicht

Stadswonen Rotterdam

  • meer dan 6.000 kamers en studio's
  • vanaf ± € 300,- p/m incl.
  • Geen borg
  • Voor studenten en jongeren only
  • Eenmalige inschrijfkosten €25

Jaarverslag 2015

Eerstejaars? Student? 5 tips om snel aan je kamer te komen!

Studeren in Rotterdam? Op kamers in Rotterdam! Wij verzamelden vijf tips voor je, zodat je nog sneller aan een kamer komt in Rotterdam.

Stel een vraag