De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

5 tips om een woonruimte te vinden in Rotterdam

03 jan 2019

5 tips om een woonruimte te vinden in Rotterdam
Ben jij op zoek naar een kamer, studio of appartement in Rotterdam? Bekijk deze vijf tips om snel aan een woonruimte van Stadswonen Rotterdam te komen.

1. Begin op tijd

Hoe langer je staat ingeschreven bij Stadswonen Rotterdam, hoe eerder je een kamer of woning toegewezen krijgt. Schrijf je daarom meteen in. Sta je ingeschreven, neem dan gelijk een kijkje bij het aanbod aan kamers, studio’s en appartementen om te weten wat bij je past.

2. Reageer voor of na de zomer

De zomerperiode is het drukst. Probeer je buiten die periode daarom alvast te oriënteren en te reageren. Dan heb je meer kans, omdat er minder woningzoekenden reageren.

3.  Wees flexibel

Hoe kritischer je bent, hoe langer het kan duren om een huurwoning te vinden. Reageer ook op minder populaire woongebouwen. Doorverhuizen naar een van onze andere woonruimtes gaat sneller als je eenmaal huurt bij Stadswonen Rotterdam. Dit noemen de wooncarrière maken.

4. Verbreed je zoekgebied

De woonruimtes in de bekende wijken zoals Kralingen en het Stadscentrum zijn populairder dan die in de minder bekende gebieden als Prins Alexander en Noord. Kijk daarom ook eens bij andere wijken in Rotterdam.

5. Bekijk of je in aanmerking komt voor urgentie

Met een urgentieverklaring krijg je voorrang bij het toewijzen van een woning. Bekijk of je voldoet aan de voorwaarden voor een urgentieverklaring.

13 dec 2018

Veilig de donkere dagen door

Het is winter! Dé tijd om het binnen gezellig en warm te maken! Maar het kan ook té gezellig en té warm worden. Zit je niet te wachten op ongenode gasten en verzengende hitte? Lees dan onze tips.

#veiligwonen
Lees meer
06 jun 2018

Welkom aan de Statenweg

Het woongebouw aan de Statenweg heeft een wooncommissie. Khatera geeft een rondleiding door het gebouw en vertelt ondertussen wat een wooncommissie doet voor de bewoners.

#wooncommissie
Lees meer
06 jun 2018

Lekker besparen

In veel (studenten)huizen wordt onnodig veel stroom verbruikt. Wil je ook bewuster omgaan met energie én je portemonnee? Ga dan vandaag nog aan de slag met deze praktische tips.

#geldbesparen #duurzaam
Lees meer
Facebook

Zonder zorgen en extra kosten naar het buitenland? Vind hier alles wat je moet weten over het onderverhuren van jouw kamer of studio.

Facebook

Als nieuwe huurder komt er veel op je af en misschien heb je nog veel vragen. Heb jij al aan alles gedacht? Met deze checklist kom je erachter. http://bit.ly/2LpX0KH

Facebook

Wanneer je een student in Rotterdam bent, heb je pas echt geluk. Waarom? Wij hebben 7 redenen voor je op een rijtje gezet. Van super cheap shoppen, tot super hip en gezond eten voor een prikkie. Met deze tips hoef je niet eens moeite te doen voor goede voornemens!

Facebook

Aan wie zou jij net als Ananda je studentenkamer willen onderverhuren in 2019? Bij Stadswonen kan je zelf iemand kiezen die tot een jaar jouw kamer huurt! Win-win situatie.