De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Rotterdam

Wereldstad Rotterdam

Wonen in Rotterdam

Rotterdam is hip en happening. De stad heeft flink wat te bieden: de grootste haven van Europa, een indrukwekkende skyline, een goed werkend metrosysteem, opvallende architectuur, veel kunst en cultuur, en feestjes in overvloed.

Soms moet je er wel even je best voor doen. Rotterdam heeft nogal wat ‘hidden gems’ en is een stad die je moet ontdekken en leren kennen. Eenmaal je plekje gevonden, wil je er nooit meer weg. 

Te doen en te zien in Rotterdam

De grote en bekende musea als Boijmans van Beuningen, Maritiem museum, NAI en de Kunsthal trekken jaarlijks duizenden bezoekers. De vele kleine instanties en galeries maken van Rotterdam een broedplaats voor spannende culturele initiatieven. Bezoek bijvoorbeeld eens de gratis Kunstavond in het Wit­te de Wit­h­kwar­tier. 

Een filmpje pak je bij een van de filmhuizen en bioscopen zoals het eigenzinnige Kino in Rotterdam West, Cinerama in hartje centrum, of ga de brug over voor een avondje cultfilm in LantarenVenster

Ga je graag naar het theater? Bezoek dan het Luxor of de Rotterdamse Schouwburg. In februari wordt Rotterdam jaarlijks overspoeld door duizenden (inter)nationale filmfanaten tijdens het International Film Festival Rotterdam. Wil je zelf aan de slag met kunst of fotografie? Check dan het cursus aanbod van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR).

Stappen in Rotterdam

Rotterdam is een echte evenementenstad. Er worden tal van festivals georganiseerd zoals het Blijdorpfestival, Dak en Metropolisfestival. Wil jij gewoon lekker de kroeg in? Die vind je verspreid over de hele stad. De meeste studentencafés vind je op en rond de Oostzeedijk, de Meent, de Witte de With, de Binnenweg en langs de Oude Haven. Zin om te dansen? Ook op dat gebied heeft Rotterdam heel veel te bieden. Van clubavonden in Club Vie en eigenzinnige feestjes in Bar, tot aan kroegen en barren waar je kunt dansen zoals Beurs, Thoms en De Vrienden. Voor live muziek en optredens moet je bij podium Bird in de Hofbogen zijn of bij of Rotown op de Binnenweg.

Sporten in Rotterdam

In Rotterdam vind je verschillende sportverenigingen. Veel daarvan zijn speciaal voor studenten, zoals de sportverenigingen van Erasmus Universiteit. Sporten in de sportschool kan natuurlijk ook. Dan kom je als student vaak in aanmerking voor studentenkorting. Informeer vooral ook bij je eigen onderwijsinstelling naar de mogelijkheden om via hen tegen een studententarief te sporten. Bij hardloopliefhebbers is de Kralingse Plas favoriet. 

Rotterdam heeft ook grote, jaarlijks terugkerende, sportevenementen. In het begin van het jaar het ABN Amro Rotterdam World tournament  in Ahoy, in april de Rotterdam Marathon en paardenliefhebbers halen hun hart op tijdens het grootste outdoor Paardenevenement van Nederland CHIO.

Wonen in Rotterdam

Stadswonen Rotterdam heeft studentenkamers, studio’s en appartementen in de leukste wijken van Rotterdam:

Woningen
beschikbaar


4 x Rotterdam

  • 170 nationaliteiten
  • Grootste haven van Europa
  • Gedurfde architectuur
  • Niet lullen maar poetsen

Tips voor nieuwkomers

Nieuw in de stad? Rotterdammers geven tips!