De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Herinschrijven en doorverhuizen

Ik wil me herinschrijven als woningzoekende maar het lukt niet

Lukt het herinschrijven niet?  Maak dan €15,- over naar NL37BNGH0285165623 tnv Stadswonen Rotterdam onder vermelding van ‘’Herinschrijving, naam, geboortedatum en huidig adres’’ maak een printscreen van de betaling en stuur deze op naar info@stadswonenrotterdam.nl

Waarom moet in me herinschrijven?

Zodra je een huurovereenkomst voor een woning hebt getekend, vervalt je inschrijving. Wil je later doorverhuizen binnen het aanbod van Stadswonen Rotterdam? Schrijf je dan opnieuw in bij ons door in te loggen als bestaande huurder op Mijn Stadswonen, dan betaal je € 15,-

Als huurder met een interne inschrijving bouw je sneller inschrijfduur op dan niet-huurders. Op deze manier wordt de doorstroom naar een woning die (beter) aansluit bij jouw doorlopend veranderende leefsituatie gestimuleerd. De woning die je achterlaat komt dan weer vrij voor een nieuwe huurder.


Moet ik doorverhuizen als ik wil samenwonen?

Samenwonen in een appartement van Stadswonen
In al onze appartementen mag je samenwonen met je partner of een vriend/vriendin of familielid. Om samen te kunnen wonen heb je slechts één inschrijving bij ons nodig. De persoon waar je mee wilt samenwonen, hoeft dus niet ingeschreven te staan bij Stadswonen.

Samenwonen in een studio van Stadswonen
Voor studio’s geldt een maximum bewonersaantal van één. In een studio kun je dus niet samenwonen. Wil je wel samenwonen, dan kun je bij ons kiezen uit een ruim aanbod appartementen. Om hiervoor in aanmerking te komen, schrijf je je via Mijn Stadswonen opnieuw in.

Samenwonen in een kamer van Stadswonen
Een kamer is geschikt voor één persoon. Je kunt samenwonen in eenzelfde wooneenheid als hier twee kamers tegelijk vrijkomen. Dit komt niet vaak voor. De grootste kans om samen in een eenheid te wonen is als één van jullie hier al woont en de ander al langere tijd staat ingeschreven bij ons als woningzoekende. De toewijzing is dan afhankelijk van de inschrijfduur en in geval van hospiteren van de wensen van de huidige bewoners.
Lukt het niet, dan kun je binnen het aanbod van Stadswonen verhuizen naar een appartement. Om hiervoor in aanmerking te komen, kun je je via Mijn Stadswonen opnieuw inschrijven.