Huuraanpassing 2024

De overheid besluit ieder jaar hoeveel de huur mag stijgen. Daarna passen wij onze huurprijzen aan. Van de overheid mag de huur dit jaar met 5,8% (sociale huur) en 5,5% (vrije sector huur) stijgen.  Wij verhogen de huur voor beide groepen met 5,5%. Het kan zijn dat jouw huur minder stijgt dan 5,5%. Dan heeft je woning al de maximale huurprijs.

Jouw nieuwe huur 

Jouw nieuwe huurprijs lees je in onze brief. Deze brief krijg je via de mail of post. Ook zie je jouw nieuwe huurprijs in MijnStadswonen.

Betaalbare woningen

Bekijk deze video.

Onze directeur Jenny Vermeeren in een persoonlijke videoboodschap: “Wij maken ons al 100 jaar hard voor betaalbare woningen voor onze huurders. Tegelijk doen we zoveel mogelijk om woningen te onderhouden en energiezuinig te maken. En bouwen we voldoende nieuwe woningen bij”.

Alles wordt duurder, ook de bouw- en materiaalkosten. Een huurverhoging is daarom nodig. Vanaf 1 juli 2024 verhogen wij de huur met 5,5 %. We begrijpen dat dit niet leuk is.

Kun je de huuraanpassing echt niet betalen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee.

Bezwaar maken 

Huurders van een sociale huurwoning kunnen bezwaar maken tot 1 juli 2024. Dit doe je via MijnStadswonen: 

Stap 1:

Ga naar MijnStadswonen

Stap 2:

Na inloggen kom je in het bezwaarformulier.

Stap 3:

Vul het formulier in en verstuur.

Stap 4:

Wil je hulp bij het invullen van het formulier? Laat het ons weten via 010-245 67 00

Vrije sector huurders kunnen geen bezwaar maken, omdat de huuraanpassing niet hoger is dan maximaal is toegestaan van de overheid (5,5%).  

Waarom wij de huur verhogen

Een huurverhoging is natuurlijk nooit leuk, maar het is wél nodig omdat alles duurder wordt, ook voor ons. Bouwkosten en prijzen van materialen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Als we de huren minder of helemaal niet verhogen, kunnen we minder doen. Bijvoorbeeld woningen minder goed onderhouden en verduurzamen, en minder woningen bouwen. Terwijl daar nu juist veel behoefte aan is.