De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Van hok naar huiskamer

12 feb 2019

Van hok naar huiskamer
Bloemetjesbehang, een glanzende piano en een hoekbank met Art Deco print. Bij studentenflat de Hoge Wiek vergaderen ze in stijl. Onlangs kreeg hun vergaderruimte een make-over, en veranderde van ongezellig hok naar knusse huiskamer. Bewoners Koen en Colin zijn het brein en de spieren achter deze metamorfose.

Bunker met tl-licht

‘Echt uitnodigend was de het zaaltje eerst niet’, vertelt Koen. ‘Denk aan een kale ruimte met tl-lampen, vult Colin hem aan. ‘Het gaf ons het gevoel in een bunker te vergaderen.’ De twee speelden al langer met het idee om er iets moois van te maken. Vooral om het voor andere bewoners aantrekkelijk te maken de vergaderingen van de wooncommissie bij te wonen. Koen: ‘Als ze nu de ruimte zien denken ze misschien wel ‘hé, er gebeuren hier leukere dingen dan alleen maar praten’.

En dat is zeker waar. Zo worden er binnenkort film- en pokeravonden georganiseerd. ‘We kunnen hier nu ook mooi met een grote groep series kijken’, bedenkt Koen spontaan. Maar doen studenten dat niet gewoon op een oude bank en tv van de kringloop?  Colin: ‘Het moest echt iets gaafs worden. We hebben ons laten inspireren door de sfeer van een herensociëteit. Veel goud, chique meubels, een fout behang…’ Hoe ze aan al dat mooie spul komen? ‘De piano stond er al en de bank komt uit mijn oude kamer. Ja, je gelooft het bijna niet zo’n groot exemplaar’, grinnikt Koen.  

Op de foto: rechts Koen en links Colin

Stroopwafels en liters koffie

De verbouwing is betaald uit het leefbaarheidsfonds, het klussen hebben de twee zelf gedaan. ‘Het was een hell of a job’, zucht Colin. ‘We zijn een week lang van 9 uur ’s ochtends tot diep in de nacht bezig geweest. Op karakter, stroopwafels en liters koffie hebben we het gered!’

De flitsende ruimte trekt al veel bekijks. Binnenkort komt zelfs de heer Gröllers kijken, waar de zaal jaren geleden naar is vernoemd. Hij is voormalig directeur van Stichting Studenten Huisvesting Rotterdam en nu dik in de 90. Misschien schuift hij wel aan voor een potje poker…

Wonen met een wooncommissie

Koen (beheerder) en Colin (assistent beheerder) zijn lid van een wooncommissie. Deze vertegenwoordigt de bewoners van het woongebouw en zorgt ervoor dat zij fijn, leuk en veilig kunnen wonen. De beheerders zijn in veel gevallen de schakel tussen de huurders en Stadswonen Rotterdam als verhuurder.

Meer weten wat een wooncommissie is en doet? Of lijkt het jou ook leuk ook lid te worden? Bekijk de pagina over wonen met een wooncommissie of neemt contact met ons op.

11 feb 2019

5 tips voor de laatste twee periodes van het schooljaar

De laatste weken zijn altijd het zwaarst. Je agenda staat vol met deadlines en je motivatie is nog nooit zo laag geweest. Zie jij het ook niet meer zitten en google je alleen maar naar zonnige bestemmingen? Wij geven je 5 tips om die laatste periodes van het schooljaar door te komen.

Lees meer
03 jan 2019

5 tips om een woonruimte te vinden in Rotterdam

Ben jij op zoek naar een kamer, studio of appartement in Rotterdam? Bekijk deze vijf tips om snel aan een woonruimte van Stadswonen Rotterdam te komen.

#nieuwstekkie
Lees meer
13 dec 2018

Veilig de donkere dagen door

Het is winter! Dé tijd om het binnen gezellig en warm te maken! Maar het kan ook té gezellig en té warm worden. Zit je niet te wachten op ongenode gasten en verzengende hitte? Lees dan onze tips.

Lees meer
Facebook

Love is in the air.. Wij begrijpen dat je soms tot over je oren verliefd bent en je niets liever wil dan 24/7 bij je lover zijn. Daarom kun je bij Stadswonen Rotterdam in bijna al onze appartementen samenwonen! Ben jij ready voor de volgende stap (lees: inclusief vuile sokken en ondergoed, wc-bril omhoog, de hele mikmak)? Stem en tag dan je toekomstige huisgenoot!

Facebook

We hebben de hippe spots uit Rotterdam Noord voor je op een rijtje gezet. Ga eens langs bij het nieuwe eettentje Wes; deze fijne hang-out is een koffiehuis, restaurant en kroeg in een! Geniet van een heerlijke cocktail in een pretty pink omgeving bij Rose Rouge, een lekkere weekschotel bij Westerkaatje of volg een cursus pizza bakken met je vrienden bij Speck!

Facebook

Vind jij het tof om met jouw studentenhuis,- kamer,- of studio te zien shinen op de Stadswonen website & social media, zoals deze toppers👇? Stuur ons dan een berichtje! Wij komen graag bij jullie langs om een tof item op te nemen!

Facebook

Uniek wonen? Huur een kamer, studio of appartement in een historische kerk! In de Kerk woon je vlakbij het centrum en de Kralingse Plas. Wanneer je behoefte hebt aan gezelligheid kan je altijd borrelen of een potje poolen in gezamenlijke ruimte en chillen op het dakterras.