De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

De grote verhuis-checklist: onmisbare tips!

08 dec 2016

De grote verhuis-checklist: onmisbare tips!
Het is tijd om te verhuizen. Maar waar moet je nu beginnen? Hieronder vind je een handige checklist met alle zaken die je moet regelen.

Het is tijd om te verhuizen. Maar waar moet je beginnen? Hieronder vind je een handige checklist met alle zaken die je moet regelen. Nog niet nodig? Sla hem op of leer hem uit je hoofd want als het zo ver is ben je ons dankbaar!

Wie o wie?
Dat je je verhuizing doorgeeft aan vrienden en familie is logisch (en wel zo aardig). Maar daar blijft het niet bij. Hier een kort overzicht van bedrijven en instanties waar jij nog níet aan had gedacht:

 • Je werkgever van je bijbaantje / je collega’s
 • De Gemeente
 • Ziektekostenverzekering
 • Huisarts en tandarts
 • Je bank
 • Je opleiding en DUO (hallo, studiefinanciering!)
 • Abonnementen (tijdschrift, krant, bibliotheek)
 • De belastingdienst
 • Sportclub(s)

Checklist

 • Huurtoeslag aanvragen: Vraag op tijd je huurtoeslag aan! Alle kleine beetjes helpen, zeker tijdens een verhuizing. Hoe sneller je de toeslag ontvangt, hoe beter. Weet jij hoeveel je krijgt? Maak een proefberekening via Mijn Toeslagen
 • Meet je nieuwe kamer, studio of woning alvast op. Zo kun je alvast een beetje beginnen met ‘inrichten’.
 • Neem je bepaalde dingen vanuit huis niet mee? Misschien zijn deze wel geld waard! Zet ze op Marktplaats en investeer in je nieuwe huis.
 • Het is ook verstandig om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering is hierbij echt een must. Deze zorgt ervoor dat wanneer jij iets kapot maakt van een ander, je hiervoor verzekerd bent. Deze verzekeringen zijn in het meeste geval niet zo duur, maar wanneer je ze een keer nodig hebt, heel handig!
 • Check ook meteen de meterstanden, zo kunnen er nooit misverstanden ontstaan over je energierekening. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de krant van die dag ernaast te houden er daar een foto van te maken.  
 • Vergeet niet je huis veilig te maken, schaf bijvoorbeeld een brandmelder aan!
 • Last but not least: ga wanneer je gesetteld bent eens langs bij je buren. Zo weten zij wie je bent en zo'n gebaar wordt gewaardeerd. Misschien kijken ze dan ookw at sneller door de vingers als jij een feestje geeft;)
 • Verhuis je naar een andere studentenkamer? Zorg er voor dat het huis of de studentenkamer dat je achterlaat netjes is. Vergeet niet de diepvries te ontdooien, de oven schoon te maken en de koelkast leeg te maken.

Natuurlijk heb je ook meubels nodig voor je nieuwe kamer of huis en dit wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen. Vraag aan je familie en vrienden of zij nog meubels kwijt willen.

Meer tips? Bekijk ook de blogs hieronder:

24 feb 2017

Interview: Stephanie en Marchello wonen in het oude belastingkantoor in Rotterdam en kijken uit op de Euromast

,,Ik vind de oude panden in Rotterdam echt prachtig! Dan denk ik meteen aan de Jericholaan en de Heemraadssingel.

Lees meer
16 feb 2017

Interview: Jinre woont in het stadscentrum van Rotterdam

Rotterdam is vernieuwend, inventief en er is heel veel ruimte voor creativiteit. De stad staat nooit stil!

Lees meer
27 jan 2017

De beste studeer hotspots in Rotterdam

Studie-opdrachten, tentamens voorbereiden en je afwas doen. Prioriteiten stellen? Check! Houd je kamer voor de gezelligheid en crash met je laptop op een plek in de stad. Wij gingen voor jou op zoek naar de beste studeerplekken in Rotterdam.

Lees meer
Facebook

Wij wensen alle studenten heel veel succes met afstuderen! En onthoud: hoe sneller je begint hoe sneller je weer aan het bier kan!

Facebook

Huisgenoot gezocht! Wil je net buiten het drukke stadscentrum wonen? Dan zit je hier in 't Lage Land helemaal goed! Binnen 10 minuten fiets je naar De Uni en het Kralingse bos. En o ja! De metro en bushalte zitten om de hoek om je binnen mum van tijd in het centrum te droppen. De kamer is per direct beschikbaar! Ideaal toch? http://bit.ly/2l3YLix

Facebook

Vandaag staan wij op de open dag van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Benieuwd waar je ons kunt vinden? Check it out

Facebook

Lacht het studentenleven jou tegemoet, maar weet je nog niet waar je wil studeren? Kom dan morgen naar de open dag van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. We staan in het Paviljoen! Wie zien wij terug?