De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Van hok naar huiskamer

12 feb 2019

Van hok naar huiskamer
Bloemetjesbehang, een glanzende piano en een hoekbank met Art Deco print. Bij studentenflat de Hoge Wiek vergaderen ze in stijl. Onlangs kreeg hun vergaderruimte een make-over, en veranderde van ongezellig hok naar knusse huiskamer. Bewoners Koen en Colin zijn het brein en de spieren achter deze metamorfose.

Bunker met tl-licht

‘Echt uitnodigend was de het zaaltje eerst niet’, vertelt Koen. ‘Denk aan een kale ruimte met tl-lampen, vult Colin hem aan. ‘Het gaf ons het gevoel in een bunker te vergaderen.’ De twee speelden al langer met het idee om er iets moois van te maken. Vooral om het voor andere bewoners aantrekkelijk te maken de vergaderingen van de wooncommissie bij te wonen. Koen: ‘Als ze nu de ruimte zien denken ze misschien wel ‘hé, er gebeuren hier leukere dingen dan alleen maar praten’.

room

En dat is zeker waar. Zo worden er binnenkort film- en pokeravonden georganiseerd. ‘We kunnen hier nu ook mooi met een grote groep series kijken’, bedenkt Koen spontaan. Maar doen studenten dat niet gewoon op een oude bank en tv van de kringloop?  Colin: ‘Het moest echt iets gaafs worden. We hebben ons laten inspireren door de sfeer van een herensociëteit. Veel goud, chique meubels, een fout behang…’ Hoe ze aan al dat mooie spul komen? ‘De piano stond er al en de bank komt uit mijn oude kamer. Ja, je gelooft het bijna niet zo’n groot exemplaar’, grinnikt Koen.  

room

Stroopwafels en liters koffie

De verbouwing is betaald uit het leefbaarheidsfonds, het klussen hebben de twee zelf gedaan. ‘Het was een hell of a job’, zucht Colin. ‘We zijn een week lang van 9 uur ’s ochtends tot diep in de nacht bezig geweest. Op karakter, stroopwafels en liters koffie hebben we het gered!’

De flitsende ruimte trekt al veel bekijks. Binnenkort komt zelfs de heer Gröllers kijken, waar de zaal jaren geleden naar is vernoemd. Hij is voormalig directeur van Stichting Studenten Huisvesting Rotterdam en nu dik in de 90. Misschien schuift hij wel aan voor een potje poker…

Wonen met een wooncommissie

Koen (beheerder) en Colin (assistent beheerder) zijn lid van een wooncommissie. Deze vertegenwoordigt de bewoners van het woongebouw en zorgt ervoor dat zij fijn, leuk en veilig kunnen wonen. De beheerders zijn in veel gevallen de schakel tussen de huurders en Stadswonen Rotterdam als verhuurder.

Meer weten wat een wooncommissie is en doet? Of lijkt het jou ook leuk ook lid te worden? Bekijk de pagina over wonen met een wooncommissie of neemt contact met ons op.

25 jun 2020

Let the summer(job) begin

Ben jij op zoek naar een vakantiebaantje voor deze zomer? Wij hebben de leukste bijbaantjes in 010 voor jou gevonden! Indoor of outdoor? We got you covered! Check hier welk type je bent:

#geengeld
Lees meer
22 jun 2020

Het studentenleven van Dana in corona-tijd

Op kamers wonen in corona-tijd is niet altijd makkelijk, maar Dana maakt er het beste van. Ze heeft nu meer tijd om te koken, ontdekt nieuwe plekjes in de stad en voor vakantie hoeft ze niet ver weg: ‘Zomer in Rotterdam is ook genieten!’

#hometour
Lees meer
05 mei 2020

Op kamers gaan in coronatijd: hoe werkt dat?

Je gaat studeren in Rotterdam en wil op kamers. Hartstikke leuk, maar hoe gaat dat met de coronaregels? En kan dat allemaal nog wel? Ja hoor, het kan gewoon! Of misschien niet helemaal ‘gewoon’, sommige dingen gaan net even iets anders. We praten je bij over hoe jij die leuke kamer huurt en geven je een aantal verhuistips.

#woontips #nieuwstekkie
Lees meer