Dé studentenhuisvester van Rotterdam

Studenten in Rotterdam zijn met elkaar aan het poolen.

Je studietijd is een bijzondere periode in je leven en wij willen die tijd nog leuker maken door mooie, unieke woonruimtes te bieden. Met meer dan 6.000 betaalbare studentenkamers, studio’s en appartementen zijn we de grootste woningcorporatie in Rotterdam gericht op studenten.

Unieke kamers en studentenwoningen in Rotterdam

Als dé studentenhuisvester van Rotterdam willen we je het zo makkelijk mogelijk maken om een fijne woonplek in Rotterdam te vinden. In ons ruime aanbod kamers en studio’s zit zeker iets voor jou tussen. Wil je wonen in een oude kerk? Heb je graag uitzicht op de Maas? Wil je naast de Erasmus Universiteit wonen of kies je voor een rustige plek? Onze kamers, studio’s en appartementen liggen in en om het centrum en in de buurt van onderwijsinstellingen.

Fijn wonen als student in Rotterdam

Niet alleen de woningen zijn belangrijk, ook de omgeving en de ondersteuning die je van ons krijgt, zorgen voor een fijne woontijd. Je vindt bij ons veilige en aantrekkelijke plekken waar je zorgeloos kan leven, studeren, ontmoeten en genieten. Onze woongebouwen en studentenflats en de wijken waarin ze staan zijn gericht op studenten en jongeren. 

Na je studie

Ook na je studie denken we met je mee. Als je bij ons huurt en na je studie gaat werken, dan kan je doorverhuizen naar onze appartementen die geschikt zijn voor jong werkenden. Zo ondersteunen we onze huurders die na hun studie in Rotterdam willen blijven wonen.

Goed en veilig wonen in Rotterdam

Stadswonen Rotterdam staat garant voor een goede woon- en leefomgeving. Een belangrijk onderdeel hiervan is de veiligheid in en om onze woongebouwen. Alle grote woongebouwen hebben een eigen, in grote mate zelfstandige, wooncommissie. Deze wooncommissies vertegenwoordigen alle huurders in het woongebouw en zien toe op het naleven van de afspraken tussen ons als verhuurder en jou als huurder. De voorzitter van de wooncommissie is de beheerder van het woongebouw en in veel gevallen de schakel tussen huurders en Stadswonen Rotterdam. Op deze manier is er een nauwe samenwerking tussen huurder en verhuurder en kunnen we samen de leefbaarheid doorlopend verbeteren.

We ondersteunen onze wooncommissies op verschillende vlakken. Zo organiseren we jaarlijks brandveiligheidstrainingen en bewustzijnscampagnes voor alle wooncommissies. De trainingen bestaan naast voorlichting ook uit praktische blus- en vluchtoefeningen. Verder helpen we bij het leggen van contacten tussen brandweer, politie en de wooncommissies voor het eventueel participeren in bijeenkomsten.

Onderdeel van Woonstad Rotterdam

Stadswonen Rotterdam is sinds 1 mei 2015 onderdeel van Woonstad Rotterdam, de grootste wooncorporatie van de stad. Dit is fijn voor ons en voor jou! We hebben zo meer capaciteit om aan jouw wensen te voldoen, in de woningen, de woongebouwen en de wijken.

Werken bij

We zijn onderdeel van Woonstad Rotterdam. Onze vacatures worden daarom geplaatst op de website van Woonstad Rotterdam. Bekijk de vacatures en verras ons met een enthousiaste motivatie.