Doe het zelf klustips: klusvideo’s

Links staat er een kopje waarop staat 'Stadswonen Rotterdam'. Herachter staat een blak met allerlei verschillende kleuren. Rechts staat er een vrouw in een kluspak. Zij is aan het klussen.

Van het ontstoppen van je afvoer tot het bijvullen van je cv-ketel. In onderstaande video’s laat klusvrouw Nadia zien hoe je kleine klussen in huis makkelijk en snel zelf oppakt.

Hoe ontstop je de afvoer en het doucheputje?

Loopt het water in de gootsteen of de douche niet goed door? Dan is de afvoer waarschijnlijk verstopt. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen. Klusjesvrouw Nadia laat in de video precies zien wat je moet doen en ze geeft tips hoe je een verstopte afvoer voorkomt. Succes!

Hoe maak je het afzuigventiel van je mechanische ventilatie schoon?

Heb jij een mechanisch ventilatiesysteem in je woning? Dat is handig! Dit systeem zuigt vochtige en vuile lucht uit je woning. Je moet de ventielen wel goed schoonhouden. Klusjesvrouw Nadia legt je in de video stap voor stap uit hoe je de afzuigventielen schoonmaakt.

Hoe vul je je cv-ketel bij en ontlucht je de verwarming?

Doet je verwarming het niet of hoor je de hele tijd van die harde tikken? Geen paniek! Waarschijnlijk moet je de cv-ketel bijvullen en de radiatoren ontluchten. Klusjesvrouw Nadia laat je in de video stap voor stap zien hoe je dit doet.

Hoe zet je deurschildjes en deurbeslag weer goed vast?

Die loszittende deurschildjes zijn toch vervelend? Klusjesvrouw Nadia laat in de video zien hoe je deze snel en makkelijk weer vastzet. En wat als er iemand opgesloten zit in het toilet? In de video zie je hoe je iemand bevrijdt zonder de deur te slopen. Kijk wel af en toe of het deurbeslag vrij/bezet nog heel is. Als deze beschadigd is, dan kun je niet makkelijk meer iemand bevrijden. Nadia laat zien hoe je het deurbeslag vervangt. Succes!

Hoe maak je het raamrooster schoon?

Door de raamroosters stroomt frisse lucht naar binnen. Als ze vol zitten met stof, dan gaat dat wat lastig. Haal dus regelmatig het stof uit de raamroosters en laat zo de frisse lucht weer stromen. Wel zo fijn! In de video laat klusvrouw Nadia zien hoe je dit karweitje aanpakt.

Hoe repareer je een kraan en hoe ontkalk je de kraan?

Is je kraan verkalkt en piept deze als het water stroomt? Dan is het tijd om de kraan schoon te maken en misschien wel het kraanleertje te vervangen. Klusjesvrouw Nadia laat je in de video stap voor stap zien hoe je een kraanleertje vervangt en hoe je de kraan ontkalkt. En ze geeft nog een tip hoe je voorkomt dat er kalk in en op je kraan komt. Succes!

Hoe maak je je wc-pot echt goed schoon?

Heb je kalk in je toiletpot? Niet fijn! Het ziet er dan een beetje vies uit en je hebt meer kans op bacteriën. Tijd om hier iets aan te doen. Klusjesvrouw Nadia laat in de video zien hoe je een verkalkt toilet schoonmaakt en heeft ook nog een tip om dit te voorkomen. Succes!