Huur betalen

Een vrouw drinkt aan de keukentafel uit een kopje.

Je betaalt elke maand een bruto huurbedrag. Dat bedrag bestaat uit de netto (kale) huurprijs en de servicekosten. De netto huur is voor het gebruik van de woning en de servicekosten voor de extra geleverde diensten.

Hoe kan ik de huur betalen? 

Je kan de huur op twee manieren betalen: 

1. Via automatische incasso

Je vraagt de automatische incasso via MijnStadswonen. De huur wordt dan iedere maand automatisch van je rekening afgeschreven.

2. Via AcceptEasy

Kies je voor AcceptEasy? Je ontvangt dan iedere maand een e-mail waarmee je betaalt via iDeal. Vraag AcceptEasy aan via dit formulier op de website van Woonstad Rotterdam (waar Stadswonen onderdeel van is). 

Huur betalen vanaf een andere rekening 

Wil je dat de huur afgeschreven wordt van een andere rekening dan jouw rekening? Neem dan contact met ons op. We sturen je een formulier waarmee je dit kan regelen.  

Waar vind ik een overzicht van mijn huurbetalingen? 

In MijnStadswonen vind je een actueel overzicht met openstaande en betaalde rekeningen. 

Kan ik de betaaldatum aanpassen? 

Je kan in MijnStadswonen de betaaldatum van je huur aanpassen. Standaard wordt de huur op de eerste dag van de maand afgeschreven. Je kan dit aanpassen naar 5 dagen later of eerder. Wat voor jou het beste uitkomt. 

Ik ben te laat met betalen 

Betaal je de huur niet op tijd? Dan ontvang je een herinnering om te betalen. Als je niet reageert, nemen we contact met je op. We bespreken met jou hoe je het openstaande bedrag kan betalen.  

Ik kan de huur niet betalen 

Lukt het je niet om de huur te betalen? Of maak je je zorgen over betalingen? We kunnen met je meedenken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. 

Wat kan je doen: 

Kan je een lange tijd de huur niet betalen? 

Laat het ons meteen weten. Hoe eerder je contact opneemt, hoe beter we kunnen helpen. Zo voorkom je (verdere) problemen. 

Hulp bij geldzaken in Rotterdam 

Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen als je problemen hebt om je rekeningen te vragen. Kijk eens bij: