De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Roomies Rens en Loes in Rotterdam Noord

21 mei 2017

Roomies Rens en Loes in Rotterdam Noord
Rens en Loes wonen samen met nog vier huisgenoten in een studentenhuis in Blijdorp. De zes studenten kenden elkaar nog niet, maar zijn nu meer dan huisgenoten.

'Blijf vooral jezelf'

Namen: Rens (22) en Loes (23) 
Wonen in: in Blijdorp, Rotterdam Noord
Studeren: Grafisch vormgeven en Communicatie

Rens en Loes wonen samen met nog vier huisgenoten in een studentenhuis in Blijdorp in Rotterdam Noord. De zes studenten kenden elkaar nog niet, maar zijn nu meer dan huisgenoten. De sfeer in huis is top. Niemand wordt iets verplicht, maar het zestal gaat vaak een biertje drinken in de stad of hangt samen voor de buis.

Hoe zijn de taken verdeeld in huis?
Rens: We hebben een schoonmaakrooster in de keuken hangen. In totaal zijn wij met zes personen in huis. Dan is zo’n rooster wel handig! Anders wordt het een bende…
Loes: Ja dat rooster is super handig! Er zijn vijf klusjes per week te doen, waarin we rouleren. Dat betekent dus dat iedere week iemand vrij is!

Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft in huis?
Rens: We gaan op een ongedwongen manier met elkaar om. We hebben geen verplichtingen in huis zoals huisavonden of huisetentjes. Iedereen vindt het prima als je een avondje alleen op je kamer vertoeft.
Loes: Ja, we leven allemaal onze eigen levens, maar doen ook genoeg leuke dingen met elkaar. We gaan vaak biertjes met elkaar drinken in de stad of we hangen gezellig met z’n allen voor de buis.

Hoe omschrijf je de ander: nachtdier of ochtendmens?
Rens: Ha-ha in dit huis is dat eigenlijk heel goed verdeeld! De ene helft is voornamelijk ’s ochtends actief en de andere helft blijft altijd tot laat op.


Wat staat er altijd in jullie koelkast en waarom?
Rens: We hebben allemaal onze eigen plankjes in de koelkast. Dat werkt denk het beste als je met meerdere in een huis woont. Iedereen heeft zijn eigen smaak als het gaat om eten. Ik kan dingen lekker vinden die iemand anders weer minder vindt.
Loes: Ik zie wel vaak op iedereen zijn plankje kaasjes, olijfjes en andere borrelhapjes staan.

Wat maakt wonen in Rotterdam zo leuk?
Rens: De eigenzinnigheid en diversiteit van de stad! In andere steden heb je vaak een groot plein met allerlei kroegen. In Rotterdam vind je dat niet. Je hebt hier juist overal leuke straatjes met verschillende kroegjes en tentjes.
Loes: Zo heb je voor iedere gelegenheid de perfecte spot.

Tip aan nieuwe Rotterdammers

Rens: Koop een fiets en ga op onderzoek uit naar wat je echt leuk vindt. Doe dit ook lekker doordeweeks, zodat je een tentje zonder de weekend drukte leert kennen.
Loes: Blijf jezelf! Hier in Rotterdam zitten we zitten niet te wachten op wannabe fashionable hipsters ;)

What to do in Blijdorp?

De diergaarde uiteraard! In de zomer is het Vroesenpark een super leuke plek om te bqq'en of te borrelen. Restaurant Blij op de Walenburgerweg is zeker een aanrader. Haal de beste burger die je ooit op hebt bij Burgertaria, drink een kop koffie onder het genot van een taartje bij Boon en voor een heerlijke pizza met een lekker glaasje pinot grigio is La Pizza één van onze favo’s op het Bentickplein.

 

01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer