De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Herinschrijven en doorverhuizen

Waarom moet in me herinschrijven?

Zodra je een huurovereenkomst voor een woning hebt getekend, vervalt je inschrijving. Wil je later doorverhuizen binnen het aanbod van Stadswonen Rotterdam? Schrijf je dan opnieuw in bij ons door in te loggen als bestaande huurder op Mijn Stadswonen, dan betaal je € 15,-

Als huurder met een interne inschrijving bouw je sneller inschrijfduur op dan niet-huurders. Op deze manier wordt de doorstroom naar een woning die (beter) aansluit bij jouw doorlopend veranderende leefsituatie gestimuleerd. De woning die je achterlaat komt dan weer vrij voor een nieuwe huurder.


Waarom kan ik me niet herinschrijven?

Lukt het herinschrijven niet?  Maak dan €15,- over naar NL37BNGH0285165623 tnv Stadswonen Rotterdam onder vermelding van ‘’Herinschrijving, naam, geboortedatum en huidig adres’’ maak een printscreen van de betaling en stuur deze op naar info@stadswonenrotterdam.nl

Hoe kan ik doorverhuizen?

Wanneer je een huurovereenkomst bij ons tekent vervalt je inschrijvingsduur. Wil je (in de toekomst) doorverhuizen? Dan is het slim je om je opnieuw in te schrijven mijn Stadswonen. De kosten hiervoor zijn eenmalig € 15,-. Als huurder met een interne inschrijving bouw je sneller inschrijfduur op dan niet-huurders. Op deze manier wordt de doorstroom naar een woning die (beter) aansluit bij jouw doorlopend veranderende leefsituatie gestimuleerd. De woning die je achterlaat komt dan weer vrij voor een nieuwe huurder.

Moet ik doorverhuizen als ik wil samenwonen?

Samenwonen in een appartement van Stadswonen
In al onze appartementen mag je samenwonen. Onze insteek is dat je hier met je partner woont. Wil je met een vriend/vriendin of familielid samenwonen, dan is het goed om te weten dat het ene appartement zich hiervoor beter leent dan het andere. Deze informatie vind je per woning in het aanbod. Om samen te kunnen wonen heb je slechts één inschrijving bij ons nodig. De persoon waar je mee wilt samenwonen, hoeft dus niet ingeschreven te staan bij Stadswonen. Als je wilt samenwonen, dan kun je dit in mijnStadswonen aanvragen. Wij laten dan zo snel mogelijk weten of de woning geschikt is voor samenwonen en welke gegevens we verder nodig hebben.

Let op! Samenwonen kan gevolgen hebben voor je huurtoeslag en eventuele andere toeslagen die je ontvangt. Op de website van de Belastingdienst over samenwonen vind je meer informatie.

Samenwonen in een studio van Stadswonen
Voor studio’s geldt een maximum bewonersaantal van één. In een studio kun je dus niet samenwonen. Wil je wel samenwonen, dan kun je bij ons kiezen uit een ruim aanbod appartementen. Om hiervoor in aanmerking te komen, schrijf je je via Mijn Stadswonen opnieuw in.

Samenwonen in een kamer van Stadswonen
Een kamer is geschikt voor één persoon. Je kunt samenwonen in eenzelfde wooneenheid als hier twee kamers tegelijk vrijkomen. Dit komt niet vaak voor. De grootste kans om samen in een eenheid te wonen is als één van jullie hier al woont en de ander al langere tijd staat ingeschreven bij ons als woningzoekende. De toewijzing is dan afhankelijk van de inschrijfduur en in geval van hospiteren van de wensen van de huidige bewoners.
Lukt het niet, dan kun je binnen het aanbod van Stadswonen verhuizen naar een appartement. Om hiervoor in aanmerking te komen, kun je je via Mijn Stadswonen opnieuw inschrijven.

Wat is wooncarrière?

Woon je in een kamer en wil je doorverhuizen naar een studio? Of ben je klaar met studeren en droom je over een betaalbaar appartement? Misschien wel samen met je partner? Wij bieden je graag die mogelijkheid. Dit noemen we wooncarrière maken.

Zodra je een huurovereenkomst voor een woning hebt getekend, vervalt je inschrijving. Wil je wooncarrière maken? Schrijf je dan opnieuw en tijdig in. De eenmalige kosten van deze interne inschrijving bedragen € 15,-. Inschrijven doe je via mijn Stadswonen.

Als huurder met een interne inschrijving bouw je sneller inschrijfduur op dan niet-huurders. Op deze manier wordt de doorstroom naar een woning die (beter) aansluit bij jouw doorlopend veranderende leefsituatie gestimuleerd. De woning die je achterlaat komt dan weer vrij voor een nieuwe huurder.