De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

 

Kamer, studio of appartement huren

Je bent student en zoekt een woonruimte in Rotterdam? Dat begint bij Stadswonen Rotterdam!

Wij verhuren kamers, studio’s en appartementen aan studenten in de leeftijd van 17 tot en met 27 jaar die een voltijd mbo, hbo of wo studie volgen in Rotterdam. Vrijgekomen kamers en studio’s wijzen we toe aan kandidaten met de langste inschrijfduur. Schrijf je daarom meteen in.

Als je eenmaal bij ons woont kan je na je studie reageren op onze appartementen voor afgestudeerden. Wij verhuren deze aan bewoners in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die inkomen hebben uit werk. Het huurcontract is voor maximaal vijf jaar. Bekijk hoe doorverhuizen werkt.

1

Inschrijven

Schrijf je in en bouw inschrijfduur op. Vrijgekomen kamers en studio’s wijzen we toe aan kandidaten met de langste inschrijfduur.

Lees meer
2

Check: papieren regelen

Zorg dat je papieren in orde zijn. Want als jij de plek van je dromen gevonden hebt, mag je alleen tekenen als je kan aantonen dat je studeert of gaat studeren.

Lees meer
3

Woonruimte zoeken

Je kiest bij ons uit een ruim aanbod kamers en studio’s door heel Rotterdam. Zo hebben we altijd wel iets wat past bij jouw wensen.

Lees meer
4

Reageren en toewijzen

Heb je een leuke kamer of studio op het oog? Dan is het tijd voor actie! Lees meer over hoe jij kan reageren en hoe wij de kamer of studio toewijzen.

Lees meer
5

Bezichtigen of hospiteren

Je hebt gereageerd, wat nu? Afhankelijk van het type woonruimte ontvang je een uitnodiging voor een bezichtiging of om te hospiteren.

Lees meer
6

Tekenen huurovereenkomst

Wil je de woonruimte huren? Dan is het tijd voor het tekenen van de huurovereenkomst. Deze onderteken je digitaal.

Lees meer
7

Woning betrekken

Je wil natuurlijk meteen naar jouw nieuwe kamer of studio verhuizen. Dat is mogelijk vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst.

Lees meer
8

Doorverhuizen

Als je eenmaal bij ons woont kan je tijdens je studie doorverhuizen naar een andere kamer of studio. Ga je werken dan kan je reageren op onze appartementen.

Lees meer

Hoe werkt het?

Een kamer huren: zo werkt het!

 

Eerstejaars?

Ga je voor het eerst studeren in Rotterdam en wil je op kamers? Bekijk alle informatie die je nodig hebt als eerstejaars student.

Stadswonen Rotterdam

  • Grootste aanbod kamers en studio's
  • Vanaf € 325 per maand
  • Vaak huurtoeslag mogelijk
  • Geen borg en bemiddelingskosten
  • Makkelijk doorverhuizen - ook na je studie