De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Alexander

Een echt studentenhuis in een groene omgeving met een hechte wooncommissie. Ontmoet je huisgenoten in de gezamenlijke huiskamer met bar en maak snel nieuwe vrienden.

Woongebouw Alexander

De ingang van dit woongebouw in een rustige, groene omgeving vind je aan het Jacob van Campenplein. Er is een gezamenlijke huiskamer met bar, die je kan afhuren voor feestjes. Aan de overkant van het gebouw is een winkelstraat waar je je dagelijkse boodschappen doet en vind je ook eettentjes voor een goeie hap. In vijf minuten fiets je naar het Kralingse Bos, met een kwartiertje trappen ben je bij de universiteit en locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam. Liever met de bus? Die stopt voor de deur.

 

Kamers en appartementen voor studenten

De 162 kamers in woongebouw Alexander zijn gemiddeld 24 m2; je deelt de keuken, badkamer en het toilet met meerdere huisgenoten. Er zijn vijftien appartementen, waarin je deze voorzieningen voor jezelf hebt, van 62 m2 groot. Gebouw Alexander heeft een actieve wooncommissie met een eigen website.

 

Wonen in Prins Alexander

Wie het drukke centrum liever mijdt, woont prinsheerlijk in het groene Prins Alexander. Het Kralingse Bos is maar 5 minuten fietsen: hier loop je heerlijk hard en ontspan je in het gras aan de Kralingse Plas. Je woont ook vlak bij het grote winkelcentrum Alexandrium: een paradijs voor wie van shoppen houdt. Deze locatie is goed bereikbaar: naar treinstation Rotterdam Alexander is het minder dan 10 minuten fietsen. Met de bus ben je in 5 minuten bij metrohalte Kralingse Zoom, en vanaf daar zo in de stad. In 25 minuten fiets je naar het centrum. Met een kwartiertje trappen ben je op de universiteit en locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam.

 

Wil je hier wonen? Kijk hieronder of er een woonruimte vrij is. Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam, zodat je kan reageren op de advertentie. Houd rekening met onze huurvoorwaarden voor studenten.

 

Type woongebouw
Groot
Woonlagen
9
Beheervorm
Doelgroep(en)

Aantal kamers
162
Aantal studio's
0
Aantal appartementen
15
Aantal shortstay kamers
0
Gemeenschappelijke wasmachines en -drogers aanwezig
Aanwezig
KennisGlas aanwezig
Eigen parkeergelegenheid, vrij parkeren
Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Lift aanwezig
Er is een terras aanwezig

Alexander

Adres Jacob van Campenplein 208 - 300 en Cornelis Danckertsstraat 33 tm 65
Locatie Het Lage Land

Foto's