Blijf je in de vakantie thuis? Maak er een mooie zomer van!

Zomer! Je gooit je raam open of je gaat met je huisgenoten en vrienden je balkon op of het dakterras en hoppa! Het is feest. Je hebt geen college, dus hoe laat het wordt, maakt jou niet uit. Heel gezellig, maar misschien niet voor iedereen. Je buren kunnen een heel ander leefritme hebben en dan zijn die feestjes laat in de avond en nacht toch echt wat minder gezellig.

twee studenten op het balkon aan het praten

Feestjes en spontane avondjes  

  • Geef je een feestje? Laat het je buren weten en geef een begin- en eindtijd aan. Dat kan met een briefje door de bus of je gaat langs. Kan je gelijk kennismaken als je dat nog niet hebt gedaan. Wil je verder feesten? In Rotterdam is altijd wel een kroeg open. 

  • Ontstaat er spontaan een feestje en heb je je buren niet kunnen informeren? Nodig ze uit of ga langs om te vragen of ze er geen last van hebben. Lukt dat laatste niet meer, dan heb je altijd nog de volgende dag. Met een bosje bloemen of iets lekkers ben je snel weer vrienden. 

  • En altijd geldt: houd het volume van muziek en stem in de gaten! Bedenk wat je zelf fijn zou vinden als je de volgende dag weer vroeg op moet. 

Buiten leven 

Buiten eten is in de zomer heerlijk? Ruim wel altijd goed op, anders viert ongedierte een eigen feestje. 

Wil je BBQ-en? Doe dit niet op je balkon. Dat is veel te krap en zorgt voor brandgevaar en rookoverlast. Rotterdam heeft genoeg parken waar jij en je BBQ meer dan welkom zijn. 

Toch klachten? 

Heb je er alles aan gedaan om het leuk te houden voor je buren en zijn er toch klachten? Neem ze serieus! Ga met je buren op een rustig moment in gesprek en kijk samen hoe je het leuk houdt. 

 

Deel dit artikel