Wonen in Rotterdam Noord

Twee vrouwen lopen lachend met een kopje koffie op straat.

Rotterdam Noord is hip en happening met hotspots als het Schieblock en de Hofbogen. Het is een wijk met zowel een werelds als gemoedelijk karakter.

De oer-Rotterdamse volkswijken als Ageniesbuurt, het Zomerhofkwartier (ZoHo) en het Oude Noorden krijgen een nieuwe impuls door de creatievelingen die zich hier vestigen. Het resultaat is een mix van gezellig volks en bijzonder hip. Industriële panden naast het centraal station zijn de afgelopen jaren getransformeerd tot bars en clubs waar ook studenten graag een biertje wegtikken. 

Via de Luchtsingel, een opvallend gele voetgangersbrug, loop je naar de Hofbogen. De laatste jaren heeft dit unieke stukje Rotterdam zich ontpopt tot creatieve hotspot. In de bogen onder de oude spoorlijn van treinstation Noord vind je food, drinks, fashion, design en sport. In de zomer kun je het dak op voor filmavonden en food festivals. 

Bij de Hofbogen begint het Oude Noorden: volkswijk en hipster heaven ineen, met een spannende mix van mensen, leeftijden en culturen. Op en rondom het Zwaanshals koop je (vintage) design en shoppen voor een prikkie doe je op de Bergweg en Zwart Janstraat.  

Woon je liever rustiger? Dat kan in het groene Blijdorp bij het Vroesenpark. In de zomer studeren in het gras, met vrienden barbecueën of naar een van de festivals. 

Onze woongebouwen Rotterdam Noord 

In Noord heb je keuze uit verschillende studentenwoningen en appartementen. Kies jij voor een groot woongebouw waar je met veel andere studenten woont zoals Statenweg, of heb je liever een kleinschalig woongebouw zoals Rodenrijsestraat? Bekijk hieronder het complete overzicht.  

De kamers, studio en appartementen in woongebouwen voor studenten kan je huren als je een voltijd mbo, hbo of wo studie in Rotterdam volgt. Daarnaast hebben we studio's en appartementen voor huurders die na hun studie gaan werken en willen doorverhuizen.  

Kamers, studio’s en appartementen voor studenten: 

Appartementen en studio’s voor afgestudeerden: