De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Het ontdekken waard

Rotterdam Noord is een van de upcoming plekken van Rotterdam en dat is niet zo gek. Je kunt hier wonen in hip en happening straten met heerlijke eettentjes en bijzondere winkeltjes, maar vindt er ook rustige, groene plekken. Bij Stadswonen Rotterdam kies je uit verschillende kamers, studentenwoningen en appartementen en studio’s.

De oer-Rotterdamse volkswijken als Ageniesbuurt, het Zomerhofkwartier (het ZoHo van Rotterdam) en het Oude Noorden krijgen een nieuwe impuls door de creatievelingen die zich hier vestigen. Het resultaat is een mix van gezellig volks en bijzonder hip.

De luchtsingel verbindt Rotterdam Noord met het stadscentrum. Enorm handig als je in het centrum wilt stappen of winkelen.

Woon je liever rustiger? Dat kan in het groene Blijdorp bij het Vroesenpark. In Rotterdam Noord vindt iedereen wel een geschikt plekje.

Wist je dat?

  • De luchtsingel mogelijk is gemaakt door crowdfunding?
  • Station Hofplein ook een Dakpark krijgt?
  • De grootste Rotterdamse bierbrouwerij hier gevestigd is?
  • Een groot gedeelte van onze woningen in Noord ligt?

Wat vind je in De Hofbogen

Rotterdammers zijn bijzonder trots op dit unieke plekje in Rotterdam. In de bogen onder de oude spoorlijn van treinstation Noord vind je food & drinks, fashion, design en sport.

Je eet hier chique in sterrenrestaurant FG of visrestaurant Opporto, maar kunt hier ook terecht voor een heerlijke pizza bij BIRD. Gek op livemuziek? Check dan regelmatig de agenda van dit unieke poppodium waar regelmatig bekende jazz-, soul-, latin-, funk- en aanverwante artiesten op het podium staan.

Barbecues en festivals

Voor een barbecue of om lekker te chillen en zelfs om te studeren. Stadspark Vroesenpark is heerlijk! Neem je kleedje en een picknickmand mee en je hebt een toptijd. In de zomer zijn hier verschillende festivals, zoals Duizel in het Park.

Kamers en appartementen in Noord

In Noord heb je keuze uit verschillende studentenwoningen en appartementen. Kies jij voor een groot woongebouw waar je met veel andere studenten woont, of heb je liever meer rust in en ga je voor een kleinschalig woongebouw met vier tot vijftien woningen? Het kan hier allemaal! Ben je studenten-af? Je kunt hier ook hele leuke huurwoningen als jong werkende krijgen.

Statenweg is een voorbeeld van een groot gebouw. Dit voormalig kantoorpand ligt net achter het Centraal Station. Je hebt een supermarkt naast de deur, onderwijsinstellingen op fietsafstand én voor de liefhebber: in vijf minuten loop je naar Diergaarde Blijdorp.

De Rodenrijsestraat in het rustige Liskwartier is een klein wooncomplex met vier woningen.

Alle woongebouwen in Rotterdam Noord:

Direct zoeken

Woningen
beschikbaar

Birgit

Ik kwam hier voor de liefde maar ben verliefd geworden op de stad!

Anastasiia

Tijdens de Eurekaweek won ik een jaar gratis huur!