De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Maurits en Jacob

Vanaf medio 2021 te huur: 78 studio’s en appartementen voor studenten en recent afgestudeerden. Moderne energiezuinige woningen, met prachtige authentieke gevels. Om de hoek van de Oude Binnenweg. Hartje stad!

Woongebouw Maurits en Jacob

Aan de Mauritsstraat (175 tot en met 245) en Jacobusstraat (164 tot en met 216) komen twee woonblokken met 54 studio’s en 24 appartementen. Deze worden verbonden door een gezamenlijke ontmoetingsruimte. De studio’s van circa 25 m2 zijn straks te huur voor ongeveer € 550 per maand. De twee-kamerappartementen van circa 59 m2 krijgen een huurprijs van ongeveer € 720 per maand. 

 


De ontmoetingsruimte leveren we op met basisfaciliteiten zoals een wasruimte en keukenblok. Samen met de toekomstige bewoners bepalen we de verdere invulling en inrichting van deze ruimte. Het is niet mogelijk je auto te parkeren bij het gebouw of in de straat. Wel kan je je fiets veilig stallen in de souterrains van het woongebouw. 

Modern wonen met historisch karakter

De woningen van Maurits en Jacob zijn naar ontwerp van Heida Matsumoto Architecten uit Rotterdam. Bij het opknappen worden de gevels hersteld. Zo blijft het 19e-eeuwse uiterlijk van de panden behouden. De woningen worden energiezuinig en verwarmd door restwarmte. Duurzaam wonen dus!

 

Een bruisende plek

Maurits en Jacob ligt midden in het bruisende centrum van Rotterdam, waar altijd wat te beleven is. Je woont er om de hoek van de Oude Binnenweg, vol modewinkels, eettentjes en gezellige kroegen. Ook andere bekende winkel- en uitgaansstraten zoals de Nieuwe Binnenweg en Witte de Withstraat vind je in de buurt. In 10 minuten loop je naar Centraal Station en metrostation Beurs, waar alle metrolijnen samenkomen. Met de fiets zijn de Erasmus Universiteit en alle hogescholen makkelijk te bereiken. Aan de Oude Binnenweg hebben wij al verschillende studentenpanden zoals Blok Timmer en Oude Binnenweg 95B. Een hartstikke leuke plek om te wonen als student of recent afgestudeerde.

 

Voorwaarden

De studio’s zijn bestemd voor studenten in de leeftijd van 17 tot en met 27 jaar die een voltijd mbo, hbo of wo studie volgen in Rotterdam. De appartementen zijn voor huurders van Stadswonen in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die onlangs zijn afgestudeerd en inkomen hebben uit werk.

 

Reageren en toewijzen

De studio’s voor studenten wijzen we toe aan kandidaten met de langste inschrijfduur. Woon je nog niet bij ons? Schrijf je dan meteen in en bouw inschrijfduur op. Woon je al wel bij ons en wil je tijdens je studie doorverhuizen naar een van de studio’s? We wijzen deze toe aan huurders op basis van woonduur. Ook de appartementen voor afgestudeerde huurders wijzen we toe op basis van woonduur. Als huurder hoef je nu dus niets te doen. Bij de start verhuur reageer je op de advertentie van een studio of appartement.

 

Overeenkomst

Bij een studio in Maurits en Jacob krijg je een campuscontract en kan je de woonruimte huren zolang je studeert. Bij een appartement krijg je een huurcontract voor maximaal vijf jaar.

 

Type woongebouw
Klein
Woonlagen
3
Doelgroep(en)

Werkende
Aantal kamers
0
Aantal studio's
54
Aantal appartementen
0
Aantal shortstay kamers
0

Maurits en Jacob

Adres Mauritsstraat 175 -245 en Jacobusstraat 164 t/m 216
Locatie Cool

Foto's