De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Roomies Marieke, Pleun en Saskia wonen in GEB toren

31 jul 2018

Roomies Marieke, Pleun en Saskia wonen in GEB toren
Marieke, Pleun en Saskia. Drie vriendinnen die samen in het topje van de GEB-toren wonen, op veertien hoog.

Geluksvogels in West

Namen: Marlieke, Pleun en Saskia
Wonen:
in woongebouw GEB-toren, bij de Coolhaven

De GEB-toren. Vertel, een aanrader?
In koor: ‘Jazeker! Het uitzicht is fantastisch!’. De vriendinnen wonen met zijn drieën in de top van de toren. Dit vooroorlogse pand was ooit een uitkijkpost voor de Duitsers. ‘Wij begrijpen wel waarom. Vanaf hier zie je heel Rotterdam en soms zelfs tot aan Den Haag!’

Enne, hoe zit het met de kamers?
‘Die zijn best wel groot. We hebben echt geluk gehad met deze woning’, vertelt Marieke. ‘Ik kwam hier terecht via de eerstejaarsactie en mocht mijn huisgenootjes uitkiezen, mits zij maar lang genoeg ingeschreven stonden. Toen Pleun en Saskia kwamen kijken, waren ze gelijk om!’

Bevallen je huisgenoten een beetje?
‘Opnieuw in koor: ‘JA!’ En dat is te merken. De genees- en verpleegkundestudenten maken elkaars zinnen af, hebben lol en zijn het eigenlijk altijd met elkaar eens.

Is de locatie ook goedgekeurd?
‘We hebben niets te klagen. We wonen alledrie op loopafstand van onze studie, in het centrum ben je zo en de Nieuwe Binnenweg is om de hoek’, zegt Pleun. Marieke vult aan: ‘En we kijken uit op Het Park bij de Euromast.’ Pleun: ‘Lekker centraal dus.’

Euromastpark

Foto door: Claire Droppert

Wat vinden jullie eigenlijk van Rotterdam?
De Maasstad heeft ze aanvankelijk verbaasd, zeggen ze. Pleun: ‘Ik had nooit zoveel met Rotterdam. Het leek me een te moderne stad. Maar het is gewoon heel gezellig hier. De diverse bewoners maken de stad zo leuk! Er is elk weekend wel wat te beleven.’ De andere twee sluiten zich unaniem aan bij dit positieve oordeel.

3 x Nieuwe Binnenweg

  • Verse sandwiches bij Jordy's Bakery
  • Je muziekcollectie uitbreiden bij de Plaatboef
  • De eigenwijze bioscoop Kino om de hoek
01 dec 2021

Ondenkbaar nu, al die telefoontjes in de gemeenschappelijke keuken

Richard woonde van 1993 tot 2004 in Caland I. “Best lang”, vindt de oud-penningmeester van het studentenwoongebouw vlak bij de Veerhaven. Richard vond het er gezellig genoeg om er ook tijdens zijn eerste werkjaren te blijven wonen.

#60jaarjong
Lees meer
11 okt 2021

Student Thijs is beheerder in zijn woongebouw

In de derde aflevering van de Stadswonen Studenten Serie neemt Thijs je mee in zijn drukke studentenleven. Een studie Geneeskunde, co-schappen lopen, lesgeven in het ziekenhuis, en ojah, hij is als studentbeheerder ook nog eens heel erg betrokken bij zijn gebouw en medehuurders. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer
03 jun 2021

Student Berend heeft naast zijn studie een eigen bedrijf

In de tweede aflevering van de Stadswonen Studenten Serie vertelt Berend over hoe hij naast zijn studie een eigen onderneming runt. Tijdens de lockdown lag zijn studentenleven compleet stil. Hij zag een kans en startte een eigen bedrijf. Bekijk zijn video.

#hometour #woontips
Lees meer