De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Roomies Marieke, Pleun en Saskia wonen in GEB toren

31 jul 2018

Roomies Marieke, Pleun en Saskia wonen in GEB toren
Marieke, Pleun en Saskia. Drie vriendinnen die samen in het topje van de GEB-toren wonen, op veertien hoog.

Geluksvogels in West

Namen: Marlieke, Pleun en Saskia
Wonen:
in woongebouw GEB-toren, bij de Coolhaven

De GEB-toren. Vertel, een aanrader?
In koor: ‘Jazeker! Het uitzicht is fantastisch!’. De vriendinnen wonen met zijn drieën in de top van de toren. Dit vooroorlogse pand was ooit een uitkijkpost voor de Duitsers. ‘Wij begrijpen wel waarom. Vanaf hier zie je heel Rotterdam en soms zelfs tot aan Den Haag!’

Enne, hoe zit het met de kamers?
‘Die zijn best wel groot. We hebben echt geluk gehad met deze woning’, vertelt Marieke. ‘Ik kwam hier terecht via de eerstejaarsactie en mocht mijn huisgenootjes uitkiezen, mits zij maar lang genoeg ingeschreven stonden. Toen Pleun en Saskia kwamen kijken, waren ze gelijk om!’

Bevallen je huisgenoten een beetje?
‘Opnieuw in koor: ‘JA!’ En dat is te merken. De genees- en verpleegkundestudenten maken elkaars zinnen af, hebben lol en zijn het eigenlijk altijd met elkaar eens.

Is de locatie ook goedgekeurd?
‘We hebben niets te klagen. We wonen alledrie op loopafstand van onze studie, in het centrum ben je zo en de Nieuwe Binnenweg is om de hoek’, zegt Pleun. Marieke vult aan: ‘En we kijken uit op Het Park bij de Euromast.’ Pleun: ‘Lekker centraal dus.’

Euromastpark

Foto door: Claire Droppert

Wat vinden jullie eigenlijk van Rotterdam?
De Maasstad heeft ze aanvankelijk verbaasd, zeggen ze. Pleun: ‘Ik had nooit zoveel met Rotterdam. Het leek me een te moderne stad. Maar het is gewoon heel gezellig hier. De diverse bewoners maken de stad zo leuk! Er is elk weekend wel wat te beleven.’ De andere twee sluiten zich unaniem aan bij dit positieve oordeel.

3 x Nieuwe Binnenweg

  • Verse sandwiches bij Jordy's Bakery
  • Je muziekcollectie uitbreiden bij de Plaatboef
  • De eigenwijze bioscoop Kino om de hoek
11 dec 2019

Een kijkje in de kamer van Susan

Susan verhuisde van studio naar appartement en weet als geen ander hoe je een kleine woonruimte het beste kan inrichten.

#hometour
Lees meer
26 aug 2019

Een kijkje in de kamer van Marieke

Marieke is trotse bewoonster van een toffe kamer in woongebouw Delfshaven aan de Coolhaven. Naast Temptation Island kijken met haar huisgenoot, gaat ze graag op stap en heeft ze alle ins en outs voor waar je moet zijn in Rotterdam.

#hometour
Lees meer
01 apr 2019

International student Matviy Yudin rents a studio in Crooswijk

Mat recently moved from a student room into a studio apartment in the Schuttersstraat building in Crooswijk. He is an international student from Ukraine.

#hometour
Lees meer