• grootste aanbod
  • vanaf € 325,-
  • geen borg
  • huurtoeslag
  • makkelijk doorverhuizen

De Kerk

Wonen in een kerk uit 1882 die nu plaats biedt aan kamers, studio’s en appartementen; waar maak je dat nou mee? Op deze unieke locatie woon je in de buurt van het gezellige Kralingen en op vijf minuten fietsen van het centrum.

Woongebouw De Kerk

Deze voormalige kerk is in 1882 gesticht door een kloostergemeenschap. Bijna honderd jaar later brandde het gebouw voor een groot deel af, maar er bleven nog veel authentieke onderdelen over om er een bijzonder woongebouw van te maken. Nu geniet je hier tijdens je studententijd van een potje tafeltennis in de metershoge entree! Je ontmoet je medestudenten op een van de twee dakterrassen. Er is ook een gemeenschappelijk ruimte die je kan afhuren: in deze kerk bouw je je eigen feestje!

Kamers, studio’s en appartementen voor studenten

De kamers in De Kerk zijn gemiddeld 17 m2. Je deelt de keuken, badkamer en het toilet met een of meerdere huisgenoten. De studio’s hebben een gemiddelde oppervlakte van 23 m2 en de appartementen zijn gemiddeld 36 m2; hier heb je alle voorzieningen voor jezelf. De Kerk, gelegen aan Goudse Rijweg 419-599, heeft 170 kamers, 37 studio's en 5 appartementen. Er is een wooncommissie actief.

Wonen tussen Kralingen en het centrum

De wijk Rubroek heeft voor Rotterdamse studenten een fantastische ligging. Je woont op vijf minuten fietsen van het centrum en staat dus zo voor de Markthal of op winkelstraat de Meent. Op de Goudsesingel, een paar minuten van huis, vind je het Industriegebouw, dat vol zit met hippe horeca. Tegelijk woon je aan het randje van upcoming Crooswijk én studentenwijk Kralingen vol leuke cafés. Hier valt dus wat te kiezen. Het Kralingse Bos is maar vijf minuten fietsen; in de zomer relax je hier aan het water of je gaat er naar een festival. De universiteit en hogescholen zijn op fietsafstand.

Wil je hier wonen? Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam, zodat je kan reageren op de advertentie. Houd rekening met onze huurvoorwaarden voor studenten.

 

Faciliteiten

internet

KennisGlas aanwezig

buitenruimte

Er is een dakterras aanwezig

fietsenberging

Aanwezig

lift

wasmachine

Gemeenschappelijke wasmachines en -drogers aanwezig in naastgelegen woongebouw

veilig wonen

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Beschikbaar aanbod

Er zijn op dit moment helaas geen woonruimtes beschikbaar.

Kenmerken

Doelgroep

Student in Rotterdam

Soort woongebouw

Groot

Kamers

170

Studio's

37

Woonlagen

6

Wooncommissie

Er is een wooncommissie actief

Locatie

Adres

Goudse Rijweg 419 t/m 599

Wijk

Rubroek (Kralingen-Crooswijk)