De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Tekenen huurovereenkomst

Huurovereenkomst voor je nieuwe plek

Het is bijna zover, je eigen stekkie. Je hebt de woonruimte geaccepteerd, dan is het nu tijd voor het tekenen van de huurovereenkomst.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om je handtekening te zetten.

Campuscontract

Een campuscontract is een huurovereenkomst voor woonruimte die bestemd is voor studenten. In dit contract is opgenomen dat je alleen in die woonruimte kan wonen als je student bent en zolang je studeert. Na het afronden of beëindigen van je studie heb je een half jaar de tijd om andere woonruimte te zoeken.  

Tekenen huurovereenkomst

We nodigen je uit om bij ons kantoor te komen tekenen. Vooraf ontvang je een e-mail met de vraag de benodigde papieren digitaal aan te leveren. Is dit akkoord, dan hoef je tijdens het teken van de overeenkomst alleen nog je bankpas en legitimatiebewijs mee te nemen.

Waar teken je voor?

Met het tekenen van de huurovereenkomst gaan jij als huurder en wij als verhuurder een aantal rechten en plichten met elkaar aan. Met het zetten van je handtekening ga je niet alleen akkoord met de huurprijs en de staat van het gehuurde, maar ook met de Algemene Huurvoorwaarden. Deze vind je op onze pagina met voorwaarden en formulieren.

Kosten huurovereenkomst

Bij ons betaal je geen borg voor een woning. Bij het tekenen van de huurovereenkomst betaal je de eerste maand huur inclusief servicekosten en de administratiekosten. Dit is € 25 of € 30 (afhankelijk van het type gebouw en of wij het naambordje verzorgen). 

Woningacceptatie intrekken

Heb je een woonruimte geaccepteerd, maar ben je toch van gedachten veranderd? Laat dit dan binnen drie dagen na ontvangst van de afspraakbevestiging voor het tekenen van de huurovereenkomst weten. Binnen deze termijn worden er geen kosten in rekening gebracht. Doe je dit na drie dagen, dan brengen we € 100,- annuleringskosten in rekening, voor de administratieve werkzaamheden en de vergrote kans op leegstand.

Voorkom deze situatie en denk goed na bij het zoeken van een woonruimte, het plaatsen van je reactie, de bezichtiging en uiteindelijk het accepteren van de woonruimte.