Contract afgestudeerde huurder

Een vrouw controleert of al haar benodigde papieren voor een woning in Rotterdam op orde zijn.

Als huurder van Stadswonen, kan je na je studie doorverhuizen naar een van onze studio's of appartementen voor afgestudeerden. We verhuren deze appartementen aan huurders in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die inkomen hebben uit werk. Het gaat om een tijdelijk huurcontract van maximaal vijf jaar.

Vijfjarige huurovereenkomst  

Als afgestudeerde krijg je een tijdelijk contract voor maximaal vijf jaar. Dit betekent dat we afspreken dat je maximaal vijf jaar na het ondertekenen van de huurovereenkomst de woning verlaat. In de huurovereenkomst staat welke afspraken we als huurder en verhuurder met elkaar maken en welke rechten en plichten we hebben. Verdere afspraken vind je in de algemene huurvoorwaarden en het beheerreglement. 

Belangrijk om te weten 

Start je op tijd met zoeken naar een andere woning. Het is op het moment niet makkelijk om een woning in Rotterdam te vinden. Hoe eerder je actie onderneemt, hoe meer kans je maakt. Schrijf je in ieder geval direct in bij Woonnet Rijnmond. Bij huren of kopen in Rotterdam vind je meer tips en aanbieders van woningen. 

Planning controle vijfjarige huurovereenkomst 

We houden bij hoe lang je bij ons woont en sturen je een bericht als de overeenkomst bijna is afgelopen volgens onderstaande planning: 

  • 3,5 jaar na tekenen huurcontract: we laten je per e-mail weten dat je contract over 1,5 jaar afloopt.

  • 4 jaar na tekenen huurcontract: we laten je per e-mail weten dat je contract bijna afloopt. 

  • 7 maanden vóór de einddatum van je vijfjarig contract zeggen we de huur op. Je krijgt dit per e-mail en aangetekende brief te horen.  

Huurovereenkomst stopzetten 

Heb je een andere woning gevonden? Zeg dan je huurovereenkomst op via MijnStadswonen. Houd rekening met de minimale opzegtermijn van één maand.  

Waarom een tijdelijke huurovereenkomst? 

Met onze appartementen voor afgestudeerden willen we studenten een kans bieden om na hun studie in Rotterdam te blijven wonen. Afgestudeerde studenten krijgen op deze manier langer de tijd om een ‘permanente’ woning in Rotterdam te vinden. Om dit te blijven doen, moeten deze appartementen ook weer vrijkomen voor nieuwe afgestudeerde huurders. Op deze manier houden we beweging in de woningmarkt en krijgen zoveel mogelijk mensen een kans op een woning.