• grootste aanbod
  • vanaf € 325,-
  • geen borg
  • huurtoeslag
  • makkelijk doorverhuizen

Alexander

Een echt studentenhuis in een groene omgeving met een hechte wooncommissie. Ontmoet je huisgenoten in de gezamenlijke huiskamer met bar en maak snel nieuwe vrienden.

Woongebouw Alexander

De ingang van dit woongebouw in een rustige, groene omgeving vind je aan het Jacob van Campenplein. Er is een gezamenlijke huiskamer met bar, die je kan afhuren voor feestjes. Aan de overkant van het gebouw is een winkelstraat waar je je dagelijkse boodschappen doet en vind je ook eettentjes voor een goeie hap. In vijf minuten fiets je naar het Kralingse Bos, met een kwartiertje trappen ben je bij de universiteit en locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam. Liever met de bus? Die stopt voor de deur.

Kamers en appartementen voor studenten

De 162 kamers in woongebouw Alexander zijn gemiddeld 24 m2; je deelt de keuken, badkamer en het toilet met meerdere huisgenoten. Er zijn vijftien appartementen, waarin je deze voorzieningen voor jezelf hebt, van 62 m2 groot. Gebouw Alexander heeft een actieve wooncommissie met een eigen website.

Wonen in Prins Alexander

Wie het drukke centrum liever mijdt, woont prinsheerlijk in het groene Prins Alexander. Het Kralingse Bos is maar 5 minuten fietsen: hier loop je heerlijk hard en ontspan je in het gras aan de Kralingse Plas. Je woont ook vlak bij het grote winkelcentrum Alexandrium: een paradijs voor wie van shoppen houdt. Deze locatie is goed bereikbaar: naar treinstation Rotterdam Alexander is het minder dan 10 minuten fietsen. Met de bus ben je in 5 minuten bij metrohalte Kralingse Zoom, en vanaf daar zo in de stad. In 25 minuten fiets je naar het centrum. Met een kwartiertje trappen ben je op de universiteit en locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam.

Wil je hier wonen? Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam, zodat je kan reageren op de advertentie. Houd rekening met onze huurvoorwaarden voor studenten.

 

Faciliteiten

internet

KennisGlas aanwezig

buitenruimte

Er is een terras aanwezig

parkeermogelijkheden

Eigen parkeergelegenheid, vrij parkeren

fietsenberging

Aanwezig

lift

wasmachine

Gemeenschappelijke wasmachines en -drogers aanwezig

veilig wonen

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Beschikbaar aanbod

Kenmerken

Doelgroep

Student in Rotterdam

Soort woongebouw

Groot

Kamers

162

Woonlagen

9

Wooncommissie

Er is een wooncommissie actief

Locatie

Adres

Jacob van Campenplein 208 - 300 en Cornelis Danckertsstraat 33 tm 65

Wijk

Het Lage Land (Prins Alexander)