Huren of kopen in Rotterdam na je 27ste

Een vrouw naast opgestapelde verhuisdozen met een laptop op de dozen. Ze zoekt naar een nieuwe woning.

Als studentenhuisvester richten we ons op studenten in Rotterdam. Ook na je studie willen we je helpen bij het vinden van een passende woning. Huur je bij ons en ben je afgestudeerd? Dan kan je tot en met 27 jaar doorverhuizen naar een appartement van ons. Na je 27ste is dit niet meer mogelijk. Er zijn wel andere opties om een woning in Rotterdam te vinden.

Sociale huurwoningen Rotterdam 

Op Woonnet Rijnmond vind je het aanbod van alle woningcorporaties in de regio Rijnmond. Dit zijn met name huurwoningen waarvoor je in aanmerking komt als je niet te veel verdient. Je betaalt € 10,- per jaar en bouwt direct inschrijfduur op. De voorwaarden vind je op de website van Woonnet Rijnmond. 

Vrijesector huurwoningen van Woonstad Rotterdam 

Bij Woonstad Rotterdam heb je ruime keus uit starterswoningen en appartementen in de vrije sector vanaf € 808,07 per maand. Als huurder van Stadswonen heb je mogelijk voorrang op vrije sectorhuurwoningen van Woonstad. Een voorwaarde is dat je je huidige woonruimte leeg achterlaat en je inkomen past bij de huursom. 

Je zit niet vast aan een minimale contractduur: je kan dus weer vertrekken wanneer je wil. Handig wanneer je nog niet helemaal zeker weet of je ergens voor een lange tijd wil wonen. Je betaalt geen inschrijf- of bemiddelingskosten. Voor mensen met een middeninkomen zijn er huurwoningen tot  € 1075 per maand.  

Koopwoningen van Woonstad Rotterdam 

Woonstad Rotterdam heeft koopwoningen door heel Rotterdam. Als huurder van Stadswonen Rotterdam heb je mogelijk voorrang bij het kopen van een woning van Woonstad Rotterdam. Een voorwaarde is dat je je huidige woonruimte leeg achterlaat en je inkomen past bij de koopsom.  

Andere aanbieders van huur- en koopwoningen in Rotterdam 

Er zijn verschillende websites die je helpen bij het vinden van een huur- of koopwoning in Rotterdam, zoals funda.nl en pararius.nl.