De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is

20 dec 2018

6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is
De afwas van je huisgenoot, platzak zijn en je alwéér verslapen voor een tentamen… het leven van een student gaat niet over rozen. Maar; als Rotterdamse student heb je het toch wat minder zwaar. Je woont en studeert namelijk in de leukste stad van Nederland! Niet meteen overtuigd? Lees dan deze 6 redenen waarom Rotterdam in 2019 jouw stad is.

1. Je kan er goed overleven met weinig geld

Dat we af en toe ‘geen cent te makken hebben’ weten we in Rotterdam maar al te goed. Daarom zijn de leuke tweedehands winkels in de stad een uitkomst. Bij Piekfijn kun je goedkoop meubels shoppen en bij Cheap Fashion haal je een complete vintage outfit voor een paar tientjes. Zo kom jij wel door tot het einde van de maand!

2. Je kan er super hip en goedkoop uiteten

Rotterdam zit vol hippe eettentjes waar jij voor nog geen tientje kan eten. En vaak is het ook nog eens gezond! Denk aan de kleurige buns van Flower Burger of de home made hotdogs van Bulls and Dogs. Op Dinnerdinsdag schuif je voor €3,50 aan bij restaurants door heel Rotterdam. En ken je de Too Good To Go app al? Daarmee kun je voor een prikkie een maaltijd afhalen bij locaties zoals New Fork en Spirit.

3. Je bouwt er gemakkelijk een netwerk op

Oke, even een serieuze noot tussendoor. Ongeacht hoe ver je bent met studeren, het opbouwen van een netwerk is altijd slim. In Rotterdam zijn er genoeg plekken waarop dit niet veel moeite hoeft te kosten. Ga bijvoorbeeld eens naar de bibliotheek. Daar zitten de meest slimme en creatieve zielen met hun neus in de boeken. Naast een leuke samenwerking of een origineel idee, zou er ook wel eens een mooie vriendschap kunnen ontstaan. 

4. Je kan er wonen op bijzondere plekken

Een eigen huis, een plek onder de zon… Het liedje van René Froger werd in 1989 opgenomen en bestaat dit jaar dus 30 jaar. HOERA! Woon jij nog thuis dan is dit een mooi moment om ook maar eens je eigen plek te gaan zoeken. Bij Stadswonen Rotterdam kun je kiezen uit meer dan 6.000 kamers, studio’s en appartementen. Vaak in unieke gebouwen op bijzondere plekken. Denk aan wonen in een oude kerk, een kamer met uitzicht op de Maas of een eigen plekje pal naast de universiteit. 

5. Je kan er kiezen uit de beste scholen

De Erasmus Universiteit heeft een plekje in de top 10 bemachtigd, de Hogeschool Rotterdam idem en ook Inholland staat inmiddels goed aangeschreven. In Rotterdam kun je dus kiezen uit de beste onderwijsinstellingen. Nu nog die boeken openslaan, dan kom je er wel.

6. Je woont of studeert in de mooiste stad van Nederland

We noemden het al even, met zo’n stad als thuishaven wil je toch niet meer anders. Opvallende architectuur, feestjes in overvloed, een prachtige oude haven en de metro die jou altijd snel thuisbrengt. Daar mag je best een beetje veel trots op zijn!

Foto: Peter Bezemer 

04 mrt 2020

5 x studeren in hartje Rotterdam

Kim is bijna klaar met studeren en deelt haar favoriete studeerplekjes in Rotterdam met jou.

#studietips
Lees meer
12 aug 2018

Samen maken we Rotterdam

Berend van Zanten, een ondernemende duizendpoot, die bij het jongere publiek vooral bekend is van de geliefde DAK zomerfeesten: 'Rotterdam heeft het gewoon en wie wat onderneemt, wordt daarbij geholpen.'

#typischrotterdams
Lees meer
26 jul 2018

Hoe overleef ik?

De laatste week van de maand en het einde van je saldo is alweer in zicht. Als student moet je het vaak doen met weinig. Daarom geven we vijf tips om te overleven tot aan de eerste van de maand.

#geengeld
Lees meer