De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Urgentie aanvragen

Urgentie

Heb je dringend een kamer nodig? In een aantal gevallen kan je een urgentieverklaring krijgen

Als je urgentie wil aanvragen, moet je als woningzoekende bij ons ingeschreven staan. Je kan je inschrijven vanaf 17 jaar. Ben je jonger dan 17? Neem dan contact met ons op. Vraag alleen urgentie aan als je per direct een woonruimte zoekt. En bekijk goed of je aan de voorwaarden voldoet.

 
Om urgentie aan te kunnen vragen, moet je ingeschreven staan bij ons. Ook moet één van de volgende situaties spelen:

Je reistijd van je huidige woonadres tot aan je onderwijsinstelling in Rotterdam is langer dan twee uur. Je laat zien waar je woont met een recent (niet ouder dan 3 maanden) uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BPR) van de gemeente.

Belangrijk om te weten.  Als je urgentie aanvraagt op basis van reistijd, moet je minimaal zes maanden bij ons ingeschreven staan als woningzoekende.


Je hebt te maken met lichamelijk of mentaal geweld, waardoor je niet in je huidige woning kan blijven wonen. Dit kan je laten zien met een verklaring van de politie.
 

Je huurt een woning bij ons en hebt lichamelijke en/of mentale problemen door je woonsituatie. Je kan dit laten zien met een medische verklaring.
Laat ons altijd zo snel mogelijk weten als er problemen zijn. We helpen je graag.

 

Je kan bij de start van het studiejaar aantonen dat je een opleiding gaat volgen met centrale selectie (inloting) aan een hogeschool of universiteit in Rotterdam. Daarnaast is je reistijd van deur tot deur (van je huidige woonadres tot aan je onderwijsinstelling in Rotterdam) langer dan twee uur. Je laat zien waar je woont met een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BPR) van de gemeente.

 

Urgentie vraag je aan via het urgentieformulier
Je betaalt € 25,- voor het in behandeling nemen van een urgentieaanvraag. Als we je aanvraag niet goedkeuren, krijg je dit bedrag niet terug.

 

Als urgentie is toegekend en je een urgentieverklaring hebt ontvangen, dan bieden we je binnen drie maanden een passende kamer aan. We kunnen geen rekening houden met eventuele wensen. Weiger je de kamer, dan vervalt je urgentie. 

Vragen?

Heb je vragen of twijfel je of je urgentie kan aanvragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.