De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Kralingen-Crooswijk

Populaire studentenwijk

Onze kamers en appartementen in Kralingen-Crooswijk zijn enorm populair. Je woont hier in unieke panden en het studentenleven is op loopafstand. Stadswonen Rotterdam heeft veel jongerenwoningen en studentenwoningen in Kralingen te huur.

Kralingen/Crooswijk is onder Rotterdamse studenten hét gebied om te wonen. De studentencafé’s rondom de Oostzeedijk staan bekend als de gezelligste van Rotterdam, de Erasmus Universiteit Rotterdam is op fietsafstand net als meerdere locaties van Hogeschool Rotterdam. Je vindt hier verder een zwembad, het Kralingse Bos en meerdere supermarkten.

Populariteit kent ook een prijs. Een kamer of appartement krijgen in Kralingen kost tijd. Schrijf je op tijd in bij Stadswonen en reageer ook op huurwoningen in andere wijken, je kunt altijd doorverhuizen.

Wist je dat?

  • Je mag barbecueën in het Kralingse Bos en het een strand heeft?
  • Het voormalige zwemparadijs Tropicana omgetoverd is tot hippe Aloha bar?
  • Je hier kunt wonen in een Kerk?
  • We zelfs woningen hebben die uitkijken op de Kralingse plas!

Stadspark Rotterdam

Het grootste stadspark van Rotterdam, waar je in de zomer kunt zwemmen, chillen en eindeloos barbecueën. Ben je sportief? Dan ren, rij of skate je hier je rondjes om de Kralingse Plas of in het bos. Het gebied is rond de 300 hectare, ongeveer 300 voetbalvelden groot.

Ben je uitgezwommen? Dan kun je een hapje en drankje doen in een van de leuke restaurantjes.

Studentencafés en restaurants

We hebben het al gehad over de Oostzeedijk waar je de leukste studentencafés van Rotterdam vindt. Maar dat is niet alles. Je kunt hier ook heerlijk eten. Ga je voor een authentieke Italiaan, of is tapas meer jouw ding? Ontdek hier de zeven parels van de Oostzeedijk.

Kamers en appartementen in Kralingen-Crooswijk

De woongebouwen in de wijk Kralingen-Crooswijk zijn stuk voor stuk bijzonder. Zie jij jezelf al zitten in een kamer in De Kerk of in een ruim appartement met tuin aan de Oostzeedijk? Of op het dakterras van woongebouw De Schans waar je een geweldig uitzicht over de Maas en de Skyline van Rotterdam hebt. Hier huur je altijd een bijzondere studentenwoning of huurwoning als jong werkende.

De woongebouwen van Kralingen-Crooswijk:

Direct zoeken

Woningen
beschikbaar

Birgit

Ik kwam hier voor de liefde maar ben verliefd geworden op de stad!

Luuk

10 minuten lopen naar de Erasmus Universiteit Rotterdam en een tramhalte voor deur

Max

In de zomer barbecueën op het dakterras of bij de Kralingse Plas.