De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Low-budget schoonmaaktips

14 mrt 2019

Low-budget schoonmaaktips
Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar of het nu stormt of de zon schijnt: de lente staat voor de deur! En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Iets uit je oma’s tijd? Nee hoor! Die voorjaarsschoonmaak is ook voor jou en je woning een goed idee!

Ga lekker schoon het voorjaar in!

Een schone opgeruimde woning is goed voor je gezondheid en je stressniveau. Je ademt weer frisse lucht in en hoeft je niet dagelijks door een stapel rommel heen te werken.


Opruim- en schoonmaaktips 

 1. Doe het samen
  Plan een avond of dag met je huisgenoten of buren om het hele huis of de verdieping op te ruimen. Dan heb je ook schone gangen en gezamenlijke ruimtes. Het is natuurlijk jammer om midden in de stofwolken te stappen als je jouw schone, opgeruimde kamer verlaat.
 2. Begin met opruimen
  Ruim eerst je rommel op, dan kan je ongestoord poetsen. Haal je hoeslaken en dekbed van je bed en leeg je prullenbak, dan hoef je straks niet met een vieze vuilniszak door je schone kamer te lopen. 
 3. Efficiënt opbergen
  Ruim je winterkleren op. Om ruimte te besparen, kan je ze met hulp van je stofzuiger vacuüm verpakken. Heb je niet veel bergruimte? Misschien kan je de kleding kwijt bij je ouders of een vriend(in) met meer ruimte.
 4. De juiste volgorde
  Werk van boven naar beneden. Stof dus eerst de planken en kasten en ga daarna pas stofzuigen.
 5. Lekker voordelig
  Het favoriete middel van schoonmakers is schoonmaakazijn. Het is enorm goedkoop en multifunctioneel. Je kan het gebruiken op hout, stenen én stof en het neutraliseert vervelende geurtjes. Vul een schoonmaakspuiter met azijn en drie delen water en je kan losgaan met poetsen.
 6. Lentevibe in je kamer
  Ben je klaar met schoonmaken? Op de markt scoor je goedkoop leuke plantjes om de lentesfeer echt naar binnen te halen. En als je muren wel een likje verf kunnen gebruiken, dan koop je bij de Action voor een paar euro al een potje verf en kwasten.
 7. Living the good life
  Ben jij meer van het luxe leventje en heb je centen over? Huur dan iemand in die de voorjaarsschoonmaak voor je (of jullie) doet, zoals Do Company.

Houd 't bij met een schoonmaakrooster

Ook klussen?

Kleine aanpassingen aan je kamer of woning zijn vaak geen probleem. Wil je het groter aanpakken? Neem dan contact met ons. Meer over klussen in je woning


Wel zo veilig

Het is niet alleen fijner en gezonder leven in een opgeruimde en schone woning, het is ook veiliger! Vooral als je met je huisgenoten of buren de gangen opruimt, zodat alle vluchtwegen vrij zijn. Ook heb je in een opgeruimde woning minder kans op brand.

Hygiënecontrole wooncommissie

Als je de voorjaarsschoonmaak achter de rug hebt, is het natuurlijk handig om het allemaal een beetje bij te houden. Zo hoef je ook niet meer halsoverkop schoon te maken als de jaarlijkse hygiënecontrole van de wooncommissie voor de deur staat.

Tijdens de controle bekijkt de (assistent)beheerder samen met een wooncommissielid de staat van de keuken (inclusief de afzuigkap), douche en het toilet. Zij vragen je vooraf om je kamer op te ruimen en schoon te maken. Het kan ook zijn dat ze vragen om je balkon schoon te maken in verband met ongediertebestrijding en doorvoer van regenwater.

05 jun 2019

Top 3 zomerse recepten voor thuisblijvers

Heeft jouw level van blut zijn een nieuw dieptepunt bereikt en kom jij qua vakantie niet verder dan het park? Maak er dan het beste van met deze drie simpele vakantiegerechten.

#geengeld #woontips
Lees meer
04 jun 2019

Waar gaan al die mensen toch naartoe?

Zoek je inspiratie om te bepalen waar je na jouw woontijd bij Stadswonen Rotterdam naartoe kan? Of ben je gewoon enorm nieuwsgierig naar wat anderen doen? Wij wilden in ieder geval heel graag weten waarom vertrekkende huurders verhuizen en waar ze dan naartoe gaan. En als je iets wil weten, moet je ernaar vragen. Want dan krijg je antwoorden en die delen we hier met jou.

#nieuwstekkie #typischrotterdams
Lees meer
12 feb 2019

Van hok naar huiskamer

Bloemetjesbehang, een glanzende piano en een hoekbank met Art Deco print. Bij studentenflat de Hoge Wiek vergaderen ze in stijl. Onlangs kreeg hun vergaderruimte een make-over, en veranderde van ongezellig hok naar knusse huiskamer. Bewoners Koen en Colin zijn het brein en de spieren achter deze metamorfose.

#wooncommissie
Lees meer