De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

5 tips om een woonruimte te vinden in Rotterdam

03 jan 2019

5 tips om een woonruimte te vinden in Rotterdam
Ben jij op zoek naar een kamer, studio of appartement in Rotterdam? Bekijk deze vijf tips om snel aan een woonruimte van Stadswonen Rotterdam te komen.

1. Begin op tijd

Hoe langer je staat ingeschreven bij Stadswonen Rotterdam, hoe eerder je een kamer of woning toegewezen krijgt. Schrijf je daarom meteen in. Sta je ingeschreven, neem dan gelijk een kijkje bij het aanbod aan kamers, studio’s en appartementen om te weten wat bij je past.

2. Reageer voor of na de zomer

De zomerperiode is het drukst. Probeer je buiten die periode daarom alvast te oriënteren en te reageren. Dan heb je meer kans, omdat er minder woningzoekenden reageren.

3.  Wees flexibel

Hoe kritischer je bent, hoe langer het kan duren om een huurwoning te vinden. Reageer ook op minder populaire woongebouwen. Doorverhuizen naar een van onze andere woonruimtes gaat sneller als je eenmaal huurt bij Stadswonen Rotterdam. Dit noemen de wooncarrière maken.

4. Verbreed je zoekgebied

De woonruimtes in de bekende wijken zoals Kralingen en het Stadscentrum zijn populairder dan die in de minder bekende gebieden als Prins Alexander en Noord. Kijk daarom ook eens bij andere wijken in Rotterdam.

5. Bekijk of je in aanmerking komt voor urgentie

Met een urgentieverklaring krijg je voorrang bij het toewijzen van een woning. Bekijk of je voldoet aan de voorwaarden voor een urgentieverklaring.

14 mrt 2019

Low-budget schoonmaaktips

Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar of het nu stormt of de zon schijnt: de lente staat voor de deur! En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Iets uit je oma’s tijd? Nee hoor! Die voorjaarsschoonmaak is ook voor jou en je woning een goed idee!

#woontips
Lees meer
12 feb 2019

Van hok naar huiskamer

Bloemetjesbehang, een glanzende piano en een hoekbank met Art Deco print. Bij studentenflat de Hoge Wiek vergaderen ze in stijl. Onlangs kreeg hun vergaderruimte een make-over, en veranderde van ongezellig hok naar knusse huiskamer. Bewoners Koen en Colin zijn het brein en de spieren achter deze metamorfose.

#wooncommissie
Lees meer
11 feb 2019

5 tips voor de laatste twee periodes van het schooljaar

De laatste weken zijn altijd het zwaarst. Je agenda staat vol met deadlines en je motivatie is nog nooit zo laag geweest. Zie jij het ook niet meer zitten en google je alleen maar naar zonnige bestemmingen? Wij geven je 5 tips om die laatste periodes van het schooljaar door te komen.

#studietips
Lees meer
Facebook

Deze zomer verhuren wij een selectie van onze kamers aan eerstejaars studenten. Zo heb je als eerstejaars meer kans om snel een kamer in Rotterdam te huren. Wil jij dus ook net als deze toppers ook binnenkort shinen in je eigen kamer? Klik dan snel: http://bit.ly/2HnGHxF👇

Facebook

Ben je op zoek naar een kamer, studio, appartement in Rotterdam? Stadswonen Rotterdam heeft meer dan 6.000 kamers, studio's en appartementen in het centrum van de stad en verhuurt aan zowel Nederlandse als internationale studenten! www.stadswonenrotterdam.nl

Facebook

Rotterdam, de mooiste rotstad die er is! Wil jij deze vanaf de hoogste gebouwen bewonderen? Doe dan mee met de winactie! Jij kan namelijk aanwezig zijn op de Rotterdamse Dakendagen. Reageer onder deze post met wie je wilt gaan en wij maken maandag 27 mei de winnaars bekend!

Facebook

WIN! Bij Stadswonen altijd een dak boven je hoofd! Onze woongebouwen stunten op de Rotterdamse Dakendagen! Wij geven 2 x 2 tickets weg! Wil jij hierbij zijn op 1 of 2 juni, laat ons weten waarom dit het hoogtepunt van jouw weekend gaat zijn! 🏙⬇