De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Van hok naar huiskamer

12 feb 2019

Van hok naar huiskamer
Bloemetjesbehang, een glanzende piano en een hoekbank met Art Deco print. Bij studentenflat de Hoge Wiek vergaderen ze in stijl. Onlangs kreeg hun vergaderruimte een make-over, en veranderde van ongezellig hok naar knusse huiskamer. Bewoners Koen en Colin zijn het brein en de spieren achter deze metamorfose.

Bunker met tl-licht

‘Echt uitnodigend was de het zaaltje eerst niet’, vertelt Koen. ‘Denk aan een kale ruimte met tl-lampen, vult Colin hem aan. ‘Het gaf ons het gevoel in een bunker te vergaderen.’ De twee speelden al langer met het idee om er iets moois van te maken. Vooral om het voor andere bewoners aantrekkelijk te maken de vergaderingen van de wooncommissie bij te wonen. Koen: ‘Als ze nu de ruimte zien denken ze misschien wel ‘hé, er gebeuren hier leukere dingen dan alleen maar praten’.

room

En dat is zeker waar. Zo worden er binnenkort film- en pokeravonden georganiseerd. ‘We kunnen hier nu ook mooi met een grote groep series kijken’, bedenkt Koen spontaan. Maar doen studenten dat niet gewoon op een oude bank en tv van de kringloop?  Colin: ‘Het moest echt iets gaafs worden. We hebben ons laten inspireren door de sfeer van een herensociëteit. Veel goud, chique meubels, een fout behang…’ Hoe ze aan al dat mooie spul komen? ‘De piano stond er al en de bank komt uit mijn oude kamer. Ja, je gelooft het bijna niet zo’n groot exemplaar’, grinnikt Koen.  

room

Stroopwafels en liters koffie

De verbouwing is betaald uit het leefbaarheidsfonds, het klussen hebben de twee zelf gedaan. ‘Het was een hell of a job’, zucht Colin. ‘We zijn een week lang van 9 uur ’s ochtends tot diep in de nacht bezig geweest. Op karakter, stroopwafels en liters koffie hebben we het gered!’

De flitsende ruimte trekt al veel bekijks. Binnenkort komt zelfs de heer Gröllers kijken, waar de zaal jaren geleden naar is vernoemd. Hij is voormalig directeur van Stichting Studenten Huisvesting Rotterdam en nu dik in de 90. Misschien schuift hij wel aan voor een potje poker…

Wonen met een wooncommissie

Koen (beheerder) en Colin (assistent beheerder) zijn lid van een wooncommissie. Deze vertegenwoordigt de bewoners van het woongebouw en zorgt ervoor dat zij fijn, leuk en veilig kunnen wonen. De beheerders zijn in veel gevallen de schakel tussen de huurders en Stadswonen Rotterdam als verhuurder.

Meer weten wat een wooncommissie is en doet? Of lijkt het jou ook leuk ook lid te worden? Bekijk de pagina over wonen met een wooncommissie of neemt contact met ons op.

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer