De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

De grote verhuis-checklist: onmisbare tips!

08 dec 2016

De grote verhuis-checklist: onmisbare tips!
Het is tijd om te verhuizen. Maar waar moet je nu beginnen? Hieronder vind je een handige checklist met alle zaken die je moet regelen.

Het is tijd om te verhuizen. Maar waar moet je beginnen? Hieronder vind je een handige checklist met alle zaken die je moet regelen. Nog niet nodig? Sla hem op of leer hem uit je hoofd want als het zo ver is ben je ons dankbaar!

Wie o wie?
Dat je je verhuizing doorgeeft aan vrienden en familie is logisch (en wel zo aardig). Maar daar blijft het niet bij. Hier een kort overzicht van bedrijven en instanties waar jij nog níet aan had gedacht:

 • Je werkgever van je bijbaantje / je collega’s
 • De Gemeente
 • Ziektekostenverzekering
 • Huisarts en tandarts
 • Je bank
 • Je opleiding en DUO (hallo, studiefinanciering!)
 • Abonnementen (tijdschrift, krant, bibliotheek)
 • De belastingdienst
 • Sportclub(s)

Checklist

 • Huurtoeslag aanvragen: Vraag op tijd je huurtoeslag aan! Alle kleine beetjes helpen, zeker tijdens een verhuizing. Hoe sneller je de toeslag ontvangt, hoe beter. Weet jij hoeveel je krijgt? Maak een proefberekening via Mijn Toeslagen
 • Meet je nieuwe kamer, studio of woning alvast op. Zo kun je alvast een beetje beginnen met ‘inrichten’.
 • Neem je bepaalde dingen vanuit huis niet mee? Misschien zijn deze wel geld waard! Zet ze op Marktplaats en investeer in je nieuwe huis.
 • Het is ook verstandig om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering is hierbij echt een must. Deze zorgt ervoor dat wanneer jij iets kapot maakt van een ander, je hiervoor verzekerd bent. Deze verzekeringen zijn in het meeste geval niet zo duur, maar wanneer je ze een keer nodig hebt, heel handig!
 • Check ook meteen de meterstanden, zo kunnen er nooit misverstanden ontstaan over je energierekening. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de krant van die dag ernaast te houden er daar een foto van te maken.  
 • Vergeet niet je huis veilig te maken, schaf bijvoorbeeld een brandmelder aan!
 • Last but not least: ga wanneer je gesetteld bent eens langs bij je buren. Zo weten zij wie je bent en zo'n gebaar wordt gewaardeerd. Misschien kijken ze dan ookw at sneller door de vingers als jij een feestje geeft;)
 • Verhuis je naar een andere studentenkamer? Zorg er voor dat het huis of de studentenkamer dat je achterlaat netjes is. Vergeet niet de diepvries te ontdooien, de oven schoon te maken en de koelkast leeg te maken.

Natuurlijk heb je ook meubels nodig voor je nieuwe kamer of huis en dit wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen. Vraag aan je familie en vrienden of zij nog meubels kwijt willen.

Meer tips? Bekijk ook de blogs hieronder:

07 nov 2016

Huurtoeslag aanvragen als je op kamers woont

Als je huurt bij Stadswonen Rotterdam kun je in de meeste gevallen huurtoeslag aanvragen. Hoe je huurtoeslag aanvraagt als je een kamer huurt bij Stadswonen Rotterdam? Lees mee!

Lees meer
04 nov 2016

Hoe Brandveilig woon jij?

Op kamers wonen in een studentenwoning Rotterdam. Natuurlijk willen je ouders ook dat je veilig woont.

Lees meer
01 nov 2016

Why Rotterdam is such an awesome city to study

Rotterdam. The city where people believe there is no substitute for hard work, the city where knowing is half the battle, a city where sobriety reigns and football stadium De Kuip is holy ground.

Lees meer
Facebook

Heb jij voornemens om het ouderlijk nest te verlaten voor de grote stad? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Vind jouw nieuwe woning op: http://bit.ly/2jDnvAu

Facebook

Ben jij of ken jij die enthousiaste Communicatie en Content productie stagiaire? Dan zijn wij hard op zoek naar jou! Kom jij ons team versterken? Check hier de vacature en taggen maar: http://bit.ly/2k177dU

Facebook

Rotterdam is hot en happening, wij Rotterdammers wisten dat natuurlijk allang maar nu ook de New York Times, Rough Guides en Lonely Planet Rotterdam als Manhattan aan de Maas en ‘must see’ hebben bestempeld is het officieel. Als je hier gaat studeren of wonen wil je natuurlijk wel weten wat je kunt verwachten van je nieuwe stek. Vind alles wat je wilt weten op onze website!

Facebook

Van wonen bij je ouders naar een eigen kamer in een wildvreemde stad, is een grote stap. Maar veel studenten gingen je voor! Lees hier het verhaal van Lisette. Zij woont nu samen met haar vriend in woongebouw Caland in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Van het platteland naar de stad..