Begeleid wonen in Cité

Woongebouw Cité voor studenten op Kop van Zuid

In woongebouw Cité verhuren we vanaf maart 2021 dertig studio´s aan mensen die ambulante begeleiding krijgen. Zij komen hier tijdelijk wonen en krijgen hulp om weer helemaal zelfstandig te kunnen wonen. We doen dit samen met Gemeente Rotterdam en het Leger des Heils. Ook zijn we in overleg met de bewonersvereniging Cité.

Wie komen er wonen?

De nieuwe bewoners zijn tussen de 18 en 32 jaar. Ze zijn door verschillende redenen dakloos geworden. We willen ze de kans geven om hun leven weer op te bouwen en zelfstandig te gaan wonen. Het uitgangspunt is dat zij zes tot negen maanden met intensieve begeleiding in Cité wonen, en daarna verhuizen naar een eigen woning op een andere plek in Rotterdam.

Door wie worden ze begeleid?

Het Leger des Heils begeleidt deze nieuwe bewoners. Zij openen tijdelijk een kantoor in Cité. Op die manier zijn de begeleiders goed bereikbaar voor de nieuwe bewoners. Ook jij als huidige bewoner kan hier terecht met vragen.

Meer informatie

Via e-mail houden we je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen. Kijk ook eens bij de veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Of wil je ideeën met ons delen? Mail ons via info@stadswonenrotterdam.nl