Wonen in Rotterdam West

Vrouw staat achter een dj booth muziek te maken. Achter haar zitten jongeren te chillen in de zon.

Vroeger werd het nog wel eens gekscherend het Wilde Westen van Rotterdam genoemd, vandaag de dag is West the place to be. Kleurrijke straten en pleinen worden afgewisseld met statige, vooroorlogse panden.

De Nieuwe Binnenweg vormt het kloppend hart van Rotterdam West. Oude panden kregen er de afgelopen jaren een nieuwe bestemming als galerie, conceptstore, barbershop of koffiebar. Boodschappen doe je bij een van de multiculturele winkels die de West Kruiskade rijk is. Aan de oostkant ligt het Museumpark met alle musea op loopafstand. De Hogeschool Rotterdam en Erasmus MC grenzen aan het groene Museumpark.

Ten westen van de Binnenweg vind je Historisch Delfshaven. De historische en multiculturele sfeer in Delfshaven is uniek. In deze wijk vind je eettentjes van allerlei nationaliteiten en woon je direct aan de oude havens aan de Maas. Fietsend ben je binnen 10 minuten in het centrum van Rotterdam.

Het Coolhaveneiland kent veel creatieve bedrijvigheid met hippe eettentjes, een poppodium en kleinschalige festivals. Met het Euromastpark en de Coolhaven in de buurt hoef je de wijk niet uit voor een stukje rust en groen.

Trek je nog verder West in, dan kom je uit in het rauwe Merwe-Vierhavengebied (M4H) met haar stoere havengebouwen, innovatieve ondernemers en pop-up horeca.

Onze woongebouwen in Rotterdam West – Delfshaven 

In West hebben we een aantal bijzondere woongebouwen. Een opgeknapt pakhuis aan de Coolhaven, een oud douanekantoor en het voormalige Belastingkantoor aan de Puntegaalstraat. Bekijk hieronder het complete overzicht.

De kamers, studio en appartementen in woongebouwen voor studenten kan je huren als je een voltijd mbo, hbo of wo studie in Rotterdam volgt. Daarnaast hebben we studio's en appartementen voor huurders die na hun studie gaan werken en willen doorverhuizen.

Kamers, studio’s en appartementen voor studenten: 

Appartementen en studio’s voor afgestudeerden: