De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Urgentie aanvragen

Urgentie

Heb je dringend een kamer nodig? In een aantal gevallen kan je een urgentieverklaring krijgen

Als je urgentie wil aanvragen, moet je als woningzoekende ingeschreven staan bij ons. Je kan je inschrijven vanaf 17 jaar. Ben je jonger dan 17? Neem dan contact met ons op. Vraag alleen urgentie aan als je per direct een woonruimte zoekt. En bekijk goed of je aan de voorwaarden voldoet.

 
Om urgentie aan te kunnen vragen, moet je ingeschreven staan bij ons. Ook moet één van de volgende situaties spelen:

Je reistijd van je huidige woonadres tot aan je onderwijsinstelling in Rotterdam is langer dan twee uur. Je laat zien waar je woont met een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BPR) van de gemeente.

Belangrijk om te weten.  Als je urgentie aanvraagt op basis van reistijd, moet je minimaal zes maanden bij ons ingeschreven staan als woningzoekende. Heb je te maken met (de)centrale selectie / loting en sta je nog niet zes maanden ingeschreven, geef dit dan aan bij je aanvraag.


Je hebt te maken met lichamelijk of mentaal geweld, waardoor je niet in je huidige woning kan blijven wonen. Dit kan je laten zien met een verklaring van de politie.
 

Je huurt een woning bij ons en hebt lichamelijke en/of mentale problemen door je woonsituatie. Je kan dit laten zien met een medische verklaring.
Laat ons altijd zo snel mogelijk weten als er problemen zijn. We helpen je graag.

 

Je volgt een voltijd opleiding voor een baan in het onderwijs, de zorg of bij de politie. En je bent jonger dan 28 jaar.

Onderwijs

  • Pabo
  • Tweedegraads lerarenopleiding voor een van de tekortvakken (Nederlands, Duits, Frans, Latijns, Grieks, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde)
  • Opleiding tot Onderwijsassistent

Zorg

  • Verpleegkunde niveau 4 en 6
  • Doktersassistent niveau 4
  • Verzorgende niveau 3

Politie

  • Politieacademie

Waarom urgentie voor maatschappelijke beroepen?

In Rotterdam is een tekort aan werknemers in de zorg, het onderwijs en bij de politie. Samen met de gemeente werken we eraan om studenten die in deze beroepen gaan werken aan te trekken en te behouden voor de stad.

 
 

Urgentie vraag je aan via het urgentieformulier
Je betaalt € 25,- voor het in behandeling nemen van een urgentieaanvraag. Als we je aanvraag niet goedkeuren, krijg je dit bedrag niet terug.

 

Als urgentie is toegekend en je een urgentieverklaring hebt ontvangen, dan bieden we je binnen drie maanden een passende woning aan. We kunnen geen rekening houden met eventuele wensen. Weiger je de woning, dan vervalt je urgentie. 

Vragen?

Heb je vragen of twijfel je of je urgentie kan aanvragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.