De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Prins Alexander

Rustig en centraal wonen

Rotterdam Prins Alexander is een perfecte wijk voor studenten en starters op de woningmarkt. Hier kun je snel en gemakkelijk een kamer of appartement huren.

Het gebied Prins Alexander ligt ten oosten van de Rotterdamse binnenstad. Je vindt hier meerdere winkelcentra, uitgaansgelegenheden en sportvoorzieningen. Onze woongebouwen liggen in de buurt van het Kralingse bos. De perfecte plek om te relaxen en sporten. Je bent in no time in de binnenstad van Rotterdam en binnen tien tot vijftien minuten fietsen sta je op de Kralingse Zoom met de Erasmus Universiteit Rotterdam en een locatie van Hogeschool Rotterdam.

Tip!

Veel van onze nieuwe huurders kennen dit gebied niet zo goed en kiezen vaak voor woningen in Kralingen en Stadscentrum. In de Prins Alexander vind je hierdoor vaak veel sneller een kamer, studio of appartement dan in de meeste andere gebieden.Wist je dat?

  • Woongebouw De Snor er vanuit de lucht uitziet als een Snor?
  • Het Kralingse bos en de Rottemeren op fietsafstand liggen?
  • Het woongebouw Alexander al sinds 1971 in ons bezit is?
  • Alexandrium Shopping Center een waar shop Walhalla is?

Alexandrium

Prins Alexander is dan niet het stadscentrum, maar je komt hier niets te kort. Je hebt namelijk Alexandrium in de buurt. Een groot overdekt winkelcentrum met meer dan 200 winkels, van kleding, cosmetica, gadgets tot woonwinkels, hier vind je alles wat je nodig hebt.

Snel een kamer of appartement huren

De wijk is minder bekend en daarom vind je hier snel een woning. En de woongebouwen doen zeker niet onder voor die in het Stadscentrum of Kralingen. In woongebouw De Snor kun je als student en jonge starter heerlijk wonen. Of je nu gaat voor een ruime kamer, fijn appartement of unieke studio, je weet zeker dat je hier in de zomer op een van de dakterrassen een barbecuetje pakt.

Aan de Koningslaan woon je rustig en groen, met winkelcentrum Lage Land om de hoek. Toch liever naar het centrum? Binnen vijftien minuten fietsen of met de metro sta je al op Coolsingel. Ook de Erasmus Universiteit en verschillende locaties van Hogeschool Rotterdam zijn gemakkelijk te bereiken.

De woongebouwen

  • De Snor: kamers en studio's voor studenten en jong werkenden
  • Koningslaan: kamers en appartementen voor studenten en jong werkenden
  • Alexander: kamers en appartementen voor studenten en jong werkenden
Woningen
beschikbaar

Louise

Dankzij de actieve wooncommissie en de vele borrels leerde ik mijn huisgenoten goed kennen.