De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Van hok naar huiskamer

12 feb 2019

Van hok naar huiskamer
Bloemetjesbehang, een glanzende piano en een hoekbank met Art Deco print. Bij studentenflat de Hoge Wiek vergaderen ze in stijl. Onlangs kreeg hun vergaderruimte een make-over, en veranderde van ongezellig hok naar knusse huiskamer. Bewoners Koen en Colin zijn het brein en de spieren achter deze metamorfose.

Bunker met tl-licht

‘Echt uitnodigend was de het zaaltje eerst niet’, vertelt Koen. ‘Denk aan een kale ruimte met tl-lampen, vult Colin hem aan. ‘Het gaf ons het gevoel in een bunker te vergaderen.’ De twee speelden al langer met het idee om er iets moois van te maken. Vooral om het voor andere bewoners aantrekkelijk te maken de vergaderingen van de wooncommissie bij te wonen. Koen: ‘Als ze nu de ruimte zien denken ze misschien wel ‘hé, er gebeuren hier leukere dingen dan alleen maar praten’.

room

En dat is zeker waar. Zo worden er binnenkort film- en pokeravonden georganiseerd. ‘We kunnen hier nu ook mooi met een grote groep series kijken’, bedenkt Koen spontaan. Maar doen studenten dat niet gewoon op een oude bank en tv van de kringloop?  Colin: ‘Het moest echt iets gaafs worden. We hebben ons laten inspireren door de sfeer van een herensociëteit. Veel goud, chique meubels, een fout behang…’ Hoe ze aan al dat mooie spul komen? ‘De piano stond er al en de bank komt uit mijn oude kamer. Ja, je gelooft het bijna niet zo’n groot exemplaar’, grinnikt Koen.  

room

Stroopwafels en liters koffie

De verbouwing is betaald uit het leefbaarheidsfonds, het klussen hebben de twee zelf gedaan. ‘Het was een hell of a job’, zucht Colin. ‘We zijn een week lang van 9 uur ’s ochtends tot diep in de nacht bezig geweest. Op karakter, stroopwafels en liters koffie hebben we het gered!’

De flitsende ruimte trekt al veel bekijks. Binnenkort komt zelfs de heer Gröllers kijken, waar de zaal jaren geleden naar is vernoemd. Hij is voormalig directeur van Stichting Studenten Huisvesting Rotterdam en nu dik in de 90. Misschien schuift hij wel aan voor een potje poker…

Wonen met een wooncommissie

Koen (beheerder) en Colin (assistent beheerder) zijn lid van een wooncommissie. Deze vertegenwoordigt de bewoners van het woongebouw en zorgt ervoor dat zij fijn, leuk en veilig kunnen wonen. De beheerders zijn in veel gevallen de schakel tussen de huurders en Stadswonen Rotterdam als verhuurder.

Meer weten wat een wooncommissie is en doet? Of lijkt het jou ook leuk ook lid te worden? Bekijk de pagina over wonen met een wooncommissie of neemt contact met ons op.

05 jun 2019

Top 3 zomerse recepten voor thuisblijvers

Heeft jouw level van blut zijn een nieuw dieptepunt bereikt en kom jij qua vakantie niet verder dan het park? Maak er dan het beste van met deze drie simpele vakantiegerechten.

#geengeld #woontips
Lees meer
04 jun 2019

Waar gaan al die mensen toch naartoe?

Zoek je inspiratie om te bepalen waar je na jouw woontijd bij Stadswonen Rotterdam naartoe kan? Of ben je gewoon enorm nieuwsgierig naar wat anderen doen? Wij wilden in ieder geval heel graag weten waarom vertrekkende huurders verhuizen en waar ze dan naartoe gaan. En als je iets wil weten, moet je ernaar vragen. Want dan krijg je antwoorden en die delen we hier met jou.

#nieuwstekkie #typischrotterdams
Lees meer
14 mrt 2019

Low-budget schoonmaaktips

Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar of het nu stormt of de zon schijnt: de lente staat voor de deur! En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Iets uit je oma’s tijd? Nee hoor! Die voorjaarsschoonmaak is ook voor jou en je woning een goed idee!

#woontips
Lees meer