Nieuwe huisgenoot vinden

Gaat een van je huisgenoten verhuizen? Dan hoor je dat van ons. Je krijgt een e-mail met informatie over wat je kan doen om een nieuwe huisgenoot te vinden.

Er zijn twee mogelijkheden om een nieuwe huisgenoot te vinden: 

1. Je kiest zelf een huisgenoot uit de reacties op de advertentie. 

2. Je laat de keuze over aan ons. 

Zelf een huisgenoot kiezen uit de reacties: hospiteren 

 Wil je zelf een huisgenoot kiezen? Dat werkt als volgt: 

  • Komt er een kamer vrij? Dan krijg je als achterblijvende bewoners een e-mail waarin staat dat je kan kiezen voor hospiteren. 

  • Je schrijft zelf een oproep voor bij de advertentie.  

  • Na het aanleveren van de oproep ontvang je van ons de reacties van de vijftien studenten met de langste inschrijfduur. 

  • Je kiest zelf met wie van deze vijftien studenten je graag kennismaakt en nodigt ze zelf uit.  

Je kan als huidige bewoner niet zelf iemand aandragen. Heb je iemand op het oog? Laat deze dan via MijnStadswonen reageren op de woning. Als deze persoon bij de vijftien personen met de langste inschrijfduur zit, dan maakt hij of zij kans op de kamer. Laat wel een aantal personen hospiteren, het kan zomaar zijn dat iemand anders de meest ideale kandidaat is.  

Hoe kom ik aan een fijne huisgenoot? 

Je levert een eigen advertentietekst aan wanneer er een kamer in jouw unit vrijkomt. Vertel hierin over de bewoners van de unit, zoals hobby's en studie. Houd de tekst uitnodigend en gastvrij en sluit niemand uit. Sta open voor andere studies, meningen en achtergronden. Hiermee vergroot je de kans op een goeie klik en kun je elkaars horizon verbreden. Het algemene uitgangspunt is: leeftijd 17-27 jaar, voltijd studie mbo, hbo, wo in Rotterdam.  

Tips voor het hospiteergesprek

Kies uit de aanbiedingen de reacties die je het meest aanspreken en nodig deze personen uit voor een kennismaking. Dit kan een hospiteeravond zijn waarbij meerdere kandidaten aanwezig zijn of een één op één gesprek. 

Stel vragen en probeer er achter te komen of het klikt. Bespreek met alle achterblijvende huisgenoten van tevoren goed en open met elkaar wat jullie willen. Je deelt straks wel voorzieningen zoals de badkamer en keuken met je nieuwe huisgenoot. Denken jullie over belangrijke woonzaken hetzelfde? Over bijvoorbeeld schoonmaken en dagritme? Als er van beide kanten een klik is, dan heb je een nieuwe huisgenoot gevonden! 

Je laat de keuze over aan ons 

Wil je niet zelf een huisgenoot kiezen? We plaatsen dan zelf een advertentie op onze website en zoeken een passende huisgenoot voor je.