De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

5 x studeren in hartje Rotterdam

04 mrt 2020

5 x studeren in hartje Rotterdam
Kim is bijna klaar met studeren en deelt haar favoriete studeerplekjes in Rotterdam met jou.

Naam: Kim
Woont in: Rotterdam
Studeert: Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam

In vier jaar tijd heb ik een hoop studeer-spots in Rotterdam kunnen testen. Ik kan dus wel zeggen dat ik de leukste en beste plekjes ken. Voor mij is het met de neus in de boeken duiken nu echt voorbij en geef ik het stokje door. Daarom deel ik graag mijn vijf favo studieplekken met jullie.

1. Bertmans

Om maar gelijk af te trappen met mijn all time favorite. Op dagen dat ik bergen met studiewerk heb liggen vind ik het extra belangrijk dat ik goed voor mijzelf zorg. Dat betekent ontbijten met pancakes bij Bertmans als kickstart van de dag! Een heerlijke chai latte erbij en voilà.  Maar ook met mijn studiegroepje kom ik hier maar al te graag. Dan kies ik een lekkere salade, avo-toast of een Japanse bowl als lunch. Buiten het fantastische eten dat ze serveren is de inrichting een echte inspiratiebron en kun je er zo de hele dag vertoeven zonder enige mind block. Tip: het kan er soms bommetje vol zitten, reserveren is dus slim.

2. Lot & Daan

Of je nu aan een tafel op je laptop moet tikken als een gek omdat je een deadline hebt, of dat je in een hangstoel wil chillen om je creatieve brein te laten kraken: bij Lot & Daan kun je altijd terecht. Ook hier kun je van ontbijt tot borreluur terecht waarbij je van een hele veelzijdige kaart kan bestellen: ik heb zelf nog nooit zoveel soorten bereidingen van friet kunnen bedenken. De Italiaanse variant met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise is mijn favoriet!

3. Stationshuiskamer

Trein vertraagd of een meeting met klasgenoten die van ver komen? Dan is Stationshuiskamer de perfecte plek om af te spreken. Dit knusse plekje is gelegen in Station Rotterdam Centraal dus na de meeting is iedereen zo weer thuis met het OV.

4. Coffeelicious

Over een ander knus studeerplekje gesproken; Coffeelicious op de Nieuwe Binnenweg is een hele leuke plek! Heerlijke taartjes, broodjes en verschillende soorten koffie naast je boeken en gaan met dat bananenbrood… uhm I mean banaan.

5. Backyard

Een plekje dat ik pas geleden heb ontdekt, maar nu al favoriet is; Backyard. Knap hoe Backyard in het bruisende centrum van Rotterdam zo’n inspirerende en toch huiselijke plek heeft weten neer te zetten. Hier draait alles om een duurzame toekomst en daarom is de kaart in de basis vegan. Maar ook voor als je niet geheel vegan wil eten kun je hier terecht hoor. Echt de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan deze stadse ‘achtertuin’.


Dit waren mijn vijf favoriete studeerplekjes in hartje Rotterdam. Mocht jij tips hebben, laat het dan achter in de comments. Zo maken we het studeren met z’n allen een stukje leuker!  

25 jun 2020

Let the summer(job) begin

Ben jij op zoek naar een vakantiebaantje voor deze zomer? Wij hebben de leukste bijbaantjes in 010 voor jou gevonden! Indoor of outdoor? We got you covered! Check hier welk type je bent:

#geengeld
Lees meer
22 jun 2020

Het studentenleven van Dana in corona-tijd

Op kamers wonen in corona-tijd is niet altijd makkelijk, maar Dana maakt er het beste van. Ze heeft nu meer tijd om te koken, ontdekt nieuwe plekjes in de stad en voor vakantie hoeft ze niet ver weg: ‘Zomer in Rotterdam is ook genieten!’

#hometour
Lees meer
05 mei 2020

Op kamers gaan in coronatijd: hoe werkt dat?

Je gaat studeren in Rotterdam en wil op kamers. Hartstikke leuk, maar hoe gaat dat met de coronaregels? En kan dat allemaal nog wel? Ja hoor, het kan gewoon! Of misschien niet helemaal ‘gewoon’, sommige dingen gaan net even iets anders. We praten je bij over hoe jij die leuke kamer huurt en geven je een aantal verhuistips.

#woontips #nieuwstekkie
Lees meer