De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Van hok naar huiskamer

12 feb 2019

Van hok naar huiskamer
Bloemetjesbehang, een glanzende piano en een hoekbank met Art Deco print. Bij studentenflat de Hoge Wiek vergaderen ze in stijl. Onlangs kreeg hun vergaderruimte een make-over, en veranderde van ongezellig hok naar knusse huiskamer. Bewoners Koen en Colin zijn het brein en de spieren achter deze metamorfose.

Bunker met tl-licht

‘Echt uitnodigend was de het zaaltje eerst niet’, vertelt Koen. ‘Denk aan een kale ruimte met tl-lampen, vult Colin hem aan. ‘Het gaf ons het gevoel in een bunker te vergaderen.’ De twee speelden al langer met het idee om er iets moois van te maken. Vooral om het voor andere bewoners aantrekkelijk te maken de vergaderingen van de wooncommissie bij te wonen. Koen: ‘Als ze nu de ruimte zien denken ze misschien wel ‘hé, er gebeuren hier leukere dingen dan alleen maar praten’.

En dat is zeker waar. Zo worden er binnenkort film- en pokeravonden georganiseerd. ‘We kunnen hier nu ook mooi met een grote groep series kijken’, bedenkt Koen spontaan. Maar doen studenten dat niet gewoon op een oude bank en tv van de kringloop?  Colin: ‘Het moest echt iets gaafs worden. We hebben ons laten inspireren door de sfeer van een herensociëteit. Veel goud, chique meubels, een fout behang…’ Hoe ze aan al dat mooie spul komen? ‘De piano stond er al en de bank komt uit mijn oude kamer. Ja, je gelooft het bijna niet zo’n groot exemplaar’, grinnikt Koen.  

Op de foto: rechts Koen en links Colin

Stroopwafels en liters koffie

De verbouwing is betaald uit het leefbaarheidsfonds, het klussen hebben de twee zelf gedaan. ‘Het was een hell of a job’, zucht Colin. ‘We zijn een week lang van 9 uur ’s ochtends tot diep in de nacht bezig geweest. Op karakter, stroopwafels en liters koffie hebben we het gered!’

De flitsende ruimte trekt al veel bekijks. Binnenkort komt zelfs de heer Gröllers kijken, waar de zaal jaren geleden naar is vernoemd. Hij is voormalig directeur van Stichting Studenten Huisvesting Rotterdam en nu dik in de 90. Misschien schuift hij wel aan voor een potje poker…

Wonen met een wooncommissie

Koen (beheerder) en Colin (assistent beheerder) zijn lid van een wooncommissie. Deze vertegenwoordigt de bewoners van het woongebouw en zorgt ervoor dat zij fijn, leuk en veilig kunnen wonen. De beheerders zijn in veel gevallen de schakel tussen de huurders en Stadswonen Rotterdam als verhuurder.

Meer weten wat een wooncommissie is en doet? Of lijkt het jou ook leuk ook lid te worden? Bekijk de pagina over wonen met een wooncommissie of neemt contact met ons op.

14 mrt 2019

Low-budget schoonmaaktips

Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar of het nu stormt of de zon schijnt: de lente staat voor de deur! En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Iets uit je oma’s tijd? Nee hoor! Die voorjaarsschoonmaak is ook voor jou en je woning een goed idee!

#woontips
Lees meer
11 feb 2019

5 tips voor de laatste twee periodes van het schooljaar

De laatste weken zijn altijd het zwaarst. Je agenda staat vol met deadlines en je motivatie is nog nooit zo laag geweest. Zie jij het ook niet meer zitten en google je alleen maar naar zonnige bestemmingen? Wij geven je 5 tips om die laatste periodes van het schooljaar door te komen.

#studietips
Lees meer
03 jan 2019

5 tips om een woonruimte te vinden in Rotterdam

Ben jij op zoek naar een kamer, studio of appartement in Rotterdam? Bekijk deze vijf tips om snel aan een woonruimte van Stadswonen Rotterdam te komen.

#nieuwstekkie
Lees meer
Facebook

Vol verwachting klopte ons hart.. Want wie weet, zou deze week, onze enige echte 10.000ste Stadswonen Facebookfan zich aansluiten bij de club. En jawel, het is gelukt!! BEDANKT volgers en de hartelijke groetjes van het hele Stadswonen team x

Facebook

‘Rotterdam is amazing. It has everything you’d expect from a big city, while also being relatively small and cosy.’ Waarom Yudin een studio in Crooswijk Rotterdam verkoos boven een leventje in Amsterdam? Je leest het hier! ! http://bit.ly/2uHY44W

Facebook

Nog geen idee wat je moet eten vanavond? Wij hebben weer een serie recepten gevonden, die zelfs witte bonen in tomatensaus nog goed doen smaken. Simpel en snel! Ook nog eens hartstikke budgetproof, want alle restjes zijn koud heerlijk als lunch.

Facebook

Yey! Bijna afgestudeerd!🎓 Er komen ineens een heleboel dingen op je af! Stadswonen geeft de mogelijkheid om door te groeien in je woning. Wie weet zit jij er straks net zo bij als Bjorn! Meer lezen over het maken van een wooncarrière? http://bit.ly/2uG1vcn