De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

GEB-toren

Je studententijd doorbrengen in een rijksmonument met een bijzondere geschiedenis? In de GEB-toren woon je in het gezellige Delfshaven, vlak bij metrohalte Dijkzigt. Een aantal woonruimten heeft een te gek uitzicht op het water én de Euromast!

Wonen in de GEB-toren

Dit gebouw uit 1931 heeft een bijzondere geschiedenis. Het werd oorspronkelijk gebouwd voor het Gemeentelijk Energiebedrijf en heeft nog veel authentieke details. Tot 1968 was dit het hoogste gebouw van Rotterdam en in de Tweede Wereldoorlog werd het door de Duitse bezetter gebruikt als uitkijkpost. Nu is dit rijksmonument een studentenwoongebouw aan het water van de Coolhaven, vlak bij Erasmus MC en meerdere locaties van Hogeschool Rotterdam.

 

Je eigen studio of kamer

In de GEB-toren huur je als student een van de 143 kamers of 92 studio’s. De kamers zijn gemiddeld 22 m2. In sommige deel je de keuken, badkamer en het toilet met een of meerdere huisgenoten; in andere heb je je eigen badkamer en toilet en deel je alleen de keuken met je huisgenoten. In de studio’s van gemiddeld 32 m2 heb je alle voorzieningen voor jezelf. De GEB-toren heeft een wooncommissie.

 

Wonen in Delfshaven

Voor studenten is dit een superlocatie! Je woont op een paar minuten lopen van de gezellige Nieuwe Binnenweg, de langste winkelstraat van Nederland. In Rotown kijk je een bandje en in Stalles eet je pizza voor een prikkie. Je fietst zo naar de Witte de Withstraat of richting de winkels van de Oude Binnenweg en Koopgoot. Aan de achterkant van de GEB-toren sta je oog in oog met de Euromast, en dat betekent dat je ook dicht bij het Park bent: ’s zomers lig je hier languit in het gras of bezoek je een festival. Je loopt in vijf minuten naar het Erasmus Medisch Centrum, locaties van Hogeschool Rotterdam en metrostations Dijkzigt en Coolhaven.

 

Wil je hier wonen? Kijk hieronder of er een woonruimte vrij is. Schrijf je in bij Stadswonen Rotterdam, zodat je kan reageren op de advertentie. Houd rekening met onze huurvoorwaarden voor studenten.

 

Wil je een uitgebreide tour door de woonruimte? Neem dan een kijkje in de kamer van Marieke, Plien en Saskia.

 

 

Type woongebouw
Groot
Woonlagen
14
Doelgroep(en)

Aantal kamers
143
Aantal studio's
92
Aantal appartementen
0
Aantal shortstay kamers
0
Gemeenschappelijke wasmachines en -drogers aanwezig
Aanwezig
KennisGlas aanwezig
Parkeergarage aanwezig, aanvragen bij Stadswonen Rotterdam
Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Lift aanwezig
Er is een dakterras aanwezig

GEB-toren

Adres Rochussenstraat 236 t/m 732
Locatie Dijkzigt

Foto's