De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Reparaties en onderhoud

Hoe kan ik een reparatieverzoek indienen?

Een reparatieverzoek dien je in via MijnStadswonen . Bij spoedklachten zoals lekkage van gas- of waterleidingen of stormschade bel je naar 010 - 24 56 700 (ook buiten kantoortijden).

Wie is verantwoordelijk voor reparaties en onderhoud van de woning?

Het onderhoud van je huurwoning is verdeeld tussen jou als huurder en Stadswonen Rotterdam als verhuurder. In grote lijnen ben jij verantwoordelijk voor de kleine reparaties en dagelijkse onderhoudswerkzaamheden en Stadswonen Rotterdam voor de algemene technische staat van de woningen en woongebouwen.

De precieze afspraken zijn opgenomen in de onderhoudswijzers. Hier vind je een overzicht van de verschillende reparaties en onderhoudswerkzaamheden met de melding wie verantwoordelijk is en hoe hiervoor betaald wordt. Je ziet hier of het valt onder het kleine herstellingfonds, het servicefonds, het fonds inventaris of de schoonmaakkosten.


Besluit kleine herstellingen

Volgens de wet komen kleine en/of dagelijkse onderhoudswerkzaamheden voor rekening van de huurder. In het Besluit kleine herstellingen staat een opsomming van de kleine herstellingen die je als huurder zelf moet doen. Denk hierbij aan het vervangen van kraanleertjes en andere eenvoudig te vervangen onderdelen van kranen, het vervangen of vastzetten van deurknoppen en sloten, het vastzetten van wandcontactdozen en vervangen van lampen.


Nalatigheid

Werkzaamheden als gevolg van nalatigheid, onreinheid, vernieling of onjuist gebruik door jou als huurder of door je gasten, zijn altijd voor jouw rekening.


Welk onderhoudswijzer is van toepassing op mijn woongebouw?

Weet je niet meer zeker of het woongebouw waarin je woont onder de beheerstructuur valt? Kijk dan of het kleine herstellingenfonds is opgenomen in je servicekosten. Als dit het geval is, dan valt jouw woongebouw onder de beheerstructuur. In de onderhoudswijzer ‘binnen de beheerstructuur’ zie je wie verantwoordelijk is voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden.

Is er geen kleine herstellingenfonds? Dan valt jouw woongebouw buiten de beheerstructuur. Dit is onder andere het geval in de woongebouwen Puntegale, Cité, Boomgaardstraat en Dijkhoven. In de onderhoudswijzer ‘buiten de beheerstructuur’ zie je wie verantwoordelijk is voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden.

Mijn verwarming doet het niet, wat moet ik doen?

Werkt de verwarming niet goed? Vaak kun je dit zelf oplossen door de verwarming te ontluchten.

Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Je hebt een ontluchtingssleuteltje nodig (haal deze bij de beheerder van je pand of schaf het sleuteltje voor nog geen euro aan bij een bouwmarkt) en een doekje. De beheerder van ons woongebouw De Snor heeft een handige instructie opgesteld voor het ontluchten van de verwarming.

Wat moet ik doen bij lekkage?

Bij een lekkage van je gas- of waterleiding bel je met 010 - 245 67 00 (ook buiten kantoortijden). Alle andere reparatieverzoeken kun je indienen in MijnStadswonen.

Wat moet ik doen bij waterschade aan mijn inboedel?

Heb je schade aan je inboedel (dit kan zijn de vloer die je zelf hebt gelegd, je meubels, je eigen gordjinen, je laptop, etc)? Deze moet je melden aan je eigen inboedelverzekering. Zij kunnen jou vertellen hoe de afhandeling van de waterschade verloopt.

Wat moet ik doen bij waterschade aan plafond, muur, vloer in mijn eigen woonruimte?

Bij waterschade aan plafond, muur, vloer in de woonunits, is Stadswonen Rotterdam verantwoordelijk voor reparatie. Dit geldt voor de oorspronkelijke onderdelen die in het standaardpakket inventaris van Stadswonen zitten. Meld de schade in MijnStadswonen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Vermeld je contactgegevens en voeg indien mogelijk foto’s van de waterschade toe.

Heb je waterschade aan je eigen spullen? Dan komt dit voor jouw rekening. Je kunt dit melden bij je eigen inboedelverzekering. We raden je aan deze verzekering zo snel mogelijk af te sluiten als je een kamer of woning huurt.