De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Reparaties en onderhoud

Hoe kan ik een reparatieverzoek indienen?

Is de reparatie voor ons? Dan meld je dit via MijnStadswonen, via WhatsApp of door ons te bellen:

  • MijnStadswonen: log in, klik op ‘reparatie melden’ en vul het formulier in.
  • WhatsApp: stuur een bericht naar 0229-255039. Sla dit nummer op om snel en gemakkelijk een gesprek te starten.
  • Bellen: een reparatie kan je 24/7 melden via 010 24 56 700. Voor standaard werkzaamheden maken wij een afspraak. Bij spoedgevallen zoals lekkage van gas- of waterleidingen of stormschade komen we direct in actie.

Wie is verantwoordelijk voor reparaties en onderhoud van de woning?

Het onderhoud van je huurwoning is verdeeld tussen jou als huurder en Stadswonen Rotterdam als verhuurder. In grote lijnen ben jij verantwoordelijk voor de kleine reparaties en dagelijkse onderhoudswerkzaamheden en Stadswonen Rotterdam voor de algemene technische staat van de woningen en woongebouwen. In de Onderhoudswijzers zie je in het overzicht per onderdeel wie verantwoordelijk is en voor wie de kosten zijn.


Besluit kleine herstellingen

Volgens de wet komen kleine en/of dagelijkse onderhoudswerkzaamheden voor rekening van de huurder. In het Besluit kleine herstellingen staat een opsomming van de kleine herstellingen die je als huurder zelf moet doen. Denk hierbij aan het vervangen van kraanleertjes en andere eenvoudig te vervangen onderdelen van kranen, het vervangen of vastzetten van deurknoppen en sloten, het vastzetten van wandcontactdozen en vervangen van lampen.


Nalatigheid

Werkzaamheden als gevolg van nalatigheid, onreinheid, vernieling of onjuist gebruik door jou als huurder of door je gasten, zijn altijd voor jouw rekening.


Welk onderhoudswijzer is van toepassing op mijn woongebouw?

Weet je niet meer zeker of het woongebouw waarin je woont onder de beheerstructuur valt? Kijk dan of het kleine herstellingenfonds is opgenomen in je servicekosten. Als dit het geval is, dan valt jouw woongebouw onder de beheerstructuur. In de Onderhoudswijzer binnen de beheerstructuur zie je wie verantwoordelijk is voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden.

Is er geen kleine herstellingenfonds? Dan valt jouw woongebouw buiten de beheerstructuur. Dit is onder andere het geval in de woongebouwen Puntegale, Cité, Boomgaardstraat en Dijkhove. In de Onderhoudswijzer buiten de beheerstructuur zie je wie verantwoordelijk is voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden.

Mijn verwarming doet het niet, wat moet ik doen?

Werkt de verwarming niet goed? Vaak kun je dit zelf oplossen door de verwarming te ontluchten. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Je hebt een ontluchtingssleuteltje nodig (haal deze bij de beheerder van je pand of schaf het sleuteltje voor nog geen euro aan bij een bouwmarkt) en een doekje. De beheerder van ons woongebouw De Snor heeft een handige instructie opgesteld voor het ontluchten van de verwarming.

Wat moet ik doen bij lekkage?

Bij een lekkage van je gas- of waterleiding bel je met 010 - 245 67 00 (ook buiten kantoortijden). 

Wat moet ik doen bij waterschade?

Bij waterschade aan plafond, muur of vloer in de woonunits, is Stadswonen Rotterdam verantwoordelijk voor reparatie. Dit geldt voor de oorspronkelijke onderdelen die in ons standaardpakket inventaris zitten. Meld de schade via MijnStadswonen, via WhatsApp (0229-255039) of door ons te bellen

Heb je waterschade aan je eigen spullen (zoals de vloer die je zelf hebt gelegd, je meubels, je eigen gordijnen, je laptop, etc)? Dan komt dit voor jouw rekening. Meld het bij je eigen inboedelverzekering.