Doorverhuizen tijdens of na je studie

Een vrouw loopt met drie verhuisdozen naar de portiek van haar nieuwe woning.

Groter wonen, iets meer privacy, of gewoon toe aan iets anders in Rotterdam? Bij Stadswonen Rotterdam kan je doorverhuizen naar een andere woonruimte.

Doorverhuizen tijdens je studie 

Als je eenmaal bij ons woont kan je tijdens je studie doorverhuizen naar een andere kamer, studio of appartement voor studenten. Deze wijzen we aan huurders toe op basis van woonduur (x2) vanaf de allereerste huurdag en aan niet-huurders op basis van inschrijfduur. 

Een voorbeeld 

  • Een huurder woont bij ons vanaf 1 januari 2017. Op 1 januari 2019 is de woonduur 2 jaar. Dit verdubbelen we, waarmee het totaal op 4 jaar komt. 

  • Een niet-huurder staat ingeschreven vanaf 1 januari 2017. Op 1 januari 2019 is zijn inschrijfduur 2 jaar. 

We wijzen de woning dan toe aan de huurder, omdat deze woonduur met de verdubbeling langer is dan de inschrijfduur van de niet-huurder.

Doorverhuizen na je studie 

Huur je al bij ons en ga je na je studie werken, dan kan je reageren op onze woningen (appartementen) voor afgestudeerden. Wij verhuren deze aan bewoners in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die inkomen hebben uit werk. Je huurt een appartement voor maximaal vijf jaar. Bekijk hieronder hoe het werkt. Ben je 28 jaar of ouder? Er zijn wel andere mogelijkheden om een woning in Rotterdam te vinden.

Hoe werkt het doorverhuizen na je studie 

Als huurder weet je al hoe het bij ons werkt. Zo weet je hoe het gaat bij het tekenen van je huurovereenkomst, hoe bezichtigen werkt, en wat je te wachten staat als nieuwe huurder. Maar bij doorverhuizen gaan sommige dingen net iets anders, zoals onderstaande. 

Appartement zoeken 

In het overzicht met advertenties zie je welke woonruimtes vrij zijn voor huurders die na hun studie (gaan) werken. Gebruik hiervoor de filter bij ‘doelgroep’. Kijk goed of je in aanmerking komt. Dit lees je in de advertentie.  

Toewijzen appartementen afgestudeerden 

We wijzen deze woonruimtes toe op basis van je totale woonduur bij ons. Of je een uitnodiging voor een bezichtiging krijgt hangt dus af van hoe lang je al bij ons woont.   

Inkomenstoets 

Bij het toewijzen van een woning controleren we jouw inkomensgegevens. We zijn als woningcorporatie verplicht om 95% van onze woningen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen. Dit betekent dat we controleren of je niet te veel verdient. 

Je kan je inkomensgegevens met ons delen op drie manieren: 

  • Download je Inkomensverklaring bij de belastingdienst en stuur deze per e-mail naar ons toe. Dit doe je door in te loggen op mijn Belastingdienst met jouw DigiD. Klik op 'mijn gegevens' en daarna op 'inkomensverklaring downloaden en geregistreerd inkomen bekijken'. Je kan dan de inkomensverklaring met het jaartal dat wij vragen downloaden als pdf.

  • Stuur ons per e-mail de download van je definitieve aanslag inkomstenbelasting. Deze vind je door in te loggen op mijn Belastingdienst en dan te klikken op 'Correspondentie'.

  • Laat ons drie actuele loonstroken zien. 

Huurovereenkomst appartement afgestudeerde 

Voor het huren van een woonruimte na je studie krijg je een tijdelijk contract voor maximaal vijf jaar. Dat betekent dat we afspreken dat je maximaal vijf jaar na het ondertekenen de woning verlaat, om deze zo weer vrij te maken voor nieuwe huurders die gaan werken. 

Huur opzeggen huidige woning 

Heb je een nieuwe kamer, studio of appartement gevonden? Bekijk dan hoe het werkt met: