De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Prins Alexander

Rustig en centraal wonen

Wonen in Prins Alexander

Prins Alexander is een perfecte wijk voor studenten en starters op de woningmarkt. Hier kun je snel en gemakkelijk een kamer of appartement huren. Je woont er rustig maar centraal.

Prins Alexander ligt ten oosten van de Rotterdamse binnenstad. Je vindt hier meerdere winkelcentra, uitgaansgelegenheden en sportvoorzieningen. Onze woongebouwen liggen in de buurt van het Kralingse Bos, de perfecte plek om te relaxen en sporten. Je bent in no time in de binnenstad van Rotterdam en binnen tien tot vijftien minuten fietsen sta je op de Kralingse Zoom met de Erasmus Universiteit Rotterdam en een locatie van Hogeschool Rotterdam.

Veel van onze nieuwe huurders kennen dit gebied niet zo goed en kiezen vaak voor woningen in Kralingen en het Stadscentrum. In Prins Alexander vind je hierdoor vaak sneller een kamer, studio of appartement dan in de meeste andere wijken.


Kamers en appartementen in Prins Alexander

Prins Alexander is minder bekend dan andere wijken in Rotterdam en daarom vind je hier snel een woning. De woongebouwen doen zeker niet onder voor die in het Stadscentrum of Kralingen. In woongebouw De Snor kun je als student en jonge starter heerlijk wonen. Of je nu gaat voor een ruime kamer, fijn appartement of unieke studio, in de zomer zit je hier avond na avond op een van de dakterrassen. Aan de Koningslaan woon je rustig en groen, met winkelcentrum Lage Land om de hoek.

Binnen vijftien minuten fietsen of met de metro sta je al op Coolsingel. Ook de Erasmus Universiteit en verschillende locaties van Hogeschool Rotterdam zijn gemakkelijk te bereiken.

Onze woongebouwen en Prins Alexander:

  • De Snor: kamers en studio's voor studenten en jong werkenden
  • Koningslaan: kamers en appartementen voor studenten en jong werkenden
  • Alexander: kamers en appartementen voor studenten en jong werkenden
Woningen
beschikbaar


3 x Prins Alexander

  • Shop till you drop in winkelcentrum Alexandrium
  • Luieren en barbecueën bij de Kralingse Plas
  • Een dagje strand bij de Zevenhuizerplas