De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

De Kerk

Zoek je een unieke huurwoning in Rotterdam? Dan is dit jouw plek! We hebben deze oude Kerk omgebouwd tot woongebouw met bijzondere kamers, appartementen en studio’s voor studenten.

Je kunt in dit bijzondere gebouw tweepersoons studentenkamers huren. Je hebt dan je eigen kamer en deelt de badkamer, keuken en het toilet met een andere student. Er zijn ook meerpersoonskamers, waarbij je een eigen kamer hebt en de voorzieningen deelt met meerdere studenten. Wil je een ruimere studentenwoning en de voorzieningen voor jezelf? Huur dan een appartement of studio.

 

Niet alleen de kamers en studentenwoningen zijn geweldig. De omgeving is ook ideaal. Het centrum en de Kralingse Plas zijn dichtbij en met de fiets zijn meerdere onderwijsinstellingen goed te bereiken. Bus- en tramhaltes, een supermarkt en een fietsenmaker vind je op loopafstand.
Tot slot nog even een lesje geschiedenis: De Kerk is in 1882 gesticht door een Rooms-Katholiek kloostergemeenschap. In 1979 brandde De Kerk af. De torenspits ging verloren, maar er bleven nog genoeg authentieke onderdelen over om er een uniek woongebouw van te maken. Dat zie je meteen als je de bijzondere hal binnenstapt. Wat een plek om je studententijd door te brengen!
Wil je een feestje geven? De Kerk heeft een mooie gemeenschappelijke ruimte die je kunt huren.

Als je ingeschreven staat, kun je reageren op beschikbare studentenwoningen. Sta je niet ingeschreven? Vul dan het inschrijfformulier in en bouw inschrijfduur op. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je maakt op een kamer, studio of appartement in dit bijzondere wooncomplex.

Type woongebouw
Groot
Woonlagen
6
Beheervorm
Doelgroep(en)

Aantal kamers
170
Aantal studio's
37
Aantal appartementen
5
Aantal shortstay kamers
0
Gemeenschappelijke wasmachines en -drogers aanwezig in naastgelegen woongebouw
Aanwezig
KennisGlas aanwezig
Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Lift aanwezig
Er is een dakterras aanwezig

De Kerk

Adres Goudse Rijweg 419 t/m 599
Locatie Rubroek

Foto's