De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

De Schans

Een echt studentenwoongebouw met ruime kamers, studio’s en appartementen. De woonruimten op de begane grond hebben een tuintje en op twaalf hoog is een gezamenlijk dakterras. Een uitzicht over de stad zoals je hier hebt, maak je niet vaak mee.

Woongebouw De Schans

De Schans is een topplek voor wie studeert in de buurt van de Kralingse Zoom. Je woont in een rustige, goed bereikbare omgeving met gratis parkeren. In vijftien minuten fietsen langs de Maas ben je al in het centrum. Op het dakterras van je woongebouw ontmoet je je huisgenoten en heb je een schitterend uitzicht over de skyline van Rotterdam. Op je verjaardag huur je de feestruimte met bar af, als de wooncommissie er niet al een feestje geeft. De Schans ligt aan de Kralinger Esch 2 t/m 384.

 

Ruime kamers, studio’s en appartementen voor studenten

De 54 kamers in De Schans zijn gemiddeld 26 m2. Je deelt de keuken, badkamer en het toilet met maar één huisgenoot. De 129 studio’s hebben een gemiddelde oppervlakte van 34 m2; hierin heb je alle voorzieningen voor jezelf. Er zijn daarnaast ook negen appartementen van 57 m2 groot. De woonruimten op de begane grond hebben een tuintje. Heb je een auto? Die parkeer je gratis op het parkeerterrein voor de deur. De Schans heeft een actieve wooncommissie met een eigen website.

 

Wonen in De Esch

Deze Rotterdamse wijk geeft je een gevoel van ruimte. Om je woongebouw liggen veel sportvelden, er is een openbaar tennisveld in het aangrenzende parkje en er komt zelfs af en toe een schapenhoeder voorbij die zijn kudde op het gras laat grazen. Dat voelt als landelijk wonen, en toch ben je in een kwartiertje fietsen al in het centrum. Neem je de route door Kralingen, dan kun je ook blijven hangen in een leuke kroeg in deze gezellige studentenwijk. In het Kralingse Bos haal je een frisse neus na een week hard studeren of pak je ’s zomers een festival. Je woont op een steenworp afstand van de universiteitscampus en locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam. Metro en bus bereik je in een kwartiertje lopen en in twee minuten rijd je naar de snelweg.

 

Wil je hier wonen? Kijk hieronder of er een woonruimte vrij is. Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam, zodat je kan reageren op de advertentie. Houd rekening met onze huurvoorwaarden voor studenten.

 

Type woongebouw
Groot
Woonlagen
11
Beheervorm
Doelgroep(en)

Aantal kamers
54
Aantal studio's
129
Aantal appartementen
9
Aantal shortstay kamers
0
Gemeenschappelijke wasmachines en -drogers aanwezig
Aanwezig
KennisGlas aanwezig
Vrij parkeren op parkeerterrein
Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Lift aanwezig
Er is een dakterras aanwezig

De Schans

Adres De Kralingse Esch 2 - 384
Locatie De Esch

Foto's