De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Prins Alexander

Rustig en centraal wonen

Wonen in Prins Alexander

In Prins Alexander vind je sneller een kamer dan in andere Rotterdamse wijken. Je woont er rustig maar centraal.

Prins Alexander ligt ten oosten van de Rotterdamse binnenstad. Je vindt hier meerdere winkelcentra, uitgaansgelegenheden en sportvoorzieningen. Onze woongebouwen liggen in de buurt van het Kralingse Bos, de perfecte plek om te relaxen en sporten. Je bent in no time in de binnenstad van Rotterdam en binnen tien tot vijftien minuten fietsen sta je op de Kralingse Zoom met de Erasmus Universiteit Rotterdam en een locatie van Hogeschool Rotterdam.

Veel van onze nieuwe huurders kennen dit gebied niet zo goed en kiezen vaak voor woningen in Kralingen en het Stadscentrum. In Prins Alexander vind je hierdoor vaak sneller een kamer of studio dan in de meeste andere wijken.


Woongebouwen in Prins Alexander

Prins Alexander is minder bekend dan andere wijken in Rotterdam en daarom vind je hier sneller een woonruimte. De woongebouwen doen zeker niet onder voor die in het Stadscentrum of Kralingen.  Aan de Koningslaan woon je rustig en groen, met winkelcentrum Lage Land om de hoek. De Snor heeft maar liefst twee dakterrassen. Wat een luxe als student! In woongebouw Alexander heb je het Kralingse Bos om de hoek. Handig voor je wekelijkse hardlooprondje.    

Onze woongebouwen in Prins Alexander zijn bestemd voor studenten die een voltijd mbo, hbo of wo studie volgen in Rotterdam.  

Woningen
beschikbaar


3 x Prins Alexander

  • Shop till you drop in winkelcentrum Alexandrium
  • Luieren en barbecueën bij de Kralingse Plas
  • Een dagje strand bij de Zevenhuizerplas