De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Een kijkje in de kamer van Debra

12 sep 2017

Een kijkje in de kamer van Debra
Debra woont in de gezellige Scheepsmakershaven mét million dollar view!

Naam: Debra
Woont in: Scheepmakershaven
Studeert: Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam

Hoe ben jij aan je appartement gekomen? 
Toen ik vorig jaar aan mijn studie begon, ging ik op zoek naar een kamer. Ik zocht via verschillende websites, en schreef mij ook in bij Stadswonen. Uiteindelijk heb ik eerst een half jaar ergens anders gewoond, toen ik op zoek ging naar een nieuwe kamer. Deze vond ik binnen een maand via Stadswonen!

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?
Rotterdam is een stad met ontzettend veel culturen en nationaliteiten. Ik vind dat erg leuk om te zien! In het centrum heb je alle winkels die je nodig hebt en daarnaast heeft Rotterdam hele leuke parken. Ik woon zelf in het centrum en vind het ideaal dat alles op loopafstand is.

Wat vind je de leukste plek van Rotterdam?
Dit vind ik een lastige vraag, want er zijn zo veel leuke plekken in Rotterdam. Ik woon zelf in het centrum en daarom doe ik graag een drankje op De Witte de With of de Meent. Het is hier altijd gezellig en met verwarmde terrassen kun je altijd lekker buiten zitten.

Wat staat er altijd in jullie koelkast?
Amandelmelk, lekker voor door de koffie tijdens het studeren of om een smoothie mee te maken.

What to do in Rotterdam-centrum/west?
Eten (bestellen) bij de Burgerij! Als je in het centrum woont en bestelt bij de Burgerij, is het eten er vaak binnen 15 minuten. Weet je niet wat je moet bestellen? De Classico en Dolce Vita zijn altijd goed en neem er dan ook een portie friet bij. Mijn favoriet!

Tips aan nieuwe Rotterdammers?
Zet altijd en overal je fiets op slot! Niets is vervelender dan terugkomen op de plek waar je je fiets had neergezet en dat ie er niet meer staat. Zet je fiets als het kan dus ook altijd vast aan iets, ik spreek uit ervaring..

18 dec 2017

Wonen bij het water

‘Ik kijk uit over de hele stad’

Lees meer
27 nov 2017

Wonen in west

‘Het Euromastpark zit om de hoek’

Lees meer
12 nov 2017

Louise woont in De Snor

'De wooncommissie is heel actief en we hebben genoeg fietsenstallingen'

##interview #student #video
Lees meer
Facebook

Whoop whoop! Het programma van het International Film Festival Rotterdam - IFFR is bekend. Wij hebben voor jou de leukste films op gunstige tijden uitgezocht: Jimmie: een mooie, aangrijpende film. Daarna ga je natuurlijk naar de Opening Night: Jimmie & Party IFFR 2018. ben jij erbij? Lean on Pete - deze film schijnt nu al de belofte van 2018 te zijn. Komt dat zien! Blue my Mind - de keerzijde van drank & drugs (take notes); ga op zaterdag 3 februari en sluit af met de Closing Party IFFR 2018.

Facebook

‘Ik zocht iets écht Rotterdams en vlakbij de haven, de Puntegale is daarom fantastisch!’ Björn is helemaal blij met zijn woning in de Puntegale in Rotterdam-West. Check het in zijn hometour! http://bit.ly/2BMp9cx

Facebook

Liever je eigen plekkie, in plaats van een studentenhuis? We hebben op dit moment een aantal leuke studio's voor jullie beschikbaar! Op loopafstand van de uni, of in het gezellige Delfshaven; kies maar uit!

Facebook

Je ziet eruit als een holbewoner, je hebt een overvol bureaublad en het koffiezetapparaat maakt overuren: toetsweek. Hoe ga jij deze toetsweek tegemoet? Laat het weten in de reacties. Veel succes allemaal!