De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

De Kerk

Wonen in een kerk uit 1882 die nu plaats biedt aan kamers, studio’s en appartementen; waar maak je dat nou mee? Op deze unieke locatie woon je in de buurt van het gezellige Kralingen en op vijf minuten fietsen van het centrum.

Woongebouw De Kerk

Deze voormalige kerk is in 1882 gesticht door een kloostergemeenschap. Bijna honderd jaar later brandde het gebouw voor een groot deel af, maar er bleven nog veel authentieke onderdelen over om er een bijzonder woongebouw van te maken. Nu geniet je hier tijdens je studententijd van een potje tafeltennis in de metershoge entree! Je ontmoet je medestudenten op een van de twee dakterrassen. Er is ook een gemeenschappelijk ruimte die je kan afhuren: in deze kerk bouw je je eigen feestje!

 

Kamers, studio’s en appartementen voor studenten

De kamers in De Kerk zijn gemiddeld 17 m2. Je deelt de keuken, badkamer en het toilet met een of meerdere huisgenoten. De studio’s hebben een gemiddelde oppervlakte van 23 m2 en de appartementen zijn gemiddeld 36 m2; hier heb je alle voorzieningen voor jezelf. De Kerk, gelegen aan Goudse Rijweg 419-599, heeft 170 kamers, 37 studio's en 5 appartementen. Er is een wooncommissie actief.

 

Wonen tussen Kralingen en het centrum

De wijk Rubroek heeft voor Rotterdamse studenten een fantastische ligging. Je woont op vijf minuten fietsen van het centrum en staat dus zo voor de Markthal of op winkelstraat de Meent. Op de Goudsesingel, een paar minuten van huis, vind je het Industriegebouw, dat vol zit met hippe horeca. Tegelijk woon je aan het randje van upcoming Crooswijk én studentenwijk Kralingen vol leuke cafés. Hier valt dus wat te kiezen. Het Kralingse Bos is maar vijf minuten fietsen; in de zomer relax je hier aan het water of je gaat er naar een festival. De universiteit en hogescholen zijn op fietsafstand.

 

Wil je hier wonen? Kijk hieronder of er een woonruimte vrij is. Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam, zodat je kan reageren op de advertentie. Houd rekening met onze huurvoorwaarden voor studenten.

 

 

Type woongebouw
Groot
Woonlagen
6
Beheervorm
Doelgroep(en)

Aantal kamers
170
Aantal studio's
37
Aantal appartementen
5
Aantal shortstay kamers
0
Gemeenschappelijke wasmachines en -drogers aanwezig in naastgelegen woongebouw
Aanwezig
KennisGlas aanwezig
Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Lift aanwezig
Er is een dakterras aanwezig

De Kerk

Adres Goudse Rijweg 419 t/m 599
Locatie Rubroek

Foto's