Huurovereenkomst tekenen

Een verhuurmakelaar geeft sleutels van een kamer van Stadswonen aan een lachende student.

Je hebt de woonruimte geaccepteerd, dan is het nu tijd voor het tekenen van de huurovereenkomst. Deze onderteken je digitaal. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om je handtekening te zetten.

Campuscontract of contract voor afgestudeerden 

Als student teken je bij ons een campuscontract. Dat is een huurovereenkomst voor woonruimte voor studenten. In dit contract staat dat je alleen in die woonruimte kan wonen als je student bent en zolang je studeert. Na het afronden of beëindigen van je studie heb je een half jaar de tijd om een andere woning.  

Ben je afgestudeerd en verhuis je door naar een van onze appartementen? Dan teken je een vijfjarige huurovereenkomst voor afgestudeerden. Dat betekent dat we afspreken dat je maximaal vijf jaar na het ondertekenen van de huurovereenkomst de woning verlaat. 

Huurovereenkomst digitaal tekenen 

Je ontvangt per e-mail een ondertekenverzoek voor de huurovereenkomst. De huurovereenkomst teken je digitaal. Na het ondertekenen, ontvang je van ons een betaalverzoek voor de eerste maand huur met servicekosten en de administratiekosten. 

Kosten huurovereenkomst 

Bij ons betaal je geen borg voor een woning. Bij het tekenen van de huurovereenkomst betaal je de eerste maand huur inclusief servicekosten en de administratiekosten. Dit is € 25,- of € 30,- (afhankelijk van het type gebouw en of wij het naambordje verzorgen). 

Inschrijfduur wordt woonduur

Na het tekenen van de huurovereenkomst komt je inschrijfduur te vervallen. Wil je doorverhuizen dan telt je woonduur (x2). Deze gaat in op de startdatum van je contract.

Woning toch niet huren? 

Heb je een woonruimte geaccepteerd, maar ben je toch van gedachten veranderd? Laat dit weten - binnen drie dagen na ontvangst van de afspraakbevestiging voor het tekenen van de huurovereenkomst. Binnen deze termijn worden er geen kosten in rekening gebracht.

Doe je dit na drie dagen, dan brengen we € 100,- annuleringskosten in rekening, voor de administratieve werkzaamheden en de vergrote kans op leegstand. Voorkom deze situatie en denk goed na bij het zoeken van een woonruimte, het plaatsen van je reactie, het bezichtigen en uiteindelijk het accepteren van de woonruimte.