Low-budget schoonmaaktips

Het weer in Nederland is niet altijd te voorspellen, maar of het nu stormt of de zon schijnt: de lente staat voor de deur! En dan is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Iets uit je oma’s tijd? Nee hoor! Die voorjaarsschoonmaak is ook voor jou en je woning een goed idee!

Ga lekker schoon het voorjaar in!

Een schone opgeruimde woning is goed voor je gezondheid en je stressniveau. Je ademt weer frisse lucht in en hoeft je niet dagelijks door een stapel rommel heen te werken.

Opruim- en schoonmaaktips 

 1. Doe het samen
  Plan een avond of dag met je huisgenoten of buren om het hele huis of de verdieping op te ruimen. Dan heb je ook schone gangen en gezamenlijke ruimtes. Het is natuurlijk jammer om midden in de stofwolken te stappen als je jouw schone, opgeruimde kamer verlaat.
 2. Begin met opruimen
  Ruim eerst je rommel op, dan kan je ongestoord poetsen. Haal je hoeslaken en dekbed van je bed en leeg je prullenbak, dan hoef je straks niet met een vieze vuilniszak door je schone kamer te lopen. 
 3. Efficiënt opbergen
  Ruim je winterkleren op. Om ruimte te besparen, kan je ze met hulp van je stofzuiger vacuüm verpakken. Heb je niet veel bergruimte? Misschien kan je de kleding kwijt bij je ouders of een vriend(in) met meer ruimte.
 4. De juiste volgorde
  Werk van boven naar beneden. Stof dus eerst de planken en kasten en ga daarna pas stofzuigen.
 5. Lekker voordelig
  Het favoriete middel van schoonmakers is schoonmaakazijn. Het is enorm goedkoop en multifunctioneel. Je kan het gebruiken op hout, stenen én stof en het neutraliseert vervelende geurtjes. Vul een schoonmaakspuiter met azijn en drie delen water en je kan losgaan met poetsen.
 6. Lentevibe in je kamer
  Ben je klaar met schoonmaken? Op de markt scoor je goedkoop leuke plantjes om de lentesfeer echt naar binnen te halen. En als je muren wel een likje verf kunnen gebruiken, dan koop je bij de Action voor een paar euro al een potje verf en kwasten.
 7. Living the good life
  Ben jij meer van het luxe leventje en heb je centen over? Huur dan iemand in die de voorjaarsschoonmaak voor je (of jullie) doet.
Een schoolbord met daarop een schoonmaakrooster voor studentenkamers.
Houd ’t bij met een schoonmaakrooster

Ook klussen?

Kleine aanpassingen aan je kamer of woning zijn vaak geen probleem. Wil je het groter aanpakken? Neem dan contact met ons. Meer over klussen in je woning

Wel zo veilig

Het is niet alleen fijner en gezonder leven in een opgeruimde en schone woning, het is ook veiliger! Vooral als je met je huisgenoten of buren de gangen opruimt, zodat alle vluchtwegen vrij zijn. Ook heb je in een opgeruimde woning minder kans op brand.

 

Deel dit artikel