Nieuwe studentenwoningen aan het Toepad in De Esch

In De Esch, een levendige buurt in Rotterdam, komt iets nieuws! We bouwen binnenkort 380 nieuwe woningen, speciaal voor studenten. Er zijn niet genoeg betaalbare woningen voor studenten in Rotterdam. Woonstad Rotterdam werkt samen met de gemeente en scholen om dit probleem aan te pakken.

Wat maakt deze woningen zo bijzonder?

De flexwoningen zijn speciaal ontworpen voor studenten van vandaag. Je hebt hier niet alleen een eigen plekje. Er zijn ook ruimtes waar je samen kunt werken en nieuwe mensen kunt ontmoeten. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig. Ze verbruiken niet te veel energie en zijn dus goed voor het milieu. Dit komt door een systeem dat de woningen lekker warm houdt in de winter en koel in de zomer.

*Flexwoningen bieden een tijdelijke oplossing voor het woningtekort. Ze hebben een kortere bouwtijd dan normale woningen.

‘’Het woningtekort is gigantisch en deze woningen zijn broodnodig. We zijn daarom blij dat we met onze partners in De Esch deze flexwoningen kunnen bouwen. Ook de wijkraad en omwonenden denken constructief en met open vizier mee. Dat waarderen wij zeer.’’

- Miriam Hoekstra-van der Deen, bestuurder van Woonstad Rotterdam

Waar komen deze woningen precies?

De woningen komen in de wijk De Esch aan het Toepad. De locatie van de woningen wordt door de Joodse gemeenschap voor 30 jaar beschikbaar gesteld en heeft een gunstige ligging, vlakbij universiteiten en hogescholen. Je fietst binnen 6 minuten naar je lessen.

De bouw is gepland tussen twee volkstuinverenigingen. We overleggen met de buurtbewoners en de gemeente om het gebouw en de buitenruimte goed op elkaar aan te laten sluiten. Als alles volgens plan verloopt, vragen we later dit jaar de omgevingsvergunning aan. Als deze wordt goedgekeurd, zijn de woningen waarschijnlijk in 2025 al klaar!

Dit project maakt deel uit van het programma StartR van de gemeente Rotterdam, dat het doel heeft om 2000 flexwoningen te bouwen om het woningtekort aan te pakken.
Met deze nieuwe woningen luisteren we naar de behoeften van studenten en werken we hard om de situatie te verbeteren.

Meer weten?

Bezoek de projectpagina voor meer informatie en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit artikel