De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Kruisplein II

In het centrum van de stad ben je hier omringd door eettentjes, kroegen, multiculturele winkels en een hoop kunst en cultuur. Je woongebouw heeft een gezamenlijk dakterras waar je op zonnige dagen je huisgenoten ontmoet. Kijk snel of er op deze toplocatie een plek vrij is.

Woongebouw Kruisplein II

Aan het levendige Kruisplein woon je op een steenworp afstand van het centraal station, tegenover de Doelen en praktisch naast de bioscoop aan het Schouwburgplein. Om de hoek vind je de bekende West-Kruiskade en ook de Nieuwe Binnenweg is dichtbij. Liever thuis een drankje drinken? Relax dan met je huisgenoten op jullie gezamenlijke dakterras. Op deze plek verveel je je geen moment tijdens je studententijd.

 

Ruime studentenkamers en -appartementen

In Kruisplein II huur je als student een kamer of appartement. Er zijn 29 kamers van gemiddeld 30 m2 waarin je de keuken, badkamer en het toilet deelt met een of meerdere huisgenoten. De 24 appartementen zijn gemiddeld 60 m2. Hierin heb je alle voorzieningen voor jezelf. Er is een wooncommissie actief.

 

Midden in het centrum

Het Kruisplein ligt op de grens van het Oude Westen en Cool, in het stadscentrum van Rotterdam. Je vindt in de buurt talloze eettentjes en kroegen die bekend zijn onder studenten, zoals Stalles, Boudewijn en Rotown op de Nieuwe Binnenweg. Filmfans bezoeken de Pathé-bioscoop aan het Schouwburgplein of filmhuis KINO in de Gouvernestraat. In tien minuten lopen ben je bij de Kunsthal en andere musea. Onder het centraal station door fiets je razendsnel naar Rotterdam-Noord voor Diergaarde Blijdorp of het Vroesenpark. De universiteit en hogescholen zijn op fietsafstand. Liever met het ov? Het centraal station is om de hoek!

 

Wil je hier wonen? Kijk hieronder of er een woonruimte vrij is. Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam, zodat je kan reageren op de advertentie. Houd rekening met onze huurvoorwaarden voor studenten.

Type woongebouw
Middel groot
Woonlagen
9
Beheervorm
Doelgroep(en)

Aantal kamers
71
Aantal studio's
0
Aantal appartementen
6
Aantal shortstay kamers
0
Aansluiting aanwezig, bewoners regelen zelf wasmachine en eventueel een droger
interne fietsenberging
Bewoners regelen het zelf
Geen eigen parkeerfaciliteiten aanwezig, parkeren aan de openbare weg met parkeervergunning
Aanwezig
dakterras

Kruisplein II

Adres Kruisplein 51- 127
Locatie Oude Westen

Foto's