De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Wonen in Rotterdam

Wat is er te doen in Rotterdam?

Kom je wonen in Rotterdam? Voor studenten en jongeren is er ongelofelijk veel te doen. Ontdek het hier. We hebben studentenkamers, studio’s en appartementen in de leukste wijken.

Rotterdam is hot en happening! Wij Rotterdammers wisten dat natuurlijk allang, maar nu ook de New York Times, Rough Guides en Lonely Planet Rotterdam als 'Manhattan aan de Maas' en ‘must see’ hebben bestempeld, is het officieel.
Rotterdam heeft ook flink wat te bieden: de grootste haven van Europa, een indrukwekkende skyline, een goed werkend metrosysteem, opvallende architectuur, veel kunst en cultuur, festivals in alle soorten en maten, plus restaurants en winkels in overvloed.

Soms moet je er wel even je best voor doen. Rotterdam heeft nogal wat ‘hidden gems’ en is een stad die je moet ontdekken en leren kennen.

 

Stadswonen Rotterdam

  • Meer dan 6.000 kamers en studio's
  • Vanaf € 300 p/m incl.
  • Geen borg
  • Voor studenten en jongeren only
  • Eenmalige inschrijfkosten € 25

Te doen en te zien in Rotterdam

De grote en bekende musea als Boijmans van Beuningen, Maritiem museum, NAI en de Kunsthal trekken jaarlijks duizenden bezoekers. De vele kleine instanties en galeries maken van Rotterdam een broedplaats voor spannende culturele initiatieven. Je vindt er steeds meer in Rotterdam Noord. Kijk ook eens op de www.culturelekaartrotterdam.nl

Ga je graag naar het theater? Bezoek dan het Luxor of de Rotterdamse Schouwburg. In februari wordt Rotterdam jaarlijks overspoeld door duizenden (inter)nationale filmfanaten tijdens het International Film Festival Rotterdam. Wil je zelf aan de slag met kunst of fotografie? Check dan het cursus aanbod van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam(SKVR).

Waar ga je uit in Rotterdam?

Rotterdam is een echte evenementenstad. Er worden tal van festivals georganiseerd zoals het Zomercarnaval. Wil jij gewoon lekker de kroeg in? Die vind je verspreid over de hele stad. De meeste studentencafés vind je op de Oostzeedijk, de Meent, de Witte de With (de Witte Aap), de Binnenweg en langs de Oude Haven, hier kun je zomers ook heel fijn een terrasje pakken. Wil je liever dansen? Ga dan naar een kroeg met dansgelegenheid zoals Beurs, vlak achter het Stadhuisplein of clubs zoals Club Vie, Level en Sorbonne. Hippe café’s met live muziek optredens zijn er natuurlijk ook in Rotterdam. Bijvoorbeeld Bird bij de Hofbogen of Rotown op de Binnenweg.

Een bioscoopje pakken doe je op verschillende plekken in de stad. Vlakbij de Witte de With vind je Cinerama, waar de meest actuele films draaien in een klein, maar fijn, zaaltje. Hou je meer van cultfilms? Op de Wilhelminapier vind je LantarenVenster.

Waar kun je sporten in Rotterdam?

In Rotterdam vind je verschillende sportverenigingen. Veel daarvan zijn speciaal voor studenten, zoals de sportverenigingen van Erasmus Universiteit.

Sporten in de sportschool kan natuurlijk ook. Let op: als student kom je vaak in aanmerking voor studentenkorting. Informeer vooral ook bij je eigen onderwijsinstelling naar de mogelijkheden om via hen tegen een studententarief te sporten. Hardloopliefhebbers kom je veel tegen bij de Kralingse Plas.

Rotterdam heeft ook grote, jaarlijks terugkerende, sportevenementen. In het begin van het jaar het ABN Amro Rotterdam World tournament  in Ahoy, in april de Rotterdam Marathon en paardenliefhebbers halen hun hart op tijdens het grootste outdoor Paardenevenement van Nederland CHIO.

Kamers en appartementen in Rotterdam

In heel Rotterdam hebben we studentenwoningen en huurwoningen voor jongeren beschikbaar. Onze woningen bevinden zich in populaire wijken van Rotterdam:

Direct zoeken

Woningen
beschikbaar

Stadswonen

Wat kun jij als student verwachten van Rotterdam?

Anastasiia

Tijdens de Eurekaweek won ik een jaar gratis huur!

Herson

Ik ben huurder én beheerder van het complex waar ik woon. Makkelijk voor iedereen: als er iets is weten mijn medebewoners me te vinden en zoek ik een oplossing.

Arien

Samen met andere leden van de wooncommissie houd ik een oogje in het zeil

Ananda

Tijdens mijn ‘exchange’ mag ik mijn kamer onderverhuren, hoe relaxed is dat!