De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Hoge Wiek

Studentenkamers, studio’s en appartementen in de bekendste studentenflat van Rotterdam. Vlakbij het centrum, de Oude Haven, en Kralingen. Met een jaloersmakend uitzicht vanaf het dakterras over de skyline van Rotterdam.

Hoge Wiek

In woongebouw Hoge Wiek aan de Oostmolenwerf huur je een kamer, studio of appartement. Je woont er midden in het studentenleven, op 5 minuten fietsen van het centrum, de bruisende Oude Haven en studentenwijk Kralingen. Vanaf het gezamenlijk dakterras geniet je van een geweldig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Dankzij de vele feestjes is de Hoge Wiek de bekendste studentenflat van Rotterdam.

 

Omgeving Hoge Wiek

Woongebouw Hoge Wiek vind je tussen het centrum en Kralingen in. Met 5 minuten fietsen ben je bij station Blaak, de markthal en de Oude Haven, bekend om de vele cafés en terrassen. De andere kant op zit je met 5 minuten fietsen in studentenwijk Kralingen. De Oostzeedijk is dankzij de vele kroegen en eettentjes populair bij studenten en jongeren. Heb je meer behoefte aan rust, dan loop je de Maasboulevard op om even uit te waaien langs de Maas. De Erasmus Universiteit en hogescholen zijn ook makkelijk per fiets te bereiken vanaf de Oostmolenwerf.

 

 

Type kamers, studio’s en appartementen

In de Hoge Wiek kun je uit verschillende type kamers kiezen. Er zijn tweepersoons units, waarbij je de keuken en badkamer maar met één andere student deelt. Wat een luxe! Heb je behoefte aan wat meer gezelschap, dan kies je voor een vijfpersoons unit met twee toiletten en  twee badkamers. Meer privacy? Huur een studio of appartement, waarbij je alle voorzieningen helemaal voor jezelf hebt.

 

Op het dak van de Hoge Wiek heb je een panorama uitzicht over de stad. Je kijkt uit op de Maas, de beroemde Erasmusbrug en de Markthal. In de zomer organiseren bewoners regelmatig feestjes op het dakterras.

 

Erg handig zijn de gezamenlijke wasruimte en fietsenstalling in het gebouw. De Hoge Wiek heeft een actieve wooncommissie, die zorgt voor een fijne woonomgeving en regelmatig een borrel organiseert.

 

Bewoners vertellen

Neem een kijkje in de kamer van Olle, een bewoner van de Hoge Wiek.

 

Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam

Zie jij jezelf al wonen in de Hoge Wiek? Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam, zodat je inschrijfduur opbouwt. Is er een kamer, studio of appartement beschikbaar? Reageer dan direct! De kandidaat die het langst ingeschreven staat, krijgt de woning toegewezen.

 

 

Type woongebouw
Groot
Woonlagen
17
Beheervorm
Doelgroep(en)

Aantal kamers
207
Aantal studio's
1
Aantal appartementen
4
Aantal shortstay kamers
0
Gemeenschappelijke wasmachines en -drogers aanwezig
Aanwezig
KennisGlas aanwezig
Geen eigen parkeerfaciliteiten aanwezig, parkeren aan de openbare weg met parkeervergunning
Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Lift aanwezig
Er is een dakterras aanwezig

Hoge Wiek

Adres Oostmolenwerf 32 t/m 152
Locatie Stadsdriehoek

Foto's